Dancila si Dragnea au discutat despre o posibila restructurare guvernamentala UPDATE Ce au decis

Luni, 22 Aprilie 2019, ora 22:16
12802 citiri
Dancila si Dragnea au discutat despre o posibila restructurare guvernamentala UPDATE Ce au decis
Foto: Andreea Alexandru/ Mediafax Foto/ Hepta.ro

Desi avea pe agenda oficiala participarea la un eveniment privind fondurile europene, Viorica Dancila s-a oprit, luni dupa amiaza, mai intai la Parlament, pentru a vorbi cu seful PSD, Liviu Dragnea, despre o posibila restructurare a Guvernului.

Potrivit Digi24, la intalnire a participat si Calin Popescu Tariceanu, liderul ALDE.

UPDATE: Senatorul PSD Serban Nicolae a anuntat, la un post de televiziune, ca votul in Parlament va fi dat miercuri, dar nu a fost clar daca va fi si restructurarea Guvernului", dar a lasat sa inteleaga ca depinde de decizia lui Klaus Iohannis, in ceea ce priveste numirile noilor ministri.

"In toate variantele, si daca e vorba de trei candidati, si daca e vorba de unul, in Parlament mergem cu mai multi, pentru ca aceasta modificare de structura presupune si extinderea structurii guvernamentale cu inca un membru. Probabil ca vom merge cu doi candidati: pentru un post de ministru al Justitiei si pentru inca un post pe care il vom infiinta", a spus aceasta, la Romania TV.

Reamintim ca premierul Viorica Dancila a trimis, miercuri seara, la Cotroceni propunerea de revocare a lui Tudorel Toader de la Ministerul Justitiei si demisiile Rovanei Plumb si Nataliei Intotero, candidati la europarlamentare, de la Ministerul Fondurilor Europene, respectiv, de la cel al Romanilor de Pretutindeni. De asemenea, a trimis si propunerile de inlocuitori: Eugen Nicolicea (Justitie), Oana Florea (Fonduri Europene) si Liviu Brailoiu (Ministerul pentru Romanii de Pretutindeni) . Ulterior, premierul a trimis si demisia ministrului Justitiei.

Liderii PSD au anuntat ca daca presedintele Iohannis nu da repede curs solicitarilor de inlocuire a celor trei ministri, schimbarea lor se va face prin restructurarea guvernului, cu vot in parlament, nemaifiind astfel nevoie de aprobarea presedintelui.

Presedintele Klaus Iohannis a anuntat, joi, ca a primit propunerile de revocare si de numire a noilor ministri si ca prima impresie este aceea ca remanierea guvernamentala se realizeaza ca lucrurile sa mearga mai prost, adaugand ca ii va transmite premierului un raspuns la inceputul acestei saptamani.

Discutia de luni seara s-a incheiat in jurul orei 19:40, iar surse politice spun ca Liviu Dragnea si Viorica Dancila vor astepta mai intai decizia presedintelui Iohannis in privinta decretelor de revocare/numire a noilor ministri. Iar in cazul in care presedintele va refuza sau tergiversa, restructurarea Guvernului este solutia.

O discutie despre soarta celor trei portofolii fusese anuntata inca de sambata de Liviu Dragnea. "Luni o sa avem o intalnire in coalitie, impreuna cu doamna prim-ministru, si o sa stabilim ce facem. Am inteles ca abia marti presedintele ar da un semn de viata, nu stiu daca da si un raspuns. Doamna prim-ministru a discutat cu dumnealui, cred ca miercuri sau joi, si i-a spus ca marti o sa discute, ca zilele acestea nu poate", a declarat, sambata, la Iasi, Liviu Dragnea, intrebat fiind pana cand astepta un raspuns de la seful statului in legatura cu remanierea guvernamentala.

Dragnea a spus ca, si daca se va ajunge la o restructurare a Guvernului in Parlament, tot cele trei ministere vor fi vizate.

Citeste si Planul lui Liviu Dragnea pentru a castiga si consolida puterea

UPDATE Liderii coaliției PSD-PNL și-au dat acordul pentru candidatura medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei SURSE
UPDATE Liderii coaliției PSD-PNL și-au dat acordul pentru candidatura medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei SURSE
Medicul Cătălin Cîrstoiu a ajuns, marți, 19 martie, la Palatul Victoria pentru a discuta cu liderii coaliţiei. Liderii celor două partide și-au dat acordul pentru candidatura acestuia la...
Conducerile PSD și PNL, discuții cu consilierii municipali pe amendamente la bugetul Capitalei. Se cere o dezbatere în Consiliul General SURSE
Conducerile PSD și PNL, discuții cu consilierii municipali pe amendamente la bugetul Capitalei. Se cere o dezbatere în Consiliul General SURSE
Conducerile PNL şi PSD Bucureşti vor avea o întâlnire, marţi, 19 martie, cu consilierii municipali social-democraţi şi liberali pentru a cere convocarea unei şedinţe de Consiliu General...
#Dancila Dragnea restructurare , #Viorica Dancila