Dragnea: Concursurile de la serviciile deconcentrate au fost "aranjate"

Vineri, 24 Aprilie 2009, ora 12:33
2887 citiri
Dragnea: Concursurile de la serviciile deconcentrate au fost "aranjate"

Fostul sef al MAI, Liviu Dragnea, a confirmat, vineri, ca mai multi sefi de servicii deconcentrate vor fi demisi si a acuzat ca, pana acum, conrcursurile organizate la aceste servicii "au fost aranjate".

Potrivit lui Dragnea, Guvernul a trimis instiintari potrivit carora mai multi sefi de servicii deconcentrate vor fi demisi. Vicepresedintele PSD spune ca functiile vor fi impartite echitabil in fiecare judet, intre PSD si PD-L.

"Aveam doua variante politice. Varianta ipocrita prin care raman in continuare sefii de servicii deconcentrate functionari publici si noi ne facem ca le respectam dreptul, dar de fapt ii fortam sa-si dea demisia, sau iesim din ipocrizie si facem o legislatie clara, transparenta, conform careia atunci cand vine o noua guvernare isi pune administratia in teritoriu in functie de politicile pe care vrea sa le implementeze", a declarat liderul PSD, vineri, la Realitatea FM.

Sute de directori, din toata tara, de la Garda Financiara, ANAF, inspectori sanitar-veterinari sau scolari din unitatile deconcentrate vor fi demisi pana vineri seara, cand expira termenul de instiintare de catre autoritati, potrivit ordonantei deconcentratelor, adoptata miercuri de Guvern.

Surse guvernamentale au declaratca au plecat in teritoriu dupa ce au fost anuntati, inca din cursul zilei de joi, de sutele de instiintari de demisie.

In urmatoarele 30 de zile, potrivit acelorasi surse, urmeaza sa fie organizate concursuri pentru ocuparea functiilor care intra in categoriile vizate de ordonanta adoptata de Guvern in sedinta de miercuri.

Este vorba despre functii precum cele de directori sau directori adjuncti din ANAF, Garda Financiara, vami, inspectori sanitar-veterinari sau scolari, de directori de Case ale corpului didactic sau de cultura.

Potrivit acelorasi surse, in sedinta de saptamana viitoare Executivul va aproba prin HG si modelul contractului de management pe care viitorii sefi ai serviciilor deconcentrate trebuie sa si-l asume.

Actul normativ mai prevede ca "la expirarea termenului de 32 de zile, serviciile publice deconcentrate ale ministerelor si ale celorlalte organe ale administratiei publice centrale din unitatile administrativ-teritoriale vor fi conduse de un director coordonator, ajutat de unul sau mai multi adjuncti.

Acestia sunt numiti prin act administrativ al ordonatorului principal de credite in subordinea, coordonarea sau sub autoritatea caruia functioneaza serviciul.

Functiile care confera calitatea de conducator al serviciilor publice deconcentrate se desfiinteaza in termen de 32 de zile de la data intrarii in vigoare a Ordonantei de Urgenta adoptate miercuri de Guvern, potrivit textului actului normativ.

"Functiile publice, functiile publice specifice, precum si posturile incadrate in regim contractual, care confera calitatea de conducator al serviciilor publice deconcentrate ale ministerelor si ale celorlalte organe ale administratiei publice centrale din unitatile administrativ-teritoriale (...) se desfiinteaza in termen de 32 de zile de la data intrarii in vigoare a prezentei OUG", se arata in textul actului normativ. Aceeasi prevedere se aplica si pentru adjunctii conducatorilor serviciilor deconcentrate.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Ministra Justiţiei, Alina Gorghiu a spus, referitor la afirmaţiile preotului Nicolae Tănase de la Valea Plopului potrivit cărora fetele care sunt agresate sexual ar trebui să intre la...
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
#sefi ANAF demisi, #sefi servicii deconcentrate , #stiri Liviu Dragnea