Compania chineza Huawei va oferi burse tinerilor romani specialisti in IT

Sambata, 22 Martie 2014, ora 10:33
1948 citiri
Compania chineza Huawei va oferi burse tinerilor romani specialisti in IT

Vicepremierul Liviu Dragnea a anuntat vineri, dupa o intalnire cu CEO-ul companiei Huawei, William Xu, ca 15 tineri romani specialisti in IT vor primi burse din partea producatorului chinez.

"Huawei este o companie care pentru noi prezinta foarte mare importanta. I-am incurajat sa investeasca in continuare in pregatirea profesionala a tinerilor din Romania in domeniul IT. Este extrem de important pentru noi ca numarul celor care capata cunostinte deosebite in acest domeniu sa creasca, pentru ca astfel Romania va deveni o piata extrem de atractiva pentru investitii. Ne-au anuntat ca vor acorda 15 burse pentru studenti foarte buni care sa vina sa se pregateasca in China", a afirmat Liviu Dragnea.

Acesta a adaugat ca discutiile cu reprezentantii companiei chineze au vizat si identificarea unui oras din Romania in care Huawei sa dezvolte un proiect pilot privind siguranta cetateanului.

La randul sau CEO-ul William Xu a precizat ca Huawei este foarte dispusa sa isi creasca investitiile sale in Romania: "Huawei si-a planificat ca pana in anul 2018 sa creasca numarul angajatilor pe plan local la circa 1.000, dintre care peste 70 la suta vor fi angajati romani, si va oferi in felul acesta tot mai multe locuri de munca in mod direct si indirect".

Tot vineri, Liviu Dragnea a avut o intalnire si cu oficialii companiei ZTE Corporation, iar principala tema de discutie a fost invitarea companiei pentru a face parte dintr-un viitor parc tehnologic pe care are intentia sa il creeze Guvernul roman.

"Am invitat compania ZTE sa faca parte din primul viitor parc tehnologic care va fi realizat in Romania cu companii chinezesti. I-am incurajat sa dezvolte parteneriatul cu autoritatile locale si universitatile din Romania pentru ca deja sunt implicati intr-un proiect important in invatamant in aproape 2.500 de scoli. Le-am spus ca un obiectiv principal pentru Guvernul Romaniei il reprezinta realizarea Ghiseului Unic si s-au aratat foarte interesati de acest lucru", a precizat Dragnea.

Vicepremierul Liviu Dragnea efectueaza o vizita de lucru in China in perioada 20-26 martie si va avea intalniri la nivel inalt cu oficiali chinezi pentru a analiza stadiul implementarii acordurilor semnate in noiembrie anul trecut, in cadrul vizitei la Bucuresti a premierului chinez, Li Keqiang.

Vești bune pentru utilizatorii iOS! Apple vrea să introducă două opțiuni noi de culoare pentru seria iPhone 16
Vești bune pentru utilizatorii iOS! Apple vrea să introducă două opțiuni noi de culoare pentru seria iPhone 16
Apple se pregătește să aducă pe piață modelele iPhone 16 Pro și iPhone 16 Pro Max în două noi opțiuni de culoare: Desert Titanium și Titanium Grey, potrivit ultimelor informații...
Avocat celebru, speriat de introducerea banilor care expiră, pe model chinezesc: „Am zis că nu se poate, dar se va întâmpla din 2030"
Avocat celebru, speriat de introducerea banilor care expiră, pe model chinezesc: „Am zis că nu se poate, dar se va întâmpla din 2030"
Sergiu Vasilescu, unul dintre cei mai cunoscuți avocați din România, specializați în fiscalitate, respectiv în crypto, avertizează cu privire la pericolul iminent cu care se vor confrunta...
#Huawei burse tineri romani, #Huawei investitii Romania , #vicepremier