Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Valiza misterioasa care ameninta sa divizeze scena politica romaneasca

Duminica, 04 Noiembrie 2018, ora 23:10
15434 citiri
Valiza misterioasa care ameninta sa divizeze scena politica romaneasca
Foto: Arhiva Pixabay

De mai bine de 24 de ore, celebra valiza cu informatii despre compania Tel Drum a devenit cea mai discutata stire din Romania, iar aceasta a captat atentia si in afara tarii.

Craig Turp, redactorul-sef al site-ului Emerging Europe, un think tank cu sediul in Londra, scrie despre "misterioasa valiza care ameninta sa divizeze scena politica din Romania".

Acesta o citeaza pe Ana Poenariu, jurnalist Rise Project, care a anuntat ca redactia a intrat in posesia unei valize care contine documente financiare si fotografii ce apartin companiei Tel Drum, care are legaturi cu Liviu Dragnea, "cel mai puternic politician al tarii".

Site-ul citat noteaza ca obiectul ar fi fost gasit de un taran din Teleorman si ar fi fost aruncat cu doar cateva zile inainte ca DNA sa perchezitioneze birourile Tel Drum, anul trecut. Valizei i s-a atribuit deja numele #Teleormanleaks.

Emerging Europe aminteste si ca Dragnea a fost acuzat ca ar fi folosit Tel Drum pentru a sifona bani proveniti din fonduri europene, atunci cand era presedintele CJ Teleorman. Dragnea si colegii sai nu au comentat deocamdata cu privire la continutul valizei. "Insa, cu mai putin de doua luni inainte ca Romania sa preia presedintia Consiliului Uniunii Europene, aceste dezvaluiri ar putea fi foarte jenante si i-ar putea forta pe opozantii din partid ai lui Dragnea sa-l inlocuiasca de la conducerea formatiunii", mai scrie Turp.

Nu in ultimul rand, acesta subliniaza ca, tot sambata, inainte de aparitia stirii privind valiza, fostul premier Dacian Ciolos spunea ca "daca Guvernul Dancila nu pica pana la sfarsitul lunii noiembrie, ar putea fi prea tarziu".

Amintim ca o valiza cu informatii esentiale din interiorul corporatiei Tel Drum, la care procurorii DNA n-au avut acces cand au perchezitionat fizic si informatic sediul firmei, ajunsa pe mana celor de la Rise Project.

Rise Project a anuntat ca va incepe sa publice, zilele urmatoare, o serie de articole bazate pe mii de documente financiare, inregistrari, poze despre Tel Drum, dar si aspecte personale despre membrii si partenerii corporatiei, generic grupate sub numele #Teleormanleaks.

Potrivit RISE Project, valiza ar contine, printre altele, un hard negru in care a fost salvat tot continutul de 63,39 GB din computerul unui om-cheie de la Tel Drum, pe care s-ar afla 14.800 de foto si video de la evenimentele companiei cu personajele gruparii si standardul lor de viata, documente, selfie-uri, capturi de ecran cu discutii. De asemenea, in valiza se mai afla o tableta Samsung P1000 Galaxy Tab din 2010 care i-a apartinut directorului general Tel Drum, Petre Pitis, care contine peste 1.000 de fotografii din excursii exotice cu anturajul, intamplari din firma si momente de familie si agenda cu 980 de numere de telefon stranse in ultimii ani: "Basescu", "Hrebe", "Dancila", "Banicioiu", "Pieleanu" etc. Unul se remarca, scris cu pauza intre majuscule: "L I V I U".

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#valiza Tel Drum Teleorman, #DNA valiza Tel Drum, #Dragnea valiza Tel Drum , #Tel Drum
Comentarii
Poza bum
bum
rank 5
valiza , imoglobina , he , he he , make foto si pensia speciala !
Poza Cucucorapshan
Cucucorapshan
rank 4