Baronii locali raman cu puterea

Marti, 03 Iunie 2008, ora 08:10
2468 citiri
Baronii locali raman cu puterea

Constantin Ostaficiuc, Eugen Durbarca, dar si Constantin Simirad sunt printre numele posibile castigatoare ale alegerilor, de duminica, pentru sefia Consiliilor judetene. Totodata, alaturi de ei, au obtinut lejer un nou mandat pentru urmatorii patru ani, aceiasi Marian Oprisan, Nicusor Constantinescu, Liviu Dragnea si Mircea Man.

In schimb, multi liderii politici cu notorietate cum ar fi Dan Ilie Morega, Gavril Marza si Trifon Belacurencu, au esuat la acest scrutin, informeaza Gandul. Cursa pentru presedintia CJ a fost pierduta, in unele cazuri surprinzator, de bucuresteni transplantati in judete, cum ar fi Radu Berceanu, Cezar Preda, Cristian Boureanu.

Castigatorul sefiei CJ Constanta, Nicusor Constantinescu (PSD), a multumit duminica seara constantenilor pentru "increderea acordata".

Primul clasat la CJ Iasi, Constantin Simirad, a declarat pentru Gandul ca aceasta a fost ultima campanie electorala la care a participat. "Sunt fericit ca am castigat. Sunt bucuros ca de acuma nu o sa mai particip la nici o campanie electorala pentru ca aceasta este clar ultima si au devenit din ce in ce mai parsive. Eu am facut o campanie curata, dar am fost atacat foarte mult", a aratat Simirad.

Gheorghe Flutur (foto), castigatorul CJ Suceava, s-a declarat surprins ca l-a invins pe social-democratul Gavril Marza. "Scorul obtinut este unul foarte muncit. Batalia pentru Suceava a fost cea mai crancena din toata tara, pentru ca PSD mi-a stat pe cap cu toata artileria", a spus Flutur.

Pentru Radu Berceanu, candidatul PD-L la presedintia Consiliului Judetean Dolj, infrangerea suferita in fata candidatului PSD, Ion Prioteasa, este un rezultat neplacut.

Mai multi primari din marile orase au reusit sa-si reinnoiasca mandatul pentru a doua sau chiar a treia oara inca din primul tur. Emil Boc a obtinut la Cluj-Napoca peste 50 de procente, la fel si Radu Mazare la Constanta, Gheorghe Stefan "Pinalti" la Piatra Neamt, Ilie Bolojan la Oradea si Klaus Iohannis la Sibiu.

Opinie: Cine-l mai poate bate pe Nicușor Dan? Ciolacu?
Opinie: Cine-l mai poate bate pe Nicușor Dan? Ciolacu?
Cine va deconta eșecul PSD-PNL la Primăria Bucureștiului? Și cum poate ieși coaliția din capcana Cîrstoiu? Cine îl poate înlocui pe doctorul cu probleme în așa fel încât să devină un...
Victorie pentru partidul pro-China la alegerile din Maldive. India pierde din influență
Victorie pentru partidul pro-China la alegerile din Maldive. India pierde din influență
Congresul Naţional al Poporului (PNC) a câştigat categoric duminică, 21 aprilie, alegerile parlamentare din Maldive, transmite AFP. PNC, partidul preşedintelui Mohamed Muizzu, este...
#alegeri, #baroni locali, #castigatori, #consilii , #stiri Liviu Dragnea