Ziare.com

Ministrul Dialogului, Liviu Pop: Marele sac e gol. Propun audit incrucisat - Interviu

de Lucian Lumezeanu
Vineri, 11 Mai 2012, ora 12:41

   

Ministrul Dialogului, Liviu Pop: Marele sac e gol. Propun audit incrucisat - Interviu
Ministrul delegat pentru Dialog Social, Liviu Pop, a declarat, intr-un interviu acordat Ziare.com, ca Guvernele Boc si Ungureanu au lasat Cabinetului Ponta "gauri" la buget si ca actualul Executiv a trebuit sa faca un efort extraordinar chiar si pentru marirea salariilor bugetarilor cu 8% si pentru returnarea sumelor retinute ilegal pensionarilor.

Pop a spus ca au inceput deja auditele interne in ministere si ca el va propune Guvernului ca acestea sa se desfasoare "incrucisat", cu oameni din anumite ministere care sa faca audit la altele.

El a acuzat fosta guvernare de faptul ca "a umilit" bugetarii prin reducerea salariilor si cresterea TVA, dar si pentru faptul ca a eliminat, practic, dialogul social. Fostul sindicalist a dat de inteles ca vor exista schimbari in Codul Muncii.

Oricum, si chestiunea aceasta cu cei 8% pentru bugetari si cu pensiile e un efort extraordinar pe care il facem. Marele sac plin pe care trebuia sa-l gasim nu l-am vazut nicaieri plin, e cat se poate de gol.

Citeste interviul acordat Ziare.com de Liviu Pop, ministrul delegat pentru Dialog Social:

Domnule Pop, in primul rand, de ce credeti ca era nevoie de un minister al Dialogului Social, ce lipsea?

E o necesitate in societatea romaneasca un dialog social. Cand ma refer la dialog social nu spun doar sindicate si patronate, spun si societate civila. Ultimele evenimente, ma refer la Piata Universitatii, sunt dovezi ca societatea civila incepe sa se miste, fapt pentru care trebuie sa aiba o reprezentare clara in cadrul unei structuri organizate a dialogului social.

Al doilea motiv e lipsa acestui dialog social in ultimii doi ani, doi ani si jumatate, in sensul in care nici macar la nivel institutional - sindicate, patronate - nu a existat in toate institutiile statului care erau obligate sa faca acest dialog.

In al treilea rand, Consiliul Economic si Social, forul suprem de conducere a dialogului social e blocat in momentul de fata, in conditiile in care de la Uniunea Europeana ni s-a transmis procedura de infrigement pentru ca nu am reusit sa-l facem functional.

Patru - Legea Dialogului Social, care, paradoxal, a ajuns sa fie angajata prin raspundere guvernamentala. Daca am ajuns si Legea Dialogului Social sa o facem prin raspundere, cred ca avem o problema majora.

Acestea sunt motivele majore pentru care cred ca e necesara infiintarea Ministerului Dialogului Social. Dialogul social trebuie sa ajunga cat mai jos in societatea civila. Cu cat ajungem mai jos cu acest dialog, pe vreme de criza, vom reusi sa deblocam cat mai multe lucruri.

Daca fosta guvernare - nu vreau sa o spun ca o chestiune politica, fiind tehnocrat, avea o comunicare mult mai buna, exista un dialog mult mai sanatos, sunt convins ca nu exista atata suspiciune, atata durere si atata framantare in societatea civila.

Dumneavoastra v-ati autosuspendat din calitatea de sindicalist. Cat ati activat in aceasta calitate, v-ati simtit "umilit", cum spunea domnul Ponta ca s-a simtit ca parlamentar?

Nu pot sa spun ca eu, personal, m-am simtit umilit, nici institutional, ca federatie pe care am reprezentat-o. Dar am simtit ca oamenii, membrii de sindicat, sunt umiliti de fostul guvern. Cel putin pe domeniul bugetar am fost afectati de 2 ori - o data cu reducerea salariilor, a doua oara cu marirea TVA. Cred ca acolo a fost umilinta cea mai mare.

Las la o parte domeniul din care am venit, al invatamantului, unde am avut o Lege a Educatiei Nationale care a venit peste cele 2 legi, a salarizarii si Codul Muncii, acolo putem spune cu siguranta ca s-au simtit umiliti colegii nostri.

Ca sindicalisti, nu ne-am simtit umiliti, dovada ca in instanta am reusit sa batem Guvernul Boc cu 2 legi ale lui, de salarizare unitara, pe care le-am intors impotriva Guvernului.

Schimbati Codul Muncii adoptat de guvernarea Boc?

Exista in scrisoarea de intentie cu FMI, semnata anul trecut, 2 modificari in Codul Muncii pe care trebuie sa le discutam obligatoriu cu partenerii sociali si se va intampla de saptamana viitoare. Mai exista o initiativa a USL care a fost dusa in Parlament, dar a "murit" acolo si mai exista un proiect foarte interesant al unei confederatii sindicale vizavi de Codul Muncii, toate trebuie puse pe masa si analizate si discutate.

Ce prevad acestea, ce schimbari ar aduce?

Pe Codul Muncii se pot discuta multe, inclusiv perioada de proba, inclusiv perioada contractelor, sunt multe lucruri si detalii pe care nu vreau sa le fac publice dintr-un singur motiv - eu stiu ca asupra mea, cel putin din partea societatii civile si a patronatelor se spune "a venit unul de la sindicate care a venit sa faca dialog social". Prefer sa ies din sfera aceasta, de a fi lider de sindicat, sa ma pun intr-o situatie neutra si sa las societatea civila, patronatele si sindicatele, sa vina cu propuneri, sa nu-mi impun punctul meu de vedere, care poate fi sub apanajul sindicalismului.

O sa punem documentele pe masa, in baza dialogului social, in baza deciziilor luate de patronate, sindicate si societatea civila cu siguranta vom analiza la nivelul Guvernului.

Avem insa o mare problema pe societatea civila - e provocarea mea principala in mandatul meu de 6 luni - solutii pentru a gasi mecanismele ca societatea civila sa-si delege reprezentantii, sa o aducem la masa dialogului. Nu vrem sa organizam societatea civila, dar trebuie niste mecanisme clare. O sa incercam sa luam si modelele europene, sa apelez la expertiza ONG-urilor recunoscute in Romania. Guvernul trebuie sa se retraga din Consiliul Economic si Social. Acest CES e alcatuit din patronate, sindicate si Guvern, Guvernul trebuie sa se retraga de acolo si sa vina societatea civila. Am nevoie sa stiu cine din societatea civila. Numesc eu ca Minister al Muncii pe A, B si C, dar pe ce baza numesc? Atunci, e normal si logic ca societatea civila sa vina cu formula prin care Ministerul Muncii sa gaseasca acele persoane care sa hotarasca ele cum isi gasesc structurile reprezentative.

Ati vorbit recent ca nu toti bugetarii vor primi majorarea salariala de 8% incepand cu 1 iunie...

Si mai recent a aparut o lege, votata in Parlamentul Romaniei, de amnistie fiscala. Acum nu mai pot sa spun ca nu toti bugetarii vor primi 8%, pot spune ca toti vor primi. Eu ma refeream la exact acei bugetari care fiind afectati de Curtea de Conturi, aveau o problema pe salariul de baza - pe ce calculezi, pe ce i s-a dat sau pe ce i-a spus Curtea de Conturi ca taie?

Am spus-o pentru ca stiam ca sunt 200.000 de procese pe rol, stiam ca e o problema de salarizare intre ce i s-a dat omului in mana si ce a constatat Curtea de Conturi. Cui ii aplic 8%? Si eram obligat sa nu amagim bugetarii din Romania. In momentul in care Parlamentul Romaniei a votat legea de aministie, pot spune ca toti bugetarii vor lua cei 8%.

Masurile fostului Guvern au afectat mai multe categorii sociale - ce vreti sa inversati?

Nu va pot spune in totalitate de masurile sociale, e o decizie a Guvernului. Totul depinde de cum aducem banii - daca economia se va misca ceva mai bine, daca organele statului isi vor face treaba ceva mai bine in domeniul evaziunii fiscale, cu siguranta se va veni inspre mediul social cu alte masuri.

Ce va pot spune e ca suntem obligati, in octombrie-noiembrie, sa negociem acel regulament pentru sporurile bugetare. In momentul de fata, in sistemul bugetar nu mai exista niciun spor, daca discutam de salarizare.

Acea negociere a regulamentului de sporuri, in concordanta cu Legea Salarizarii, cu care va trebui sa intram in dezbatere in octombrie-noiembrie, va putea aduce o chestiune pe mediul salarial in anul 2013.

In cealalta parte, a protectiei sociale, nu putem discuta, nu vreau sa arunc afirmatii care sa duca la ingrijorare. Situatia e mai rea decat ne-a fost prezentata. In momentul de fata, la nivelul Trezoreriei, la nivelul Ministerului de Finante, al Economiei, lucrurile sunt mai grele si mai rele decat ne-am fi asteptat.

O sa terminam auditul si la Ministerul Muncii, si la alte ministere si o sa vedem ce putem ajusta, pentru ca suntem intr-un buget votat. Cred ca ne vom misca foarte bine si vom gasi resurse sa acoperim necazul, ma refer la agricultori, la ce inseamna micii intreprinzatori. Trebuie gasite solutii si acolo, pana la urma, am vazut ca in 2 ani de zile s-au luat niste masuri prin care nimic nu mai mergea in Romania.

Schimbati Legea salarizarii unice?

Legea salarizarii unice suntem obligati sa vedem ce facem cu ea. Pana la 31 decembrie 2012 nu se intampla nimic cu ea. La final de an discutam pentru 2013, sa vedem ce resurse avem, cum stam, ce se poate face in interiorul acestei legi, pentru ca sunt posturi blocate, sunt institutiile sanitare, de invatamant, care nu pot functiona.

Schimba acest guvern indemnizatiile pentru mame?

Nu ne-am gandit asa departe, in momentul de fata. Ce va pot spune, pe ministerul meu, incercam sa bagam in dezbatere Legea zilierilor, acolo vor fi cateva modificari, nu mai spun de Legea lobby-ului, care sta pe loc de multa vreme.

Facem orice, dar sa vedem de unde aducem banii, domnul Georgescu (ministrul de Finante - n.red) e foarte exact.

Oricum, si chestiunea aceasta cu cei 8% pentru bugetari si cu pensiile e un efort extraordinar pe care il facem. Marele sac plin pe care trebuia sa-l gasim nu l-am vazut nicaieri plin, e cat se poate de gol.

Spuneati ca situatia in ministere era grea si ca a fost demarat un audit - ati primit o "mostenire grea?"

In conditiile in care nu ai bani, vin datorii din spate, esti incorsetat intr-un buget, suntem legati de maini si de picioare.

In conditiile in care marele sac este gol, noi suntem incorsetati cu Legea bugetului, e foarte greu. Prima masura e retragerea banilor dati din Fondul de rezerva al guvernului.

Singurul nostru balon de oxigen e agricultura si fondurile europene.

La Ministerul Muncii ati gasit probleme?

La Munca am inceput auditul de ieri (miercuri - n.red.), doamna ministru Campeanu pe problema ei, eu pe Dialog Social am mai putine probleme din punct de vedere financiar.

Cine face auditul?

Se face audit intern, cu oameni din minister. Orice om din exterior ar necesita cheltuieli suplimentare. Eu o sa propun in prima sedinta de guvern sa incercam sa facem un audit incrucisat, in sensul in care auditorii de la un minister sa faca auditul la alt minister. Cheltuielile ar fi tot zero - detasezi auditorii de la Ministerul Educatiei la Ministerul Muncii, de exemplu, ca sa nu planeze ideea "cum sa se auditeze intern, sa spuna ca e o problema in interiorul ministerului?". Cifrele se vor vedea, contractele ies la iveala.

A fost decredibilizat mediul sindical, si-a pierdut din putere in ultimii ani?

Nu stiu daca putem spune ca si-au pierdut din putere. Miscarea sindicala are o problema, trebuie sa se reinventeze. Chiar daca fosta guvernare isi dorea sa inchida sindicatele, a avut probleme din cauza societatii civile, reinventarea depinde de membrii de sindicat, trebuie facuta de jos in sus.

Trist pentru miscarea sindicala sunt exemplele care s-au vazut, cu acei lideri care au fost patati.

Trebuie gasita si o lege de organizare a sindicatelor si patronatelor mult mai aplecata pe necesitatile societatii.E clar ca undeva va fi nevoie de o reforma puternica si in miscarea sindicala si in societatea civila.

Apropo de sindicate, ce parere aveti despre masura fostului ministru al Educatiei, Daniel Funeriu, in privinta cotizatiei pentru sindicate, prin care nu se mai ia automat aceasta, ci trebuie platita doar de cei care doresc?

Nu vreau sa comentez ideile fostului ministru al Educatiei, supararile le stiu de unde sunt - faptul ca sindicatele din invatamant au castigat procese de 7-8 miliarde de lei cu doua legi ale domnului Boc au dus la suparari.

Nu mi se pare normal ca in tot sistemul bugetar cotizatia sa se poata retine in baza angajamentului scris al membrului de sindicat, doar in sistemul preuniversitar nu se poate. A fost un orgoliu al fostului ministru care avea o problema, poate, cu cei care il chemau in instanta, avea zeci de mii de procese. A fost o razbunare. Faptul ca la Ministerul Educatiei din august anul trecut nu a functionat dialogul social, nu treci ordine prin dialogul social - spunea noul ministru ca nu sunt programe pentru clasa a cincea si copiii sunt in clasa a sasea - chestiunea asta cu cotizatia e minora, sindicatele au supravietuit.

Problema majora e Legea Educatiei. Bun, ne-am razbunat pe sindicate, le-am scos afara ca ministru al Educatiei, nu mai vreau sa discut cu ele.

Stiti de ce s-a scos chestiunea asta? Pentru ca, in instanta, sindicatele reprezinta membri de sindicat. In 2008 a fost acea lege de majorare cu 33% a salariilor. In 2009 si 2010 Guvernul Boc a dat 2 legi ale salarizarii universitare prin care se dorea sa se puna capat celebrei legi de crestere a salariilor profesorilor cu 50%.

Sindicatele, in instanta, au castigat cu aceasta lege. Incepand cu august-septembrie, deja incepeam sa inaintam in instanta procese cu aceasta lege. Cumulat, reprezentau 300.000 de procese, care castigau in jur 5,5 salarii. Atunci trebuia restructurat cerand in instanta sa arate ca sunt membri de sindicat. Atunci, ganditi-va scolile izolate, unde sa mearga omul sa plateasca? Cam 20-30% dintre oameni nu se mai regasesc in procese. S-a facut o usurare a efortului bugetar al Guvernului pentru ca nu se mai duc in instanta sa castige.

Am discutat cu ministrul Justitiei, o sa am intalnire cu reprezentantii federatiilor din invatamant, o sa-i rog sa faca un memorandum catre ministrul de Justitie pentru a vedea cum punem capat proceselor. Pentru 10 lei castigati ajungem sa cheltuim 1.000 de lei.

Problema majora e pe metodologie. Pana in august trebuiau sa fie finalizate metodologiile, nu avem finalizate nici jumatate din metodologii.

Parintii si copiii au de suferit, nu ne putem bate joc de educatie.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 9270 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
92 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Simpatic!

a venit vremea "grelei mosteniri".
Este zgomotul de fond necesar pentru a acoperi "marea rontzaiala".
Ce surpriza!!! ;-)

 

Audit secera si ciocanul, tovarăse Pop! In ăsta sunteti maestri.

.

 
 

 

Dupa "repulsie",sa nu vina si scirba ! Codul muncii, ala doare

ala ne face slugile ghiftuitilor !!! Ala trebuie bagat pe git ,nemernicilor care ,cica l-au gindit si facut un altul acceptabil !

Sindicatele din nou la putere in Romania.

...fireste,sindicatele corupte comuniste.

Traiasca Romania socialista in ev 21!

....Hai la lupta cea mare.....internationala prin noi s-o

faurim!

Tonta a facut eforturi uriase... wow... a dat 8%

De unde a avut bani?

Pentru cine nu știe...

Valentin Lazea (BNR): Datoria externă a Romaniei era de 5.000 de euro de persoană la finele anului 2011.

Totalul datoriei externe a Romaniei era, la finele lui 2011, de 98,4 miliarde de euro sau 5.000 de euro de roman, a declarat, joi, intr-o conferintă de presă, economistul sef al Băncii Nationale a Romaniei (BNR), Valetin Lazea.

Din acest total de 98,4 miliarde de euro, după momentul aderării Romaniei la Uniunea Europeană cresterea acestei datorii externe a fost de circa 57 miliarde de euro. Deci in 5 ani ne-am imprumutat de 57 miliarde de euro, iar tot in acesti cinci ani cele trei componente negeneratoare de datorie au adus in tară circa 50 miliarde de euro", a spus Lazea.

In 3 ani și jumătate gașca portocalie și ciracii au păpat peste 50 de miliarde de euro.

Jos mafia portocalie și ciracii care este...!†††††††††

repulsie, totul este pierdut pentru tine.

Aveti demnitatea si recunoasteti ca ati pierdut totul.Singura arma a voastra a ramas insulta. Ati pierdut si cred ca nu mai pupati guvernare curand. Te lupti cu morile de vant si tu si Udrea.

Dragi romani si preteni!

Ce fraieri va crede Nastase,iar voi ...credeti!

De 6 ani are dosare,de cateva luni o condamnare cu...

gratii,dar recursul se...extinde taman pana la

prescriere,pentru ca un avocat din epoca de aur

se imbolnaveste subit,sau are motive"obiective"sa nu

vina la proces!

Exact ca in basmul cu rotula lui Vantu...si nimeni,nici

o institutie in speta nu se sesizezaza!

Traiasca Romania perpetua cominista si liberalo-

socialista!

Ti-ai vandut rinichii pentru acoperirea gaurilor?

Sau ti-ai donat averea?

Abia au ajuns la guvernare si au si furat sacul...

Ce rapiditate au hotii astia domnule...... Acuma spun ca nici nu a existat sacul acolo.... Se pare ca Bombo a facut multi prozeliti in usl....

Liviu Pop, putred de bogat si analfabet

Ca toti ministrii adusi de Ponta si nenea sindicalistul a avut venituri de patru ori mai mari de la sindicat decat de la catedra. Intr-un fel normal din moment ce profesor fiind a scris gresit, atat in CV-ul postat pe blogul personal cat si in declaratia de avere din 2011, numele academicianului inginer Anghel Saligny, care a dat numele liceului la care este profesor de matematică de sapte ani, Colegiul Tehnic "Anghel Saligny", folosind doi de "y". Praf! Normal ca a fost pus sa arunce cu minciuni din moment ce se vede ce competent e.

Voiculescu este ministrul telecomandei !

- pana nu se termina bateriile , nu se intampla nimic ! problema e - daca au baterii de rezerva ?

Cat priveste balbaiala si oamenii imorali ai

noului Executiv,orice premier si guvern din lume cu

asemenea specimene,avea cel putin 10% procente penalizare

in opinia publica pentru gafele respective.

La noi dimpotriva Ponta si guvernul ...rus,cresc in

ochii romanilor.

Este exactcacarea lumii in 3 acte,de ...Ion Iliescu!

Asta-i Ministrul Proctologului

Daca sacul e gol, de unde au dat banii? De unde au acoperit gaurile din buget?

- Pop vrea audit incrucisat cu furtisag, adica: verificam si, tot ce gasim de praduit se trece la pierderi.

Romania FALIMENTATA de Puscariasi cu Dosare de Lux (PDL)

Eu am spus din decembrie ca , Coalitia Interlopa Securista administrata de Asistatul Social (PIRATUL)de la Cotroceni- au condamnat la MOARTE cetatenii acestui popor blestemat.

Cand incepe Telenovela Arestarilor ??

Si DL. Procuror PONTA va fi invins de " BAIETII DESTEPTI " ???

Cu evaziunea fiscala ce se face ?? Se continua ?? Sa intelegem ca peste noapte " Vamesi " au devenit cei mai "cinstiti".....

Veti mentine "CODUL Sclaviei " ? ce a fost criticat la acea vreme de voi ??

 

Dl procuror Ponta

Va trebui sa dea socoteala intai de moartea suspecta a procurorului Panait.
Cam de mult se tergiverseaza acest dosar de krima...
Ca procurorul Panait nu s-a sinucus...nu avea motive,era un tanar procuror talentat si nu de bil precum actualul sef al USL...

 

repulsie totul este pierdut.

Tu esti baiat destept si intelegi dezastrul, unde Udrea si Basescu a condus PDL-ul. Nu te mai compromite, ati nenorocit destul Romania si pe amaratul de roman.

Traiascacampania romaneasca!

Uraaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!

Domnule Nemțean !

Tu chiar credeai in schimbare ? Pleacă ai noștri....vin ai noștri. Și golăneala Baronilor fără patrie și partid rămin permanent la comandă.
Face Ponta niște machieri de formă,le dă ce a promis pensionarilor și bugetarilor,dar trece Evaziunea Fiscală de partea lor. Legile protecționiste date de PDL vor rămine in vigoare,DNA-ul va fugări de ochii lumi cițiva Asfaltangii și vameși ,apoi totul va reintra in normal.

Votati activistul de partid si de stat-Liviu Pop!

......

Traiasca Republica Kiatrala Securista Romania!

Cica guvernul Tonta i-a furat Nemtului Kiatra.

Hellvigovici a mai praduit 2 milioane azi. I-a facut lui Chucky un cont cu feuilletage la UBS.

ministerul asta e Ministerul Propagandei USL

sindicalistul Pop de fapt are sarcina sa asigure propaganda pentru prea-marirea USL si pt ponegrirea alora de la PDL , UDMR , PUNR .

musiu Bc a fost zgarcit in a plati din banul public consilieri care sa explice ce anume fac ei pe acolo pe la Guvern , a fost zgarcit cu numarul de consilieri si de secretri care sa tina ordinea si legatura intre compartimente si uite ca nu a fost bine
iar astia organizeza ditamai ministerul care sa-i preamareasca pe cei de la USL si sa-i puna la zid pe ceilalti .

nu credeati ca au inclinatii spre totalitarism , spre fascism !?
nu credeati ca Romania o sa fie cutitul infipt in inima Europei , in inima democratiei actuale ?
stati pe aproape , astia lucreaza in tandem si rezolva lucrurile rapid .

Boc a ramas tot la nivelul face el , vorbeste el si lumea o sa-l creada ca stie el ca are dreptate . pact .

mai musiu Pop Liviu !
a zis careva ca au muncit ca sa aveti voi ce risipi din prima zi !??
singurul lucru care vi s-a zis a fost ca exista un buffer de 5 miliarde pe care alte tari nu il au , nu bani de prapadit pe boni-bon sau la Casino .
un buffer care permite MULTE .

unitatea de defaimare - dezinformare - propaganda - manipulare s-a pus in functiune si , desi cupleta SR Stanescu - Nistorescu nu se vede , ei sunt acolo , lucreaza la foc intretinut cu foale .
pe banii nostri , de la buget .

Boc , Olteanu , Blaga , restul .... sunt total depasiti de evenimente .
unitatea aia speciala din cadrul MAI , unii de pe la servicii , au dat lovitura , au schimbat cursul politic si se joaca acum pe miliarde si pe viitorul tarii .

Boc , te anunt ca ai reusit performanta de a nu fi inteles ce se intampla pe langa tine , ce se pregateste desi astia au tot spus public ,
ai reusit performanta de a te lasa dirijat ca un copil mic catre jucarioare gen taiat de pamglici si vizite de lucru jenante , in timp ce astia pregateau terenul pentru
nu o restauratie cum ne-am inselat cu totii
ci catre ceva infinit mai rau .
ai predat Romania in mainile unor dictatori , care vor tara Romania in cel mai mare dezastru .

vai de socotelile voastre
si vai de capul nostru !

astia cand amenintau ca va fac procese , va baga la puscarie si chiar poate ca vor impusca nu au glumit .
are grija musiu Pop sa incrimineze .
tu ai tacut fata de golaniile facute de tericeanu , fata de furaciunile facute de aia ,
nah ca pe tine nu te iarta nimeni .

asa e, e competent, din cv ul lui

"Competente si aptitudini tehnice - utilizez corespunzător aparatura electronica si informatica"
dar cea mai tare calitate:
Autoevaluare
Intelegere Vorbire Scriere
Nivel european (*)
Ascultare Citire Participare la conversatie Discurs oral Exprimare scrisă
Limba engleza
A2 Utilizator elementar

A2 Utilizator elementar

A2 Utilizator elementar

A2 Utilizator elementar

A2 Utilizator elementar

dao ***, esti ministru....

Repetent, nu competent

Cica Liviu Pop a plagiat pe doamna care anunta statiile la metrou. Rusine!

Desigur ca este competent, ca doar n-a facut parte

...din guvernul pdl care a cazut pentru incompetenta si minciuna!

 

Liviu Pop,ministru "zero".

Era normal sa-l puna Ponta ministru,chiar si inventand un minister,dupa cat de aservit era Pop ca sindicalist. Cred ca vor scoate o lege care sa conditioeze calitatea de sindicalist de apartenenta la PSD.

 

ministrul dialogului , ministrul hartiei igenice -

- ministrul torpilelor , ministrul farfuriilor , ministrul inutilitatii , ministrul adolescentilor , ministrul sertarelor , ministrul panfletelor , ministrul starilor de spirit , ministrul fumului , ministrul paletelor , ministrul dudelor ...... ministrul dialogului !

bum esti mereu in plus.

Nu ai inteles niciodata nimic. Ai sa faci icter pana o sa mai guverneze incapabilii de pedelisti. Au avut toate sansele dar si-au taiat singuri craca. Adio si un praz verde.

Pristando, ai numarat ministerele lui Bum?

De unde au iesit atatea? De ce? Mai numara o data! Tre' sa-ti iasa 18, chiar daca sunt 21.

@Pristanda-nu-i baga in seama pe agentii basisti

nu fii naiv sa apelezi la demnitate si bun simt.Oranjgutanii nu conosc asemenea notiuni.Vor incepe sa se potoleasca numai dupa audituri si deschiderea unor anchete.O investigatie ANI a dezvaluit reteaua mafiota care actioneaza in teritoriu si vamuiesc banii cetatenilor.
finita la comedia portocalia!

Nu vorbi de lideri patati, Liviu Pop, si tu esti la fel de

... patat ca cei pe care ii condamni, pentru ca ai tradat sindicatul si te-ai facut politicien, asa cum au mai procedat si altii; s pentru ca, atunci cand ai fost la butoane, ai tolerat si incurajat hotia liderilor locali. Daca erai onest, in 2009, eu si colegii mei din Bacau, care am iesit la pensie, ne-am fi primit prima de 300 de lei prevazuta in contractul de munca. N-ai intervenit, esti deci la fel de corupt ca toti cei pe care-i condamni. N-avea grija ca vei da si tu socoteala...

Mamaie...

...iar aiurezi! In 2009, spune, cine guverna, hai? Nu cumva boculetul atomic, idolul matale? Si ce dialog avea piticul cu sindicatele, poti sa-mi spui? Daca nu, te lamuresc eu:ZERO!!! Ca ala micu' era cel mai destept si frumos de pe pamant! Asa ca las-o mai moale cu acuzatiile, ca nu tine! Si iti mai amintesc inca odata, lecitina face minuni, foloseste cu incredere! Hai pa!

Bey, sa-i dea cineva alt sac de gunoi!

Cica a primit un sac gol si gaurit, fraierul!

- Pai, Hellvigovici a saltat singur doi saci de bani in partbagajul Pobedei lui Ilici - "pentru cauza revolutiei mondiale".

silvia, ai citit titlul articolului, macar?

Sacul este gol. Nu sint nici macar banii furati de la pensionari. Vad ca habar n-ai cu ce se ocupa un hot! Spre disperarea ta, noi stim si nu ne mai dorim nicicum vreun pedelist in jurul nostru. Sint in stare sa te fure chiar daca ai buzunarele cusute.

ATENTIE! Uslamishtii sunt rugati sa-si vanda rinichii si...

... ficatii pentru acoperirea gaurilor la buget. Din organe se va face paté care va fi vandut sub forma de conserve pentru pisici in Occident.

Nu-i nevoie!

Avem de la cine lua banii. Ca doar nu si-o fi facut M. Hoara vila cu iesire la lac doar cu banii din salariu, de exemplu.

Noi știm tot...

Șocant: Băsescu s-a răzgandit in ianuarie cu minele. Cat ne-a costat alba-neagra cu mineri.

In timp ce Traian Băsescu incerca să convingă publicul că doar relansarea mineritului poate salva Romania, lipsită de investiții străine, guvernele Boc și Ungureanu inchideau unele mine.
Pe 24 aprilie,cu trei zile de căderea guvernului Ungureanu,, cabinetul Ungureanu aloca peste 30 de milioane de euro pentru inchiderea a trei mine de cărbuni ale Companiei Naționale a Huilei. In ianuarie 2012, se termina mai devreme un contract cu Banca Mondială pentru inchiderea de mine, din care statul roman renunțase la ultimele 31 din cele 120 de milioane de dolari.

Jurnalistul Eugen Zainea, care ne-a semnalat acest paradox, atrage atenția că inchiderea minelor a fost un obiectiv major al acordurilor PSAL, negociate de Traian Băsescu, in anul 2000. Datele statistice arată că romanii au plătit peste 200 de milioane de euro ca să inchidă mine care ar trebui relansate astăzi. Astfel, cei peste 60.000 de mineri disponibilizati in 1997 au incasat plăti compensatorii in valoare de 853 de miliarde de lei, echivalentul a 200 milioane euro, in 2012.

In 1999, insă, la nivel national, numărul celor concediati colectiv a depăsit 191.000 de persoane, aici intrand si personal din alte domenii decat mineritul, necesitand compensații de peste 500 milioane de euro, in banii de azi. Eugen Zainea demontează și afirmația lui Traian Băsescu, potrivit căreia dispariția investitorilor din țara noastră ar fi cauzată de criza mondială. In Ungaria și Bulgaria, arată Zainea, chinezii au semnat recent contracte de investiții in infrastructură și energie de peste 2,5 miliarde de euro.

Banii au fost topiți de Smiorcăilă-Hăndel și gașca lui de hoți.

Jos mafia portocalie și prietenii...!††††††††

 

Domnule Pop !

Rolu tău nu este de a "tămiia" guvernarea si critica fosta guvernare că nu e treaba matali ! Ce se așteaptă de la un fost sindicalist,e să readucă la dialog social pe bugetari si guvernanți,să facă lumină intre patroni și sindicate respectind sau corijind articolele din Legea Muncii,să vină cu idei pentru ca dacă se va relansa economia,să nu apară conflicte sociale. De sacii goi sau ceva pe fundul lor....e treaba experților financiari.

 

:))....Salut jmeghere !!!ploua ,pe la tine ????

?

Ministrii PSD (Plagiatus Sine Dignitate)....

Au iesit uslamistii la contraatac cu gargara lor de doi bani si cu discursurile populiste si patriotarde ?

Il criticau pe MRU cand acesta se chinuia sa ofere un buget echilibrat...acum uslamistii vor da drumul la pomenile electorale, urmand ca plata sa o facem cu totii INZECIT...in scurt timp...

Deocamdata adulatorii uslamistii sunt extaziati...plagiatorii, lenesoii natioanali, mincinosii si coruptii au pus mana pe putere...

@Onesti

In ultima vreme am vazut multe sacose, acum nu mai sint portocalii, deh, cind cu pui sau pesti congelati, cind cu papuci si zahar sau cozonaci, dar din care n-au lipsit si mutrele celor care le-au dat. Toate aceste produse erau cumparate cu banii furati din salariile oamenilor. Acum, actualul Guvern Ponta face eforturi sa le dea oamenilor banii inapoi. E o logica destul de simpla. Daca tu mi-ai luat banii, ca asa ai vrut, te-am schimbat pentru ca esti hot, iar cel care a venit in locul tau mi i-a dat inapoi.

"Tovarasul POP" are o propunere. USL este chemat sa o sustina.

" E sacul gol" si nu are ponta bani de risipit.

Moldoveanu , vad ca ai inteles din prima ;

ba uite ca asta e chiar treaba lui , sa anunte cum se cuvine , sa faca propaganda .

deci schimba Codul muncii , schimba tot .

totul pentru bugetari , totul pentru victorie !

Dl ministru al dialogului social

vorbeste ca un purtator de cuvant al Guvernului.
Constrat un mare amalgam al atributelor si prerogativelor in noul guvern, mai ales in ceea ce priveste ministerele nou infiintate. Guvernul se vaita ca nu sunt bani dar infiinteaza 4 noi ministere a caror necesitate nu e deloc demonstrata. In cazul dlui Alistar lucrurile sunt si mai evidente, caci dl Ponta il asteapta cu postul pana in august (sic !)- deci pana atunci se poate dinspensa de munca acestuia. Poate si de atunci in colo… Inteleg ca a contat nu problema unei reale necesitati pentru bunul mers al lucrurilor, ci plasarea unui om intr-un post de prestigiu.
Vad acum ca si dl Pop nu prea are clar in minte prerogativele functiei cu care tocmai a fost investit.
E clar, Guvernul Ponta face « economii » mari pentru « binele si bunastarea poporului ». Ura ! Ura !

Mai POP ,mai ! Ce te faci cu capul ca si acela egol ?

Din cat au hotit capi sindicalisti, ar fi deajuns sa se umpre sacul.
Un lider sindical,Petcu, condamnat, altul Hossu, in cercetare si tu bogat si ,,cinstit,, !

Mai sa fie ce ti-e si cu ,,sindi-hoti,,acestia !

Audit incrucisat,de ce nu si control tematic al Curtii de Conturi?

Se face audit intern, cu oameni din minister. Politia economica se poate implica ca la MDRT de exemplu e caz penal.

Audit incrucisat,Parchetul General sa se sesizeze e furt calificat.

Iata ce lasa in urma mafiotul regim PDLUdreaBasescu MR Ungureanu: BNR: Datoria externă a Romaniei, aproape 100 miliarde euro.Romani il mai lasa neincatusat pe criminalul Traian Basescu si pe acolitii lui?De cand Basescu e presedinte datoria externa a Romaniei a crescut cu peste 82 mld euro.In decembrie 2004 datoria externa a Romaniei era de aproximativ 18.3 miliarde de euro.In decembrie 2009 datoria externa a Romaniei a ajuns la aproximativ 78.6 miliarde de euro,iar acum BNR ne anunta ca datoria externa a Romanie depaseste 100 de miliarde d e euro? Adica din 89 pana prin 2004 adica timp de 15 ani Romania a facut o datorie externa de 18.3 mld euro (mai avea ceva bani de incasat in 89 Romania da nu prea multi si nu se stie cati a incasat) si din 2004 pana in 2009 adica in 5 ani cat dl Basescu a fost presedintele Romaniei a facut o datorie externa de 50 mld euro,iar din 2009 pana in 2011 inca 20 miliarde de euro???. Ce remarcam e ca in toata aceasta perioada PDL a facut parte din toate guvernele de au condus Romania. Trebuie urgent vazut cat insumeaza averile facute din 2004 si pana in prezent de toti infractorii atele si proxinetii PDL?

http://www.bnro.ro/page.aspx?prid=713

http://www.bnro.ro/page.aspx?prid=3952

actualul Executiv a trebuit sa faca un efort exraordinar ...

cand, doamne iartama ca numai de o saptamana este in functie, cand au facut efort extraordinar???
aaa...cand sau trezit (mai bine sculat) de dimineata la 10 in loc de 12,...asa da, au facut efort...

 

Poi ce efort sa faca doar nu aduce carlanul sau hotii....

din guvern sa plateasca bugetarii etc???ei fac efort sa vada ce mai pot fura..O alta problema este ca Primmuistul tarii face ministere ,peste ministere sa sature clica USL-ista.Marea problema este cine ii plateste???plateste prostimea NEXT777 in nici un caz

Acum cauta si in pesteri bani

Ce si-au imaginat ca vor fi asteptati cu masa intinsa?
Adevarul e ca,nu s-au asteptat sa ajunga atat de repede la guvernare si au fost prinsi nepregatiti.Nu visteria e goala ci buzunarele lor.

mamaie profa, tu nu esti tot silvia h?

ca amandoua va pretindeti profesoare, dar nu prea le aveti cu gramatica, iar postarile voastre sunt doar mincinoase si pline de ura.
Din unele postari ar rezulta ca ai fost femeie de serviciu la scoala, nu cadru didactic.

rusine USL !

USL se lauda ca stiu ei ce sa faca , ca au ei solutii ;
acuma vedem nu numai ca nu spun nimic despre solutiile alea miraculoase ale lor (tinute ascunse sa nu le fure careva)
dar si ca se lamenteaza ca nu au gasit in vistierie banii lui tericeanu

unii dintre propagandistii cupletului SR Stanescu - Nistorecu vad ca au primit sarcina sa se ia de forumistii pro-PDL .
ma astept sa ne astepte in fata casei si sa ne rupa picioarele . dupa cum au promis.

Special pentru acest tonomat care a stat pe tv-uri zi si

... noapte, s-a inventat un minister ca recompensa ca a servit intereselor USL. Omul era platit din banii membrilor de sindicat sa le serveasca interesele lor si nu interesele unei adunaturi politice distructive.

Bati cimpii, fetito!

Acum ca PDL-ul a ajuns pentru totdeauna in Opozitie, ar trebui sa iei o pauza si sa digeri infringerea. E foarte rusinos si umilitor sa ajungi in Opozitie chiar inainte de alegeri dupa ce vreo trei ani ai crezut ca ai facut numai bine.

Incă mai trăiești zilnic?Sau nocturn?†††††††

Și ce-i cu asta?Pop este plătit de sindicat....de unul din sindicatele pe care le-ați distrus și acum te iei de sindicaliști?Ia-te,ia-te și de cardanele noastre că tot iți place zi și noapte....

Jos mafia șeptelului portocaliu & ciracii...!†††††††

Stai ca inca n-a primit nimeni niciun chior!

Bugetarii, in iulie, la lichidare vor vedea banii, pensionarii in iunie, majoritatea vor primi 2-3 lei (timp de 3 luni, dupa care, Dumnezeu cu mila!).
Pana atunci, sa vedem cat va fi euro, cat va fi benzina, utilitatile, cat va fi inflatia, cat va fi somaju', cati investitori se vor cara din tara, cati tarabagii isi vor inchide dughenele si se vor inscrie la ajutor social s.a.m.d.
Iar la urma, vom fluiera a paguba si vom constata ca sub inteleapta guvernare Ponta am ajuns mai saraci ca oricand, mai ales ca nu mai avem unde fugi in lumea mare, plina de someri si inecata in recesiune....

Ei, daca o vrea Domnul sa dea, va fi, daca nu, nu!

Faca-se voia domnului Felics cel Rapitor de Conturi.

@Ambigua

Faci o analiza a guvernarii pedeliste, cumva?E situatia lasata de incompetentii si hotii de la PDL. Au furat si jefuit cit n-au facut-o altii in 25 de ani. Au fugit de la guvernare ca lasii lasind in urma lor numai prapad. Acum a trebuit sa vina o echipa mai competenta sa repare tot ce a distrus PDL-ul. Un lucru, totusi, e cert, aveti un drum sigur spre puscarie.

@cetateanul european !. Dar tu ce faci pe forum ?

Nu-ti pui intrebarea aceasta.
Lasa-l, bre, pe Ambidextru sa vorbeasca prostii, nu-l acompania .
Sau vreti sa faceti cuplul Tandala si Pacala ?
Pai voi va amestecati in treburile lui Ponta si Antonescu si-i bruiati, de parca astia nu ar fi destul de imbarligati la vorba si fapta.

Ziare.Com am primit un mesaj care insulta, la mesajele personale.

Turbatilor din PDL, nu le mai ajung articolele pe actualitate pentru injuraturi. Cu aceste adunaturi, Udrea vrea sa redreseze PDL-ul..... CITITI mesajul unui intelectual pedelist... : "SC USL Felix SRL acum 7 ore ***, Stai *** la ieslea lui Voiculescu si roade-ti ogrinjii, ***! " P.S. raspuns de la mine: Mai intra PDL in Parlament cand o "zbura" Voiculescu.

 

Sunt cutremurat de revolta! Rusine Felics!

Io-l stiu pe Felics cu antenele si pot sa jur ca nu-i capabil de asa-ceva.

- Daca Felics ti-a scris un asemenea mesaj, trebuie sa i se ridice imediat imunitatea parlamentara si antenele sa fie topite si sa se faca linguri.

PRISTANDA ! Pai savureaza mesajul si apoi bea apa.

Nu stii ce sa faci in astfel de cazuri ?
Intreaba-ti prietenii din lista ta de pe pagina personala.
Ai vre-o 40 de astfel de exemplare.

Pristanda - ai dreptate domnule! Ne intoarcem la partidul unic

... continuator declarat al comunistilor PCR. Ce ne mai trebuie noua opozitie cand ii avem pe oamenii Iliescului dispus de atatea sacrificii?

 

Minuneaza-te si de PPC-isti

portocalii cat sunt de ofticati

@ Oscar. PD-L-istii nu nsunt ofticati, nu are...

....cinei otftica, cu atat mai putin dumneata.

Ei doar semnaleaza niste treburi rele pentru a fi indreptate.

Dupa cum postezi, observ ca plutesti in deriva !

Mai POPICA incrucisatu ! Pai PD-L a spus ca nu sunt bani de...

...reintregirea salariilot ci ca au surse de und4e sa adune banii.
Voi voiati savcii plini , numai sai imparetiti?
Lenesilor !
Puneti mana si lucrati sa faceti bani din munca si nu din propaganda.

Pai ce ministrul DIALOGULUI esti daca tu faci propaganda ?
Cu care institutii ale statului porti dialog acum ?. Presa nu e statului !

Pop catelus incrucisat,da-tii cu un "argint" in cap! :)))))))

La cat este de infumurat acest baiat, limbist pupindosist,va ajunge cat de curand la remaniat.
Cel mai prost Guvern pe ca l-a avut Romania vreodata.
Un Guvern care cauta saci cu bani pe taram concesionat Nastasian.:))))))))
Apropo,propuneti uninominal pur prin scoaterea pragului electoral.
Pai acum ne-a picat fisa draga USL,voi la locale sunteti constienti ca iesiti in defavoare,si-o sa va despartiti in Iunie.
Asa ca v-ati gandit sa scoateti pragul pt. a putea intra si pc-ul,si PNL-ul in Parlament,si multe alte partidulete. :))))
Acum chiar ca-i foc incrucisat, si pe Pop l-ati bulversat,cautand neincetat, sacul blestemat. :)))))))

 
 

 

Liviu Pop: Marele sac e gol !

Priviti partea plina a paharului : Ati vrut la putere, ok,aveti sansa sa umpleti sacul !

 

N-au promis ei, USL-istii un milion de locuri de munca? Sa le

... scoata la interval. Ca sa ai bani trebuie sa muncesti nu sa astepti sa-ti pice pleasca...

Usor Silvia, nu te ambala...

...abia au venit, da-le putin timp. In aceste luni cat vor fi la guvernare au sansa sa demonstreze ce pot, daca pot. Oricum , de 22 de ani incoace, numai de guvernari ''potente'' am avut parte...de aia am ajuns unde am ajuns, Doctoranti, Tehnocrati, Specialisti...toti specializati in distrugere si furt se pare, ca de prea multe realizari nu am avut parte!

Vrei sa spui: au ocazia sa-si umple sacii!

Hellvigovici a umplut toata noapte la saci cu bani.

- Chucky si-a tras borduri de marmura neagra pe hol.

Chucky si-a tras borduri de marmura neagra pe hol

Iar Videanu' in tot Bucurestiul ,asa ca.....toti o apa...

Buna dimineata

sa trezit si USL ca nu sunt bani .noi stiam de cand sau redus salariile si pensiile, de cand sa marit TVA
Dar se pare ca dragi nostri politicieni de dreapta ,de stanga,de centru si de pe unde vor mai fi nu au avut parte de asa ceva daca ar fi sa ne uitam pe declaratiilor de avere

 

@Pristanda-nu fii naiv si nu apela la demnitatea

oranjgutanilor.Nu exista pentru ei asa ceva.Ei stiu ce marsavii au savarsit cu buna stiinta si in dispretul legii si cetatenilor .Pana cand nu ajung dupa gratii nu se potolesc.Vor incepe cateva audit-uri,anchete si atunci vor incepe sa inteleaga de limbajul legii.

 

Chiulangii si Marele sac

Daca nu chiuleati si mergeati la munca in Parlament ati fi stiut daca sant bani sau nu.A trebuit sa va plateasca chiulul vostru din parlament.De ce nu va aruncati indemnizatiile in Marele sac?Daca nu se umple mai rugatii si pe urmasii matusii Tamara sa arunce si ei niscaiva oua,ca sa umpleti Marele sac.

 

ai perfecta dreptate

Cine sunt USL ?Gasca de chiulangii care au stat degeaba si a crapat banii pensionariilor si a bugetarilor rusine ba rusine ,iar austeritate sunteti flamanzi ca ,,termitele ''

Toate comentariile poltiei politice PDL-t.a.r.f.a-Udrea emana duhori

pestilentiale.M-am reintors recent in tara si va spun clar germanii,olandezii si francezii se bucura pentru noi romanii ca am scapat de marlanul Boc Emil de securistul MRU si de t.a.r.f.a nationala woodreleana.cine monitorizeaza si citeste acest site are intreaga dimensiune a animalizatii PDL-iste.Inculti, agramati ,mahalagii ,nu-s in stare sa scrie macar o propozitie la nivel de gimnaziu.

un minister creat dupa chipul si-asemanarea "vuvuzelei"

"Domnule Pop, in primul rand, de ce credeti ca era nevoie de un minister al Dialogului Social, ce lipsea?
E o necesitate in societatea romaneasca.." sa vuvuzam cat mai bine si mai tareeeeeee!!!!
"Dumneavoastra v-ati autosuspendat din calitatea de sindicalist. Cat ati activat in aceasta calitate, v-ati simtit "umilit", cum spunea domnul Ponta ca s-a simtit ca parlamentar?
Nu pot sa spun ca eu, personal, m-am simtit umilit, nici institutional, ca federatie pe care am reprezentat-o.." am vuvuzit destul de bine si taaareeee!!!
"Schimbati Codul Muncii adoptat de guvernarea Boc?,..Ce prevad acestea, ce schimbari ar aduce?
Pe Codul Muncii se pot discuta multe..", putem vuvuzi muuult si taaareeee!!!
"A fost decredibilizat mediul sindical, si-a pierdut din putere in ultimii ani?
Nu stiu daca putem spune ca si-au pierdut din putere. Miscarea sindicala are o problema, trebuie sa se reinventeze..." sa vuvuzeze cat mai muult si cat mai taareeee prin noul minister creat, adica ministerul vuvuzelelor..

 

Prima   1   2   Ultima
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor