Ziare.com

Academia de Politie i-a respins fostului ministru Liviu Marian Pop teza de doctorat: 25% din text e suspect de plagiat

Miercuri, 11 Iulie 2018, ora 23:01

   

Academia de Politie i-a respins fostului ministru Liviu Marian Pop teza de doctorat: 25% din text e suspect de plagiat
Liviu Marian Pop, fost ministru PSD al Educatiei, si-a sustinut miercuri teza de doctorat in Ordine publica si Securitate Nationala, la Academia de Politie, insa comisia de examen, in frunte cu rectorul, a decis ca lucrarea trebuie refacuta si sustinuta din nou, dupa ce o jurnalista prezenta in sala a aratat ca 25% din text este plagiat.

"Data fiind existenta unor posibile suspiciuni de similitudine sau plagiat in teza de doctorat a doctorandului Pop Liviu Marian, suspendam sedinta de astazi pana in momentul in care domnul doctorand impreuna cu domnul conducator de doctorat vor decide reparcurgerea pasilor obligatorii pentru sustinerea tezei de doctorat si o rugam, de asemenea, pe doamna Emilia Sercan, daca are amabilitatea, sa ne puna la dispozitie elementele care astazi au concurat la luarea deciziei", a declarat rectorul Academiei de Politie, profesorul universitar Adrian Iacob.

Comisia de examen condusa de Iacob si din care a mai facut parte si rectorul ASE, Nicolae Istudor, a ajuns la aceasta concluzie abia dupa ce jurnalista Emilia Sercan, prezenta in public la sustinerea tezei, a reclamat faptul ca 25% din textul lucrarii de doctorat este plagiat, arata PressOne.

"Nu am copiat si nu am plagiat niciodata", s-a aparat Liviu Pop, dar nu a reusit sa convinga.

"Domnule doctorand, ne pare rau, dar cred ca cel mai bine, atat pentru institutia pe care o reprezint, dar si pentru dumneavoastra, este ca nicio suspiciune sa nu existe, sa nu planeze asupra activitatii dumneavoastra si asupra activitatii conducatorului de doctorat. Declar sedinta publica inchisa. Va multumesc!", a conchis rectorul Academiei de Politie.

Liviu Marian Pop si-a prezentat lucrarea intitulata "Migratia fortei de munca. Implicatii asupra securitatii nationale" in doar 15 minute, iar membrii comisiei de examen erau gata sa-i aprecieze efortul cu titlul de doctor, pana la interventia jurnalistei de investigatii Emilia Sercan.

Aceasta a aratat ca 25% din doctoratul lui Liviu Marian Pop este plagiat - conform unui raport din aplicatia dedicata TurnitIn - iar comisia de examen a hotarat ca este mai bine ca doctorandul sa-si revizuiasca lucrarea si sa o sustina apoi din nou, pentru a nu exista suspiciuni.

Tot in acest context, jurnalista a aflat de la rectorul Academiei de Politie ca institutia accepta lucrari stiintifice in care exista suspiciuni de plagiat in proportie de pana la 30%, conform PressOne.


Urmareste Ziare.com si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Citeste mai multe despre Liviu Marian Pop doctorat
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 7491 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
17 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

in flagrant si scapa cu furt intelectual

in sediul politiei...
incredibil...dar adevarat...e made in romania ce dreaku...

 

Scoala doctorala nu a respectat procedura !!!!!

Deci ar trebui sa primeasca o sanctiune, impreuna cu conducatorul. Procedura este ca inainte de sustinerea publica teza sa treaca prin softul antiplagiat. A trecut ? Se pare ca nu, deci sunt niste vinovati care trebuie sanctionati de institutie !!!!!!!

o minciuna ordinara...

/ doar 25%???...e necorespunzator.

 

Brava politie corupta, incompetenta, dar mandra !!!

Jurnalista a aflat de la rectorul Academiei de Politie ca institutia accepta lucrari stiintifice in care exista suspiciuni de plagiat in proportie de pana la 30% !!!!!!
Aceasta este calitatea politiei din Romania !
NU ESTE IMPOSTURA daca se copiaza, cuvant cu cuvant, doar o treime din lucrare !!!
Mai mira pe cineva caracterul politistului roman ?
Marea majoritate sunt pe tipicul generalului izmana !
In politia romana, singurul lucru SFANT este spaga, dreptul, privilegiul, darul !!!

 

Lucrari stiintifice? Hai sa fim seriosi!

Ce fel de lucrari de stiinta sau cercetare se face la "academia" de politie?

Este clar ca LMP nu este vreo lumina:)))

Uitați-va la el:)))

 

Vrei sa zici

he's not the brightest bulb in the room.

Sa presupunem

ca nu este plagiat. dar o mazgalitura de 25 de pagini poate fi numita teza de doctorat? la calitatea pe care o are, o asemenea "opera" poate fi produsa destul de usor in 2-3 zile.

 

Memento Ciorii

Respinsul balbait!
Mai raman doar cateva sute, mai exat 650 ultrasi in ale doctoratului, doar pe anul asta.
Academia de politie are macar 5000 de doctoranzi.
Daca am fi condusi de un un partid cu doar 1% din membri corecti, doctoratele astea ar deveni maculatura intr-o secunda. Absolut nici unul nu-si poate apara nu numai doctoratul, dar nici clasele primare. 99% din doctoratele acordate dupa 1989 sunt ale unor impostori!
"Mircea fa-te ca lucrezi!"
Dinescu are si el vre-o doua doctorate, iar Caramitru si-a tras o pensie de 5000 de coco, si 3 slujbe la stat!
Revolutia impostorilor!

 

Trist si revoltator, dar Romania a mimat democratia din '89

incoace. Ceea ce vedem este rezultatul a 28 de ai de impostura, furt, si minciuna, cu poporul roman complice. Romania nu mai are capacitatea intelectuala de a iesi din aceasta mizerie. Da, mai sint inca intelectuali si profesionisti, dar nu formeaza o masa critica care sa poata sa reaseze educatia si cultura romana pe calea modernitatii.

mare-i gradina...

Guluta s-a vrut vardist cu staif dar a preluat gresit punctuatia.

 

numai 25%??

hai, băieți, ca se putea mai mult. unde "oficial" (adică versiunea PSD) apare 25%, in real este 85%. c-asa e-n tenis.

 

Numai doctori si dottore

are psd-ul in programul sau de guvernare in educatie...
Ne mai intrebam de ce merge asa bine Romania!

 

acest Pop aka "genunche"

este chiar cel care a desfiintat Comisia de Verificare a Diplomelor Universitare atunci cand aceasta dadea verdictul "plagiat" pentru teza lu' Tonta, prim-dottore al Romaniei.inversarea legilor, rasturnarea moralei si genocidul intelectual sunt metodele PSD promovate de aceste brute care nici macar bacalaureatul nu l-au luat fara sa copieze dupa dictare.

dottore...

Oare ce zic amu nord-coreencele din invatamantul gimnazial si pre- de la Maramu'?

 

Ce coincidenta. "Great minds think alike".

Domnul Pop probabil nu intelege ca pina si parafraza este tot copiat, pentru ca desi schimbi cuvintele, ideea ramine aceiasi. Elementar!
Dar ceea ce este cel mai ciudat, este ca dupa atitea scandaluri cu plagiatele, se mai gasesc politicieni care sa le caute pe la academii obscure , gen academia de politie.

 

....facultatea la noi e un fel de rank nobilitar....iar doctoratu...

....e un fel de medalie de general!....cred.....
...oh....si toti nespalatzii isi cumpara "medalii" la noi!.....cu cat ma tolomacci, cu atit mai "titratzi"!.....

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor