Liviu Pop: Nu toti bugetarii vor avea salariile majorate cu 8%

Luni, 07 Mai 2012, ora 13:16
7635 citiri
Liviu Pop: Nu toti bugetarii vor avea salariile majorate cu 8%
Foto: Arhiva

Liviu Pop, nominalizat pentru functia de ministru delegat pentru Dialog social in Cabinetul Ponta, a declarat, luni, ca nu toti bugetarii vor beneficia de cresterea salariala cu 8%.

"Daca in 2010 taierea de 25% a salariilor bugetarilor nu s-a operat unitar, nici in iunie 2012 nu se va aplica cresterea remuneratiilor unitar. Din cei 253.000 de bugetarii circa 15% nu vor beneficia de cresterea de 8%", a spus Liviu Marian Pop, profesor si lider al Federatiei Sindicatelor Libere din Invatamant.

Guvernul Ponta in Parlament: Diaconu, avizat in unanimitate la Cultura

"Intre a avea o parere care poate sa fie adevarata sau nu, atunci cand o aplici trebuie sa aiba cadru legal. Sa nu cream prin aceasta reintregire alte inechitati, pentru ca inechitati au fost deja create. Trebuie sa analizam bine situatia", a comentat subiectul si Mariana Campeanu, desemnata pentru portofoliul de la Munca.

Salariile bugetarilor vor fi majorate, prima transa urmand sa vina la inceputul lunii iunie, iar tot de la aceasta data pensionarii isi vor primi, lunar, sumele restante din CASS, a anuntat Florin Georgescu, ministrul desemnat de Victor Ponta pentru portofoliul Finantelor.

Informatia a fost anuntata sambata, dupa ce membrii delegatiei FMI au fost de acord sa acorde o majorare a deficitului bugetar, astfel facandu-se rost de bani.

Sunt bugetari cu salarii deja marite

Totodata, Pop a precizat ca au venit semnale de la unele primarii din tara, referitoare la categorii de bugetari care deja au salarii mai mari decat in ianuarie 2010.

"Daca acest lucru se intampla cu adevarat - pentru ca pana nu se va face un audit intern in acele institutii nu se poate ca este sau nu adevarat -, avem o problema de aplicare a acestui opt la suta, pentru ca, prin aplicarea majorarii, sa nu cream discrepante si mai mari.

Apoi avem date, dar o sa vedem cu certitudine acest lucru saptamana viitoare, cand o sa se finalizeze auditul, ca sunt institutii in subordinea Ministerului Muncii in care sunt posturi blocate pe care au fost angajate, din trei in trei luni, persoane, fara sa aiba activitate", a mai spus ministrul delegat pentru Dialog Social, potrivit Mediafax.

Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
Cât de mult își dorește Ciolacu victoria Gabrielei Firea la Capitală: ”La nivel vizibil, vor fi declarate susțineri”
Cât de mult își dorește Ciolacu victoria Gabrielei Firea la Capitală: ”La nivel vizibil, vor fi declarate susțineri”
Odată cu retragerea medicului Cătălin Cîrstoiu și renunțarea la candidatura comună PSD-PNL pentru Primăria Capitalei, liderul social-democraților, Marcel Ciolacu, se găsea în situația...
#Pop salarii bugetari cresteri, #Liviu Pop ministru dialog social , #ministru delegat pentru Dialog social
Comentarii
C
Cronos
rank 3
cin infiintezi 2 ministere in plus normal
Poza lool
lool
rank 5
Pai cei cu "salarii nesimtite" nu au nevoie de mariri !!!