Tel Drum contesta sechestrul de 32 de milioane de lei pus de DNA

Autor: Ionel Stoica - Redactor-sef adjunct Ziare.com
Joi, 25 Ianuarie 2018, ora 15:15
4030 citiri
Tel Drum contesta sechestrul de 32 de milioane de lei pus de DNA
Foto: Arhiva Hepta.ro

Firma Tel Drum contesta masurile asiguratorii puse de procurorii DNA in dosarul in care societatea este acuzata de constituire a unui grup infractional organizat, evaziune fiscala in forma continuata si complicitate la doua infractiuni de abuz in serviciu. Este vorba de ancheta in care este cercetat si liderul PSD, Liviu Dragnea (foto).

Tel Drum a depus cererea de contestare a sechestrului pe data de 22 ianuarie, iar Inalta Curte a stablit primul termen pe 31 ianuarie, potrivit site-ului instantei. Intr-un alt proces, la Tribunalul Teleorman, Tel Drum a depus o cerere de intrare in faliment. Cererea a fost depusa pe 17 ianuarie si are ca obiect deschiderea procedurii la solicitarea debitorului. Primul termen de judecata a fost stabilit pe 29 ianuarie.

Coincidenta din 17 ianuarie

Pe 17 ianuarie 2018, in ziua in care Tel Drum deschidea procesul la Tribunalul Teleorman, DNA anunta extinderea urmaririi penale fata de societate pentru constituirea unui grup infractional organizat, evaziune fiscala in forma continuata si complicitate la doua infractiuni de abuz in serviciu cu obtinere de foloase necuvenite pentru sine sau altul.

"In cauza s-a dispus instituirea masurilor asiguratorii asupra tuturor bunurilor mobile si imobile ale suspectei SC TEL DRUM SA, precum si poprire asupra sumelor de bani existente sau care urmeaza a fi virate de terti, cu orice titlu, in conturile bancare detinute aceasta, pana la concurenta sumei de 32.118.589,51 lei (reprezentand suma foloaselor necuvenite si suma cu care s-a sustras de la plata obligatiilor fiscale catre stat) ", preciza DNA.

Dosarele Tel Drum

Practic, Tel Drum contesta la Inalta Curte acest sechestru. Societatea apare in doua anchete ale procurorilor DNA. Cea mai cunoscuta este cea in care este vizat Liviu Dragnea, firma fiind acuzata de constituirea unui grup infractional organizat, evaziune fiscala si abuz in serviciu.

Una dintre acuzatii vizeaza chiar acest aspect: firma Tel Drum ar fi controlata de politician. Ancheta are legatura cu modul in care Tel Drum a primit contracte finantate din fondurile publice nationale sau europene.

Cine sunt actionarii declarati ai firmei

Potrivit datelor de la Oficiul National al Registrului Comertului (ONRC), in acest moment actionarii Tel Drum sunt Petre Pitis, cu 54%, Dobrescu Liviu Lucian, cu 44%, si inca trei persoane, care detin cate 0,665%: Neda Florea, Panaitov Marilena si Costache Mirela.

De asemenea, datele de la Registrul Comertului arata ca Mircea Visan este imputernicit sa semneze in numele si pentru societatea Tel Drum.

Tel Drum SA mai este trimisa in judecata pentru fraude europene intr-un dosar aflat pe rolul Tribunalului Bucuresti. In acest caz, procurorii DNA au pus sechetru pe bunuri mobile si imobile in valoare de aproximativ 4,8 milioane de lei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#tel drum liviu dragnea, #tel drum sechestru asiguratoriu, #tel drum sechestre asiguratorii , #Tel Drum