Pop trimite Inspectia Muncii la Administratia Prezidentiala, din cauza lui Funeriu (Video)

Luni, 25 Iunie 2012, ora 10:23
6546 citiri
Pop trimite Inspectia Muncii la Administratia Prezidentiala, din cauza lui Funeriu (Video)
Foto: Digi 24

Ministrul interimar al Educatiei a cerut, luni dimineata, o ancheta privind studiile consilierului prezidential pentru educatie, Daniel Funeriu, dar si modul in care acesta a fost angajat in aceasta functie.

"Am solicitat Inspectiei Muncii sa verifice Administatia Prezidentiala pentru a vedea cum este incadrat domnul consilier prezidential pe probleme de educatie, avand in vedere faptul ca din punct de vedere al studiilor medii nu are examenul de Bacalaureat, iar din punct de vedere al studiilor superioare nu am descoperit in arhiva ministerului ca si-ar fi echivalat studiile (facute in strainatate - n. red.).

Din pacate sau din fericire, am gasit o problema la echivalarea unui titlu de doctor. Astazi am delegat o comisie de ancheta in aceasta situatie, iar daca lucrurile sunt asa cum au fost sesizate, vom declansa o plangere penala impotriva ministrului Educatiei din 2010", a spus Liviu Pop.

Ministrul Educatiei: "Plagiatul e facatura". Plangere penala anti-Funeriu

Ministrul interimar al Educatiei a declarat, saptamana trecuta, ca va face plangere penala impotriva unuia din predecesorii sai din fruntea invatamantului, cel mai probabil Daniel Funeriu, dar atunci era vorba despre un alt motiv.

"E o facatura, exact in ziua in care ma pregateam sa fac plangere penala impotriva celor vinovati de clasificarea universitatilor din Romania", a afirmat Pop, marti.

Studiile lui Daniel Funeriu

Daniel Funeriu a obtinut diploma de bacalaureat in anul 1989, la Lycee International des Pontonniers, din Strasbourg, informeaza Mediafax. Fostul ministru al Educatiei a invatat primele 11 clase la Liceul de Filologie-Istorie din Timisoara, sectia de chimie-biologie, in timp ce ultima clasa a fost facuta la liceul francez.

Funeriu a fost sef de promotie in 1995, obtinand masterul in chimie organica si supramoleculara la Universitatea "Louis Pasteur" din Strasbourg, iar in 1999 a devenit doctor in chimie, la aceeasi universitate.

Studiile fostului ministru al Educatiei au fost recunoscute in SUA, Japonia si Germania, iar Funeriu a precizat, in mai 2011, ca nu si-a echivalat studiile pentru ca functia ocupata si activitatile desfasurate nu necesitau acest lucru. Atunci, fostul ministru aprecia ca este nefiresc ca subordonatii sa ii echivaleze studiile.

Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Premierul Marcel Ciolacu a reacţionat joi, 25 aprilie, la declaraţiile primarului Sectorului 1, Clotilde Armand, transmiţându-i acesteia să îşi ia un avocat bun pentru că ”a încălcat...
Nicușor Dan îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Nicușor Dan îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat joi, 25 aprilie, că aşteaptă de la contracandidatul său Cristian Popescu Piedone un răspuns în ce priveşte participarea la o dezbatere...
#Liviu Pop plangere penala Daniel Funeriu, #Pop Funeriu consilier prezidential, #Pop ancheta Daniel Funeriu, #Pop Inspectia Muncii Daniel Funeriu , #ministrul Educatiei