Turismul e in colaps, dar hotelul familiei Dragnea e centru de carantina. Statul plateste 300 de lei/persoana cazata

Miercuri, 08 Aprilie 2020, ora 14:34
20239 citiri
Turismul e in colaps, dar hotelul familiei Dragnea e centru de carantina. Statul plateste 300 de lei/persoana cazata
Foto: Facebook/ Liviu Dragnea

In plina pandemie, cand turismul face concedieri masive si se anunta falimente pentru ca industria e in colaps, hotelul Turris din Turnu Magurele, proprietate a familiei Dragnea, a devenit centru de carantina si ia bani frumosi de la stat.

Incepand cu data de 5 aprilie, aici sunt cazati romani veniti din zonele rosii ale lumii (12 state).

Presa locala sustine ca in acest caz contractul incheiat de Primaria Turnu Magurele cu firma familiei Dragnea stabileste ca tariful pe cazare se ridica la 230 lei, la care se adauga 70 lei/zi reprezentand pretul masei carantinatilor. Iar hotelul are o capacitate de 130 de persoane.

"Un calcul simplu (14 zile pentru 130 de persoane la 300 lei/ziua) lasa sa se intrevada o suma frumoasa de-a dreptul", dezvaluie publicatia locala Liber in Teleorman.

Seful DSP confirma contractul

Potrivit directorului executiv al Directiei de Sanatate Publica Teleorman, Stelian Cristea, in acest moment, primaria din Turnu Magurele a incheiat un contract cu hotelul familiei Dragnea, dar spune ca suma in schimbul careia operatorul economic ii va caza pe romanii intorsi din strainatate nu a fost comunicata inca public.

Asta in contextul in care in perioadele obisnuite o noapte la aceasta unitate turistica ar fi costat aproximativ 150 de lei. Surse din Comitetul Local pentru Situatii de Urgenta sustin ca, de fapt, pretul cazarii a urcat de la 150 la 400 de lei pe noapte, precizeaza "Liber in Teleorman."

Controleaza societatea si imobilul

Hotelul a ajuns in proprietarea familiei Dragnea dupa ce fosta sotie a lui Liviu Dragnea, Bombonica Dragnea, a cumparat 95% din actiunile societatii Hotel Turris SA.

In 2009, Adunarea Generala Extraordinara a Actionarilor SC Hotel Turris SA a decis diminuarea capitalului social prin transferul catre Bombonica Dragnea a cladirii hotelului, a mai multor anexe si a terenului aferent.

Practic, Bombonica Dragnea a ajuns proprietar in acte pe hotel, dupa ce a incheiat o conventie de restituire in natura cu societatea pe care o controla.

Liviu Dragnea s-a dat de gol cand a explicat, in 2009, atunci cand a fost numit ministru de Interne, ca a dobandit o cladire-hotel, plus anexe si teren, la o valoare de 110.770.151 de lei. In declaratia de avere a notat hotelul drept "restituire catre actionarul majoritar Bombonica Dragnea".

In urma partajului din 2015, hotelul a ajuns in proprietatea Bombonicai Dragnea.

Planul ONU pentru schimbările climatice nu include reducerea consumului de carne. Sunt ignorate și proteinele vegetale
Planul ONU pentru schimbările climatice nu include reducerea consumului de carne. Sunt ignorate și proteinele vegetale
Omisia mențiunilor cu privire la reducerea consumului de carne din planul ONU pentru luptă împotriva schimbărilor climatice a atras critici din partea experților. Raportul ONU nu aduce în...
Alimentul pentru care prețurile s-au dublat de la începutul anului: ”E foarte dificil de prezis ce se va întâmpla cu piața”
Alimentul pentru care prețurile s-au dublat de la începutul anului: ”E foarte dificil de prezis ce se va întâmpla cu piața”
Cotaţiile futures la cacao s-au dublat în mai puţin de trei luni, ceea ce va majora costurile dulciurilor pentru consumatori şi îi va trimite pe producătorii de ciocolată să caute materie...
#Dragnea carantina, #dragnea hotel Turris, #Dragnea coruptie, #Bombonica Dragnea , #stiri Liviu Dragnea