Dragnea da lectii de limba romana la Guvern si se contrazice cu prefectii

Marti, 29 Iulie 2014, ora 10:13
2434 citiri
Dragnea da lectii de limba romana la Guvern si se contrazice cu prefectii
gov.ro

Vicepremierul Liviu Dragnea le-a dat lectii de limba romana membrilor autoritatilor locale, in timpul Comandamentului pentru situatii de urgenta organizat la Guvern, luni seara.

Ministrul Administratie Publice le-a spus acestora sa nu mai foloseasca "datorita" atunci cand se refera la cauzele inundatiilor, ci "din cauza", explicand ca primul termen se foloseste pentru evenimente pozitive, in vreme ce al doilea este utilizat cand vorbim despre evenimente negative, potrivit Mediafax.

Liviu Dragnea le-a atas atentia participantilor la sedinta, dupa ce au folosit in repetate randuri "datorita" cand era vorba despre cauzele inundatiilor.

"Va aud pe toti folosind 'datorita', ca si cum astea ar fi vesti bune si lucruri bune. Astea sunt lucruri rele, spuneti 'din cauza'", a subliniat vicepemierul.

S-a contrazis pe gradul de alerta cu prefectul de Dambovita

La aceeasi intrunire, Liviu Drganea s-a contrazis cu prefectul de Dambovita, Victor Sanda, cu privire la gradul de alerta din judet, instituit de Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta (ISU) in urma ploilor abundente de luni.

Prefectul de Dambovita a spus ca in judet nu sunt probleme serioase, ci doar o intrerupere de electricitate in zona Gaiesti. Liviu Dragnea a intervenit precizand ca ISU a ridicat gradul de alerta pentru Dambovita.

"Domnul prefect, imi cer scuze ca va intrerup, la Dambovita, ISU a ridicat nivelul de alerta de la verde direct la portocaliu!", i-a atras atentia vicepremierul.

"Nu l-am ridicat! Nu este ridicat, nu este ridicat, domnul vicepremier, e o incurcatura, nu este ridicat! S-a activat grupa operativa, nu au ridicat!", a replicat prefectul.

Cum a uitat Dragnea de vacanta scolara si a pus Politia sa controleze primarii la inundatii

Ministrul l-a avertizat pe Victor Sanda ca el este cel care va avea probleme daca lucrurile pe care le sustine nu sunt adevarate.

"Doamne ajuta! Sper sa fie asa cum spuneti dumneavoastra, ca daca nu, atunci dumneavoastra o sa aveti o problema!", i-a spus Dragnea.

Raed Arafat, secretarul de stat din Ministerul de Interne, a fost cel care a lamurit problema, explicand ca, in Dambovita, gradul de alerta a fost ridicat doar pentru grupa operativa a ISU, spre deosebire de judetul Gorj, unde gradul de alerta a fost ridicat de la verde la albastru.

"Cresterea codului de alerta la nivelul Inspectoratului pentru Situatii Judetean o face inspectorul sef, in raportare avem mentionata aceasta crestere, dar din discutia cu inspectorul sef pe care a avut-o acum domnul inspector general adjunct, de fapt e crescut in judetul Dambovita, la nivelul doi, gradul de alerta la grupa operativa, ceea ce inseamna ca au adus oameni in plus pentru grupa operativa si nu pentru toate fortele cum este in judetul Dolj, unde acolo este o crestere la toate fortele", a lamurit Arafat.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Liviu Dragnea gramatica, #Liviu Dragnea lectii gramatica, #Liviu Dragnea contrazis prefect , #vicepremier