Un impostor in fruntea PSD. Se ascut cutitele

Autor: Ioana Ene Dogioiu - Senior editor
Luni, 04 Martie 2019, ora 09:34
47785 citiri
Un impostor in fruntea PSD. Se ascut cutitele

Marea problema a lui Liviu Dragnea este ca a ajuns la capatul minciunilor, la capatul imposturii, cand ruptura dintre realitate si imaginea proiectata nu mai poate fi ascunsa mai ales in PSD, ajuns la cel mai scazut scor in sondaje inregistrat vreodata.

Daca e sa traga linie, ce le-a adus Liviu Dragnea pesedistilor?

Victoria electorala din 2016 a fost, intr-adevar, spectaculoasa, insa numai contextual. PSD nu a luat in 2016 cu mult mai multe voturi decat in alti ani (in 2012, USL lua cu un milion mai multe avand si PNL in componenta).

Insa procentul a fost foarte mare avand in vedere absenteismul, provocat in primul rand de prestatia lamentabila a Opozitiei. Daca Liviu Dragnea a avut un merit, acela a fost mentinerea campaniei in cheia neconflictuala.

Dar, odata obtinuta victoria aceea, Liviu Dragnea nu a facut decat sa o foloseasca pe persoana fizica. De la incercarea de a numi un premier al carui nume partidul l-a aflat odata cu restul tarii, la demolarea a doi premieri strict pe motive de neobedienta, la tranzactionarea in interes propriu a functiilor si banilor, folositi pentru a controla partidul.

S-a ajuns atat de departe incat iubita lui Dragnea si-a permis sa se comporte ca o Elena Ceausescu in raport cu greii pesedisti, care au platit cu functia refuzul de a bate din calcaie in fata Irinei.

Niciun lider al PSD, in frunte cu Olguta Vasilescu, nu a supravietuit politic temerii lui Liviu Dragnea ca ar putea reprezenta un rival politic. Iar inversunarea lui de a-l mazili pe Victor Ponta a creat acum cel mai mare pericol politic pentru PSD, adica partidul alternativa care ii mananca procente, parlamentari si, cat de curand, organizatii intregi.

Guvernarea este haotica, cu un premier de rasul lumii, populata numai de bezmetici incompetenti (va rog sa-l urmariti pe ministrul pentru Afaceri Europene intr-o secventa cum n-ati mai vazut niciodata. Nu, nu e o parodie, din pacate), economia se apropie de criza.

Dar cea mai dureroasa pentru PSD ramane tema Justitiei. Alegerile au fost castigate cu speranta ca vor scapa toti si de doi ani lupta este sa scape doar Dragnea. Toate deciziile si toate modificarile legislative care au aruncat tara in aer, care au dinamitat ICCJ, care au pus Romania pe lista neagra a institutiilor internationale, au fost menite sa-l scape pe Liviu Dragnea de problemele penale.

Toate culminand cu OUG 7, in care orice pesedist cu oarecare experienta si minte vede clar dorinta lui Dragnea de a-si crea propriul pluton de executie, aflat la comanda lui, cu oameni pe care sa-i planteze acum pentru a-i folosi mai tarziu, de la putere sau din Opozitie, impotriva oricarui adversar, inclusiv sau poate in primul rand din partid.

Nu trebuie sa fii geniu, asa cum nu este Oprisan, ca sa intelegi, asa cum a inteles Oprisan, ca sectia pentru magistrati aflata in afara controlului ierarhic al procurorului general, in afara controlului CSM (judecatorul Bogdan Mateescu a explicat exact de ce), compusa din oamenii alesi de Dragnea, va putea prelua orice dosar si va putea crea orice dosar impotriva oricui prin implicarea unui magistrat.

Modelul dosarului Tel Drum este cat se poate de edificator.

PSD nu a primit mai nimic, cu exceptia unei ultraminoritati beneficiara a desfiintarii hotararilor completurilor de 5 judecatori. Dragnea a obtinut completul pe care se pare ca l-a dorit la ICCJ, a schimbat agentul Romaniei la CEDO ca sa-si asigure acolo un non-combat in cauza prin care spera sa scape de prima condamnare si si-a creat propriul pluton de executie. Iar scandalul imens astfel creat nu mai lasa loc pentru deciziile asteptate de restul pesedistilor.

Si toate au fost pe spatele partidului, care se vede in iminenta de a fi dat afara din Partidul socialistilor europeni pentru a ajunge pe langa "suveranisti". Dar nu cu ei, nu parte a grupului, din aceleasi motive pentru care Dragnea nu a reusit sa se lipeasca nici de grupul de la Visegrad, desi s-a straduit.

Nimeni nu il vrea, nimeni nu se incurca cu un condamnat, nimeni nu isi pateaza cartea de vizita cu el.

Si o mare revelatie a adus-o congresul PES de la Madrid. Esential in discursul lui Frans Timmermans nu mi s-a parut atat punerea la zid a atacului asupra statului de drept comis de PSD, cat devoalarea duplicitatii lui Liviu Dragnea.

"I-am spus, ieri: Liviu, daca vreti sa faceti parte din aceasta familie, trebuie sa respectati valorile noastre fundamentale. Si Liviu a spus ca vor face acest lucru", a declarat dl Timmermans.

Deci dupa ce a plecat din Romania tunand si fulgerand nationalist cu coada ridicata la cer, iata-l cum in fata trio-ului de la conducerea socialistilor s-a gudurat promitand supunere. Ca nu a fost crezut, dupa cum avea sa arate a doua zi chiar dl Timmermans, e partea a doua.

Deci zmeul de la Bucuresti e soricel in strainatate, acolo unde e primit, ca in SUA, de exemplu, n-a mai ajuns. Asa cum zmeul impotriva statului paralel sarea gardul vilelor de protocol ale SRI si isi rupea hainele de pe el ca sa intre in poza cu Maior si Coldea.

Disperarea de pe chipul lui Dragnea la fiecare aparitie publica, nervii pe care nu ii mai poate controla sunt semne ale sfarsitului. Si in PSD se ascut cutitele lungi.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ciucă, despre atacul Iranului asupra Israelului: „O situaţie care generează atenţia tuturor liderilor lumii. Potenţialul de escaladare este foarte mare”
Ciucă, despre atacul Iranului asupra Israelului: „O situaţie care generează atenţia tuturor liderilor lumii. Potenţialul de escaladare este foarte mare”
Nicolae Ciucă, preşedintele Senatului a declarat marţi, 16 aprilie, despre atacul Iranului asupra Israelului că a fost şi e o situaţie care generează atenţia tuturor liderilor lumii, pentru...
Coaliția nu renunță, ”în acest moment”, la Cătălin Cîrstoiu. De ce spune PNL că nu îl poate susține pe Cristian Popescu Piedone la Capitală
Coaliția nu renunță, ”în acest moment”, la Cătălin Cîrstoiu. De ce spune PNL că nu îl poate susține pe Cristian Popescu Piedone la Capitală
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat marţi, 16 aprilie, că, în acest moment, la nivelul coaliţiei s-a menţinut decizia ca medicul Cătălin Cîrstoiu să fie candidatul coaliţiei la...
#Dragnea PSD justitie , #PSD