Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Ministrul Educatiei a felicitat telefonic o alta persoana decat cea pe care a numit-o la conducerea ISJ Arad

Marti, 05 Septembrie 2017, ora 23:53
4415 citiri
Ministrul Educatiei a felicitat telefonic o alta persoana decat cea pe care a numit-o la conducerea ISJ Arad

Ministrul Educatiei, Liviu Pop, a sunat-o personal pe directoarea unui liceu important din Arad, Maria Pascalau, ca sa o felicite pentru numirea prin delegare la conducerea Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ), insa, marti dimineata, a emis un ordin prin care o alta persoana, respectiv inspectorul scolar general adjunct Anca Stoenescu, primeste atributiile de conducere pana la organizarea concursului de ocupare a postului.

Maria Pascalau, al carei nume fusese singurul vehiculat pentru acest post, s-a declarat suprinsa cand a aflat ca ministrul Liviu Pop s-a razgandit.

Ministrul Educatiei a transmis, marti, Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) Arad un ordin prin care a delegat atributiile de conducere a institutiei inspectorului general scolar adjunct Anca Stoenescu, "pana la organizarea concursului, dar nu mai mult de 60 de zile calendaristice".

Acest ordin i-a luat prin susprindere pe majoritatea reprezentantilor ISJ Arad, pentru ca, dupa revocarea sefului institutiei, Claudius Mladin, informatiile primite de la Minister o indicau pe Maria Pascalau, directorul Liceului National de Informatica Arad, pentru preluarea atributiilor de conducere.

Maria Pascalau a declarat, marti, pentru News.ro, ca ministrul Liviu Pop o sunase personal, vineri seara, sa o felicite pentru numirea pe functie si spune ca a aflat cu surprindere ca marti dimineata ordinul fusese semnat pentru o alta persoana.

"Cand ma sunase ministrul, vineri seara, eram inca la scoala, pentru a finaliza pregatirile pentru inceperea anului scolar. M-a intrebat ce fac si m-a felicitat pentru delegarea atributiilor de inspector general scolar. Nu stiu ce s-a intamplat ulterior... Eu nu am cerut si nu am dat de inteles ca doresc sa fiu la conducerea Inspectoratului Scolar, dar este drept ca initial doar numele meu a fost in discutii.

Se pare ca de vineri pana astazi (marti - n.r.) s-a schimbat ceva. Din punctul meu de vedere nu este nicio problema, daca pot sa ajut cu ceva invatamantul aradean, o voi face cu drag, insa, se pare ca locul meu este la Liceul National de Informatica, unde am ocupat postul de director prin concurs si unde stiu foarte bine ce am de facut", a declarat Pascalau, care in trecut a mai fost inspector general scolar.

Anca Stoenescu, cea care a preluat conducerea ISJ, este consilier local in Arad din partea PSD, dar detinea si functia de inspector scolar general adjunct din luna mai 2017.

Conform unor surse din cadrul PSD Arad, ministrul Educatiei si-a schimbat decizia privind persoana delegata in fruntea ISJ Arad, luni, la solicitarea unor lideri ai PSD Arad.

Anca Stoenescu a declarat, marti, pentru News.ro, ca si-a preluat deja sarcinile si a dat asigurari ca deschiderea anului scolar va avea loc fara probleme in toate unitatile de invatamant din judet.

"In ultima perioada am efectuat, impreuna cu Prefectura si Directia de Sanatate Publica, verificari in scolile din municipiu si judet si am discutat, atat cu directorii noi pe functii, cat si cu cei vechi despre deschiderea anului scolar. Cu totii mi-au dat asigurari ca nu sunt probleme. Nu avem scoli care sa nu fie functionale, exista doar unele situatii in care lucrarile de reparatii si igienizari efectuate peste vara nu s-au finalizat la data controalelor, dar primarii ne-au dat asigurari ca acestea se vor incheia inainte de 11 septembrie", a spus Stoenescu.

In 18 august, inspectorii generali scolari din 13 judete au fost anuntati, printr-o informare transmisa prin fax dupa incheierea programului, ca mandatul lor inceteaza incepand cu 4 septembrie, intrucat la o evaluare facuta la cererea ministrului Educatiei, Liviu Pop, ar fi fost descoperite mai multe nereguli in contractele lor de management.

Inspectorii generali scolari care au fost anuntati ca isi pierd functiile sunt din judetele: Arad, Braila, Buzau, Calarasi, Constanta, Ilfov, Ialomita, Olt, Mehedinti, Caras-Severin, Tulcea, Vrancea si Sibiu.

Unii dintre ei, intre care si Claudius Mladin, de la Arad, au anuntat ca vor contesta in instanta deciziile de revocare din functie.

Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
Biroul Electoral Central (BEC) a adoptat miercuri, 24 aprilie, o hotărâre prin care permite desființarea unei alianțe electorale până la data de 26 aprilie,astfel că PSD și PNL vor putea...
#Liviu Pop felicitat inspector scolar Arad, #gafa Liviu Pop inspector Arad , #ministrul Educatiei