Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Ministrul Educatiei vrea ca elevii sa nu mai faca de serviciu pe scoala: Ii scoatem din timpul actului educational

Vineri, 28 Iulie 2017, ora 16:31
2727 citiri
Ministrul Educatiei vrea ca elevii sa nu mai faca de serviciu pe scoala: Ii scoatem din timpul actului educational
Foto: Facebook/Liviu Marian Pop

Ministrul Educatiei, Liviu Pop, a spus, referitor la lipsa pazei in scoli, ca spera ca autoritatile locale responsabile vor rezolva acest lucru si a adaugat, pe de alta parte, ca "elevul de serviciu pe scoala trebuie sa dispara ca notiune", sustinand ca pot fi gasite "resurse suficiente in randul cadrelor didactice auxiliare care sa stea la poarta sa faca evidenta elevilor".

Liviu Pop a declarat, vineri, raspunzand unei intrebari privind paza in scoli, ca "exista autoritati locale care renunta la paza elevilor, spunand ca trebuie sa pazeasca doar patrimoniul, nu si elevii".

Citeste si Aberatia zilei: Elevii vor invata la sport dupa... un manual scris de parca ar trebui sa isi dea doctoratul la 11 ani

"Strategia privind combaterea violentei in scoli si siguranta elevului este semnata si de reprezentantii Ministerului Dezvoltarii, cei care finanteaza mai mult autoritatile locale decat o facem noi, si de Ministerul de Finante. In aceasta situatie, trebuie gasite solutii comune, plecand de la siguranta elevilor in scoli si a profesorilor. Vom analiza aceste lucruri ca sa vedem unde se duc banii consiliilor locale, daca nu-si permit sa mai pazeasca scoala in timpul actului educational. Vom face o radiografie ca sa vedem cum asiguram paza copiilor", a spus Pop.

El a adaugat ca spera ca autoritatile locale sa inteleaga ca este nevoie de paza in scoli.

"Cred ca autoritatile locale responsabile vor rezolva aceasta problema", a precizat ministrul.

Pe de alta parte, ministrul a spus ca nu este "sustinatorul elevului de serviciu".

"Violenta in scoala este descrescatoare, strategia pe care am inceput-o acum cativa ani isi produce efectele, dar elevul de serviciu pe scoala trebuie sa dispara ca notiune, pentru ca il scoatem din timpul actului educational, il punem la scoala ca sa faca intrare-iesire. Cred ca putem gasi resurse suficiente in randul cadrelor didactice auxiliare care sa stea la poarta sa faca evidenta elevilor, nu sa stea doi elevi de serviciu, care uneori pot fi expusi, daca nu avem paza in scoala", a mai afirmat Pop.

Intrebat daca la inceputul anului scolar vor mai fi elevi de serviciu, Liviu Pop a raspuns: "Nu va pot spune acum, eu cred ca la inceputul anului scolar am putea sa eliminan notiunea de elev de serviciu pe hol".

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#Ministrul Educatiei elec scoala, #Elevul serviciu pe scoala, #elevi serviciu scoala , #ministrul Educatiei