Contre in CSM in cazul repartizarii dosarelor la Curtea de Apel Bucuresti, dupa ce presa a dezvaluit nereguli intr-unul dintre procesele lui Dragnea

Autor: Ionel Stoica - Redactor-sef adjunct Ziare.com
Marti, 02 Iulie 2019, ora 17:19
7823 citiri
Contre in CSM in cazul repartizarii dosarelor la Curtea de Apel Bucuresti, dupa ce presa a dezvaluit nereguli intr-unul dintre procesele lui Dragnea
Foto: Facebook/ Liviu Dragnea

Sectia pentru procurori din CSM a aprobat marti un Raport al Inspectiei Judiciare intocmit in urma controlului efectuat la Curtea de Apel Bucuresti - Sectia a VIII-a Contencios administrativ si fiscal din care reiesea ca nu sunt probleme cu repartizarea dosarelor la aceasta instanta. Doi membri CSM au spus in zadar ca un memoriu al magistratilor de la aceasta instanta ar fi fost ignorat de Inspectia Judiciara.

Un raport care a fost efectuat dupa ce presa a dezvaluit mai multe nereguli cu privire la modul in care dosarul in care liderul PSD, Liviu Dragnea, a contestat o decizie a Colegiului de Conducere al Inaltei Curti de Casatie si Justitie (ICCJ), repartizat intial judecatorului Vasile Bicu, a ajuns sa fie solutionat de judecatorul Alina Ghica.

Ziare.com a scris despre acest caz aici: EXCLUSIV Misterul completului 17 in ziua norocoasa a lui Liviu Dragnea

Inspectia Judiciara nu a gasit nimic in neregula la modul in care se fac repartizarile de dosare la Curtea de Apel Bucuresti, fieful sefei CSM, Lia Savonea, explica surse judiciare. Raportul a fost adoptat cu 6 voturi "pentru" si 3 "impotriva".

Cererile facute de doi dintre membrii CSM, Bogdan Mateescu si Andrea Chis, de restituire a raportului la Inspectia Judiciara, au fost respinse, potrivit minutei CSM.

"Este neregulamentar"

In deschiderea sedintei CSM, Bogdan Mateescu a cerut restituirea raportului la Inspectia Judiciara, pentru refacere. Judecatorul a solicitat oprirea practicii de la Curtea de Apel Bucuresti, de desemnare prin Colegiul de conducere a judecatorilor in caz de permanenta punctuala, temporara sau indelungata.

"Este neregulamentar", spus Mateescu.

Chis: Cautati memoriul

Andrea Chis a explicat in sedinta CSM ca mai multi judecatori de la Curtea de Apel Bucuresti i-au spus ca exista un memoriu adresat presedintelui Curtii de Apel Bucuresti, de catre magistratii Sectiei de contencios - administrativ, raportat la modul de repartizare al dosarelor pe aceasta sectie.

"Nu am vazut niciun fel de referire in raportul Inspectiei Judiciare despre acest memoriu si verirficarea aspectelor sesizate in acest memoriu. Cer restituirea raportului la Inspectie si verificarea aspectelor semnalate in memoriu", a afirmat Chis.

Judecatorul a aratat ca era important ca Inspectia Judiciara sa verifice in ce masura se confirma cele solicitate de judecatori in memoriu. Chis a insistat pentru a se face o adresa la presedintele CAB, pentru a se comunica ce s-a intamplat cu acest memoriu.

In timpul sedintei, Mateescu a precizat ca repartizarea aleatorie a dosarelor este un principiu fundamental al organizarii judiciare: "Toti presedintii de instante trebuie sa acorde o atentie deosebita."

"Raportul este incomplet," a mai spus Mateescu.

Judecatorul a aratat ca nu a citit in raportul IJ daca au fost modificati parametrii de repartizare a dosarelor, in contextul in care mass-media a scris ca ar fi fost posibile nereguli, sau daca au fost erori de repartizare.

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#CSM Liviu Dragnea, #Alina Ghica Liviu Dragnea , #stiri Liviu Dragnea
Comentarii
Poza Salamcusoia
Salamcusoia
rank 5
SS sa puna gheara pe dosar !