Dragnea contesta la Inalta Curte sechestrul pe avere pus in dosarul Tel Drum

Autor: Ionel Stoica - Redactor-sef adjunct Ziare.com
Joi, 04 Octombrie 2018, ora 16:15
18403 citiri
Dragnea contesta la Inalta Curte sechestrul pe avere pus in dosarul Tel Drum
Foto: Facebook/Partidul Social Democrat

Liderul PSD, Liviu Dragnea, contesta sechestrul pe avere pus de procurorii DNA in dosarul Tel Drum. Este vorba de cazul in care este acuzat de constituirea unui grup infractional organizat, de fraude europene si abuz in serviciu, fapte care ar fi fost comise in perioada in care era presedintele Consiliului Judetean Teleorman (2000-2012).

Contestatia a fost depusa saptamana aceasta de Liviu Dragnea, pe 2 octombrie, iar primul termen a fost stabilit pe 10 octombrie. Obiectul dosarului, potrivit site-ului Inaltei Curti: "contestarea masurii asiguratorii".

Amintim ca pe 8 octombrie Liviu Dragnea are termen intr-un alt proces, tot la Inalta Curte. Este primul termen in dosarul in care contesta condamnarea de 3 ani si 6 luni pentru instigare la abuz in serviciu in cazul angajarilor fictive din Teleroman.

Contestare cu repetitie

Este pentru a doua oara cand Liviu Dragnea contesta masurile asiguratorii din acest caz. O cerere similara a fost respinsa de Inalta Curte pe 29 noiembrie 2017.

In acest dosar, procurorii DNA au pus sechestrul asigurator pana la concurenta sumei de 127.547.366 lei, aproximativ 28,2 de milioane de euro, prejudiciul retinut in cazul liderului PSD. Masura a fost pusa pe toate bunurile mobile si imobile aflate in proprietatea politicianului: un teren de aproape 3.000 de metri, hotelul Turris din Alexandria, un apartament situat in Turnu Magurele de 80 de metri patrati, doua masini (Skoda Superb si BMW X5) si mai multe sume de bani aflate in conturile lui Liviu Dragnea.

Se plangea ca n-are bani de xerox

In februarie 2018, Dragnea se plangea ca nu are bani, deoarece DNA i-a pus sechestru asigurator si popriri pe conturi. Din acest motiv nu avea bani sa-si fotocopieze dosarul de ancheta.

"Ca sa iau o copie scrisa, in forma scrisa, pe hartie, ma costa peste un miliard de lei (100.000 de lei - n.red.) si va mai spun ceva: cei care gestioneaza dosarul sunt cei care mi-au cerut si mi-au pus sechestru.

Singurul venit pe care il am este indemnizatia de la Parlament (16.675 lei - brut pe luna) . Nici aia intreaga, doua treimi", a afirmat Dragnea.

Cum a fentat Piedone licitațiile. Curtea de Conturi l-a luat la bani mărunți. Nereguli grave și la Direcția Pentru Protecția Copilului
Cum a fentat Piedone licitațiile. Curtea de Conturi l-a luat la bani mărunți. Nereguli grave și la Direcția Pentru Protecția Copilului
Curtea de Conturi a constat la ultimul audit, finalizat la începtutul lunii martie 2024, la Sectorul 5, pentru anul 2022, că instituția condusă de Popescu Piedone a divizat contracte de...
USR acuză Guvernul că se joacă „cu prețurile la energie ca la păcănele”. „Plătim facturi mai mari decât pe piaţa liberă”
USR acuză Guvernul că se joacă „cu prețurile la energie ca la păcănele”. „Plătim facturi mai mari decât pe piaţa liberă”
USR a transmis joi, 28 martie, că Guvernul Ciolacu minte când spune că ia măsuri în favoarea consumatorilor şi că scade facturile românilor. Partidul susține că de fapt Executivul...
#Liviu Dragnea PSD, #liviu dragnea tel drum, #Liviu Dragnea ICCJ, #Liviu Dragnea coruptie, #Liviu Dragnea avere, #liviu Dragnea sechestru , #Tel Drum