Contabila sexy care avea pe mana toti banii Tel Drum, personaj-cheie in ancheta Teleorman Leaks

Luni, 05 Noiembrie 2018, ora 19:14
16705 citiri
Contabila sexy care avea pe mana toti banii Tel Drum, personaj-cheie in ancheta Teleorman Leaks
Foto: Rise Project

Jurnalistii de la Rise Project au publicat luni un rezumat extins al documentelor si informatiilor gasite pe dispozitivele electronice din valiza recuperata de pe un camp din Teleorman. Potrivit tuturor indiciilor, toate acestea au in comun un personaj, care cel mai probabil este chiar "autorul" valizei.

Este vorba de Nicoleta Pene, mana dreapta a lui Petre Pitis, directorul general al firmei Tel Drum. Hardul negru, precum si numeroase facturi si documente gasite in valiza, provin cel mai probabil toate din biroul acesteia.

Pene a putut fi observata in imaginile postate de Rise Project inca de sambata - femeia bruneta care apare in diverse ipostaze sexy (vezi imaginea principala a articolului) . Prin mainile acesteia pare ca trecea totul, de la jocurile politice si numirile in functii publice, la contractele cu firme-capusa si rezervarile de vacanta ale unor grei din PSD sau Tel Drum.

Citeste aici principalele informatii din ancheta Teleorman Leaks

Taie si spanzura in Tel Drum

Jurnalistii povestesc despre ascensiunea Nicoletei Pene in ierarhia teleormaneana.

"Cand a ajuns prima oara in Tel Drum, intai sefa la departamentul de Control Financiar Preventiv, colegii se intrebau cine e, de unde vine si de ce. Intr-un judet cu putini manageri pe cap de locuitor si cea mai ridicata rata a somajului din tara, Nicoleta reusise. Nu toti o inghiteau.

Iata perspectiva unui angajat in 2015: 'Ascensiunea doamnei Nicoleta Pene e de domeniul fantasticului. A venit la Tel Drum ca un nimeni, direct sefa la CFP. In cateva luni doamna Ignat a plecat si ea (Nicoleta Pene) e acum director comercial care, la masa cu Pitis, taie si spanzura'", scriu jurnalistii de la Rise Project, care precizeaza ca informatiile de pe hardul negru sunt datele din computerul acesteia de la birou.

Pe acest hard au fost gasite si numeroase fotografii: selfieuri cu Nicoleta Pene, Petre Pitis, dar si fotografii din vacantele comune ale familiilor celor doi. Jurnalistii arata ca pozele erau stocate in telefonul Nicoletei Pene si de aici in backup-ul din calculator.

Sotul angajat la stat, mama actionara

Documentele si emailurile prezentate de cei de la Rise Project arata si cum se faceau trocurile si numirile discretionare in functii ale statului. Astfel, e prezentata ascensiunea sotului contabilei de la Tel Drum, Dacian Pene.

El a fost director de mecanizare in Tel Drum pana in 2014, dupa care a fost numit sef la Registrul Auto Roman Teleorman si mutat apoi la Inspectoratul de Stat pentru Controlul in Transportul Rutier), sef regional pe sase judete - Arges, Buzau, Dambovita, Giurgiu, Prahova si Teleorman.

Rise Project a mai descoperit si ca Nicoleta Pene si-a implicat si mama in afacerile sale profitabile. Astfel, Florentina Biolan, mama contabilei sexy, a devenit asociat minoritar la o firma cu tranzactii intense cu Tel Drum.

Tinea si contabilitatea listei negre cu protestatari #rezist din Teleorman

Pe hardul Nicoletei Pene s-au gasit si imagini cu ea de la protestul organizat impotriva "statului paralel" si a presedintelui Klaus Iohannis.

Totodata, ea a monitorizat activ paginile de Facebook a celor din Alexandria care au participat sau sustinut protestele #rezist impotriva PSD-ALDE.

Agent de turism si imobiliar pe banii Tel Drum

In valiza a fost gasita si o tableta Samsung P1000 Galaxy Tab, model din 2010, care s-a dovedit a fi a directorului general Tel Drum. Pe ea au fost gasite doua seturi de fotografii - unul de 385 imagini in folderul principal si inca 734 in contul de cloud - din viata privata a lui Pitis si a altor "grei" PSD si Tel Drum, inclusiv Liviu Dragnea.

Imaginile au insa corespondent in diverse documente si facturi intocmite de Pene si gasite de jurnalisti in geamantan: facturi, rezervari, bonuri de la cumparaturi efectuate in aceste vacante - toate decontate de Tel Drum.

Tot printre documente apar si diverse hartii personale ale familiei Dragnea, cum ar fi diverse planuri de renovare pentru bucataria de vara a vilei din Alexandria sau o vila mamut cu 5 etaje la Mamaia. Tel Drum se pare ca a achitat mai multe facturi pentru aceste constructii. Intrebat de aceste chestiuni, Liviu Dragnea a negat.

Operatiunea recuperarea valizei si fuga de presa

Reporterii Rise Project au contactat-o pe Nicoleta Pene. Intai incognito, pretinzand ca ca e un cetatean care a descoperit valiza si vrea sa i-o restituie. Femeia le-a cerut sa nu o duca la politie, a spus ca va veni ea la inceputul acestei saptamani sa o ia, apoi a revenit cerand ca valiza sa fie predata surorii sale, dupa care unui sofer.

Intre timp, un al doilea reporter a sunat-o pentru o reactie oficiala, ea nu a vrut sa stea de vorba cu jurnalistii.

Cat despre titulara stick-ului de memorie cu procesele-verbale pentru proiectele Tel Drum, aceasta este Georgeta Tonciu. Contactata de Rise Project pentru o reactie, aceasta a raspuns: "Poate l-a luat doamna Pene de la mine de la birou, eu lucrez la departamentul tehnic din firma, o fi luat ceva de acolo".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria va continua să susţină accederea României în spaţiul Schengen cu frontierele terestre în acest an, a transmis ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, în urma unei...
#Nicoleta Pene contabila Tel Drum valiza, #Rise Project ancheta Tel Drum contabila , #Tel Drum