Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Dragnea si Ponta, bilantul inundatiilor: Vicepremierul, nemultumit de 2 primari

Marti, 22 Aprilie 2014, ora 14:02
2760 citiri
Dragnea si Ponta, bilantul inundatiilor: Vicepremierul, nemultumit de 2 primari
Foto: B1 TV

Vicepremierul Liviu Dragnea si premierul Victor Ponta au prezentat, marti, intr-o conferinta de presa, bilantul inundatiilor abatute in ultimele zile peste localitatile din Teleorman.

Totodata, Dragnea si-a exprimat nemultumirea fata de doi primari din judet, despre care a spus ca "nu au actionat" si "nu au informat cum trebuie", motiv pentru care oamenii au fost "suparati si panicati". "Nu s-a intamplat, cel putin in Alexandria, sa se stea in sedinte, in fiecare localitate au fost cel putin doua persoane cu putere de decizie", a spus Liviu Dragnea.

"Am rugamintea la Consiliul Judetean sa organizati un depozit pentru materialele de constructii. Va rog sa controlati aceasta operatie, pentru ca daca nu exista coordonare, la unii oameni ajung, la altii nu ajung. (...) Am o nemultumire fata de doi primari din judet, care nu au actionat si nu au informat cum trebuie", a mai spus Dragnea.

Astfel, potrivit vicepremierului, 169 de case din judet au fost afectate de ape, precum si 360 de curti si 80 de anexe gospodaresti. De asemenea, 65 de persoane au fost evacuate, dintre care 60 au revenit deja in locuinte.

Dragnea, incoltit de o localnica din Teleorman. Ponta il scapa impaciuitor

De asemenea, vicepremierul a spus ca aproape 800 de animale au fost duse la adapost din calea viiturii si ca oamenii au primit de baut pentru ca in fantani s-a infiltrat apa nepotabila.

Afectat a fost si podul de pe DE 70, de la intrarea in orasul Alexandria, iar mai multi experti au fost trimisi in zona pentru a analiza starea podurilor.

Ponta le-a multumit autoritatilor

La randul sau, Vasile Pintilie, directorul Administratiei Apelor Romane, a spus ca nivelul apei raului Teleorman este depasit cu 37 de centimetri, cel al raului Calmatui cu 36 de centimetri, iar cel al Paraului Cainelui este cu 40 de centimetri peste nivelul normal.

De asemenea, Pintilie a spus ca digul care ar urma sa fie construit in zona va fi unul "de tip potcoava", care va masura 3,3 - 3,5 kilometri. Aceasta investitie ar urma sa coste statul circa 15 milioane de lei si sa fie gata in luna august a acestui an.

La randul lui, premierul Victor Ponta a tinut sa le multumeasca, inca o data, celor celor de la ISU, dar si celor de la hidrologie, despre care a spus ca "sunt mai putin vizibili", desi si-au facut datoria.

Ponta, in cizme de cauciuc prin satele inundate: Of, of, of, ce necazuri!

"O sa avem necazuri, o sa tot fie. Asta e, se-ntampla. Important este, dincolo de ajutorul pe care l-ati dat, sa gasim solutii pe termen lung. (...) Nu pot decat sa va cer tuturor sa va faceti datoria.

Institutiile pe care le-am tot intarit sa functioneze indiferent de cine este prim-ministru, de cine este ministru. Oamenii sa aiba coordonare, sa aiba decizie, sa isi faca treaba indiferent de politica", a indemnat premierul.

Pe final, acesta a spus "sa dea Dumnezeu sa ne vedem in vremuri mai bune".

Ponta: Este obligatia unui guvern sa ii ajute pe oameni

Intrebat de jurnalisti, la iesirea din conferinta de presa, de ce oamenii nu apeleaza la asiguratori si trebuie sa le reconstruiasca mereu statul casele afectate de inundatii, premierul a spus ca aceasta este obligatia unui guvern.

"Eu cred ca atata timp cat oamenii au un guvern pe care l-au votat si pe care il sustin prin taxele si impozitele lor, e normal ca atunci cand au nevoie, dar in ziua aia, nu peste o luna sau peste un an, sa ii ajutam. Asa o sa facem si de acum incolo cat o sa fiu prim-ministru. Dupa aceea, alt prim-ministru sa nu-i mai ajute, treaba lui", a mai spus Victor Ponta.

La randul sau, vicepremierul Liviu Dragnea a spus ca degeaba legea ii obliga pe oameni sa isi asigure casele, daca "legea este proasta si nu asigura casele din pamant".

Ponta, in vizita de lucru la inundatii

Premierul Victor Ponta si vicepremierul Liviu Dragnea au mers, marti, intr-o vizita de lucru in satul teleormanean Beiu, profund afectat de inundatiile prevestite de codul rosu emis de hidrologi de Paste.

Acestia au intrat in casele oamenilor incaltati cu cizme de cauciuc si au mers cu barca pe ulitele satului. Pe final, premierul le-a promis oamenilor ajutor pentru reconstruirea caselor, precum si un dig care sa le rezolve problema pe termen lung.

Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
Biroul Electoral Central (BEC) a adoptat miercuri, 24 aprilie, o hotărâre prin care permite desființarea unei alianțe electorale până la data de 26 aprilie,astfel că PSD și PNL vor putea...
#Dragnea nemultumit primari inundatii, #Dragnea Ponta Teleorman inundatii, #Dragnea Ponta sate sinistrati , #vicepremier