Mapa cu documente personale ale lui Dragnea din valiza: Tel Drum platea pentru o vila-mamut cu lift si majordom

Luni, 05 Noiembrie 2018, ora 19:41
8107 citiri
Mapa cu documente personale ale lui Dragnea din valiza: Tel Drum platea pentru o vila-mamut cu lift si majordom
Foto: Rise Project

In sutele de pagini descoperite de jurnalistii de la Rise Project in valiza gasita de un localnic pe proprietatea sa din Teleorman exista si o mapa rosie, cu sigla PSD, ce contine mai multe documente cu date personale ale liderului social-democrat Liviu Dragnea.

Printre ele, o schita a bucatriei de vara a vilei din Alexandria, copii de pe diploma de BAC a lui Valentin Dragnea, contul personal al sefului PSD de la BRD, precum si niste coli A3 cu o vila mamut pe cinci niveluri localizata pe litoralul romanesc, in Mamaia.

Citeste aici principalele informatii din ancheta Teleorman Leaks

Bucataria lui Dragnea, facuta de firma care a amenajat Parlamentul si sediul BNR

De amenajarile bucatariei de vara din domeniul din Alexandria al liderului PSD s-a ocupat firma Mcomob Service, care are in portofoliu lucrari de anvergura, precum amenajari la Parlament sau sediul Bancii Nationale a Romaniei.

Oferta de 14.528 euro este "insotita de scheme elocvente. Lux total, culori calde, linii clasice, stil american, electrocasnice ultimul racnet integrate artistic in corpurile de lemn masiv. Peretele cu gratar face 2.100 euro. Cel cu aragaz, 5.800", scriu cei de la Rise Project.

Foto: Rise Project

Vila mamut la Mamaia cu lift si majordom

In mapa rosie se gaseste si o alta cladire, chiar si mai impunatoare. Este vorba de o vila-mamut de 1.015 metri patrati utili, cu lift, 13 camere, 12 bai, 4 bucatarii si camera pentru majordom. Vila este localizata undeva in Mamaia.

Rise Project descrie planurile impunatoarei constructii:

"La intrarea principala, traversezi o terasa mare cu pardoseala si scari placate cu piatra naturala, tencuieli decorative, apoi o usa dubla, treci un vestibul ca la casele boieresti, urmeaza un hol cat sufrageria ta si aici ai de ales. In stanga e sala tronului, adica un 'spatiu de primire' de 44 mp. Merita: pereti stucco veneziano, piatra naturala, canapele, masute, bar, relaxare, tot tacamul.

La dreapta, dupa scara interioara care incolaceste liftul, dai in sala de mese (48,4 mp) vecina cu bucataria. Ambele, inconjurate de terase imense cu balustrade de inox si mozaicuri. Servitorul sta in aripa utilitara, lipit de spalatorie, langa cele trei grupuri sanitare de la parter, nu departe de centrala termica.

Etajul 1 e compus din vreo trei dormitoare echipate cu bai, doua livinguri, alta sala de mese, camera de relaxare, bucatarie etc. Dormitorul baronial se afla la etajul 2, intins pe 36,16 mp, cam cat o garsoniera din Bucuresti, la care mai pui un dressing de 20 mp, un balcon pe toata latimea si doua bai in oglinda. Livingul si biroul ocupa fiecare aproape 30 de mp, dar sunt despartite de o bucatarie cu un balcon cat ea. Holul lat de la 2 continua cu doua bai si inca un dormitor care corespunde prin dressing cu cel mare.

Distractia explodeaza la etajul 3, unde liftul te lasa in epicentrul unei terase circulabile de 200 mp. La nevoie, o baie imensa isi face datoria. Si mai e un un etaj. La 4, deasupra marii terase, e prevazuta o alta ceva mai intima, de 36 mp", arata documentele publicate de Rise Project.

Sute de mii de euro platite de Tel Drum

La mapa rosie exista si mai multe facturi pentru cele necesare constructiei si finisajelor pentru aceasta resedinta de vara, toate achitate de Tel Drum.

"Nicoleta Pene, director comercial la Tel Drum, a pastrat facturi, devize de plata, negocieri cu firme de amenajare interioara si socoteli de mana cu lucrari, perioade si costuri. Pana pe 4 septembrie 2010, de exemplu, nota ca dintr-un avans de 200.000 de lei, a cheltuit 163.850 pe termoizolare terase, casa liftului, niste finisaje la etajul 4, fatada, instalatie electrica si balustrade metalice.

Pentru geamuri de la balustrade si rulourile exterioare, o companie de profil din Constanta (Ghereon Plast) a cerut alti 8.976 euro. Oferta a venit pe 21 ianuarie 2011 pe mailul de serviciu de la Consiliul Judetean Teleorman al lui Gabriel Davidenco, arhitect-sef al judetului timp de 15 ani, decedat in 2016.

Dau clasa 460 mp de marmura, diferite sortimente, si 300 mp de granit pentru terase. In total, 41.600 de euro - fara manopera, si inca 11.000 de euro pentru barele de inox din jur. Printre documentele ascunse de Nicoleta Pene, am gasit oferte de marmura si o factura proforma din martie 2010, de aproape 16.000 de euro, pentru 200 mp de parchet Merbau, masiv si stratificat. Platite de Tel Drum", mai dezvaluie cei de la Rise Project.

Intrebat de jurnalisti despre toate acestea, Dragnea a spus: "Tel Drum-ul nu mi-a platit niciodata nimic", negand si ca ar avea vreo vila la Mamaia sau majordom.

Citeste aici declaratiile lui Liviu Dragnea dupa publicarea primului episod din Teleorman Leaks

Afla si mai multe informatii despre Nicoleta Pene - Contabila sexy care avea pe mana toti banii Tel Drum, personaj-cheie in ancheta Teleorman Leaks

Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
PSD este creditat cu 28,4% din intenţiile de vot la alegerile pentru consiliile locale, PNL cu 26,7%, AUR cu 14,4%, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro, în luna aprilie,...
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
#valiza Teleorman bucatarie vara Dragnea, #vila Mamaia valiza Dragnea Teleorman Leaks , #Tel Drum