Editorial: Cine-a pus guvern pe clanta?

Joi, 17 Mai 2012, ora 12:43
6369 citiri
Editorial: Cine-a pus guvern pe clanta?
Foto: Arhiva

Draga domnule Traian Igas, nu regret fapta! Am avut dreptate cand l-am criticat pe Emil Boc ca v-a pus ministru peste militieni (iarta-ma, Gelule!). Trebuia sa va unga la Educatie.

Singurul motiv pentru care ar fi meritat sa ramaneti la Interne este acela ca ati fi descoperit, inainte sa explodeze bomba cu nesimtiti, tot ce a plagiat familia Mang: meniul de la restaurantul japonez, chitanta de la curatatorie, bonul de benzina si eticheta de la unghiera.

... In prima aparitie a sa publica in calitate de responsabil cu Abecedarul, Liviu Pop a reusit intr-un sfert de ceas ce n-a putut Traian Igas in cateva luni - a spus ca incidentul in urma caruia a murit un baietel "este in derulare", ministrului Mang i-a multumit "pentru deschiderea pe care a dat-o", si-a exprimat speranta ca vom trece "printr-o perioada foarte grea", a spus ca termenele depasite de la unele comisii sunt "un lucru care incercam sa-l rezolvam".

Si altele: "deci sunt lucruri care se desfasoara cu o viteza extraordinara, in 11 zile nu avem voie sa gresim nimic, si vorbesc aicea si cu sambata si cu duminica", "clasa pregatitoare, ca si celelalte ordine (prescolarii sunt un fel de masoni? - n.red.), raman in vigoare", "este o prioritate secundara", "vreau sa rezolv problemele care le am".

Nauciti, jurnalistii l-au intrebat pe Andrei Marga daca are o explicatie pentru acest tip de erori. Ministrul de Externe nu le-a raspuns ca Liviu Pop are alte calitati, de pilda ca danseaza precum Talmacean, ci a fost sincer: colegul n-ar fi prost decat formal, deoarece l-au afectat razele calculatorului si nu mai poate vorbi coerent.

Va dati seama, cu asemenea explicatii, ne baga inainte de termen in Schengen, or sa pice olandezii pe spate, se lasa de iarba si inchid magazinele cu femei in geam, le fac valizele si le trimit inapoi in Filipine, sa se faca bone.

E drept ca si noi, jurnalistii, suntem niste ticalosi, nu lasam niciun ministru sa respire, nu acordam nicio sansa noului Executiv. Dar asta doar pentru ca liderii USL ne-au anuntat ca n-au stat degeaba in Opozitie, si cu baza de cadre competente pe care o au pot pune jos trei guverne, nu unul. Inca unul ca Liviu Pop si il pune si pe-al sau, daca ma intreba cineva.

In plus, cand a fost intrebat cum vede principiile arhitecturii noului Cabinet, Victor Ponta a raspuns ca, avand in vedere perioada scurta pana la alegeri, prefera sa instaleze la butoane oameni experimentati, care sa nu aiba nevoie de perioada de acomodare.

Si-a instalat! Insa tare imi este ca specialistul de la Educatie nu va putea sa se faca inteles prea tare. Asta deoarece rusinea pe care a simtit-o vazand cum l-a taxat presa, de teama de a nu parea imbecil total (e clar de ce a ras Traian Basescu, care acuma se hlizeste impreuna cu ciocanitorile din parcul botanic), va da sincroane doar de sub birou.

P.S. Domnule Igas, daca o intalniti pe EBa, va rog sa-i spuneti ca-mi cer scuze!

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Liviu Pop ministru Educatiei, #Liviu Pop greseli gramaticale, #Guvern Ponta ministri Educatie , #ministrul Educatiei