Ministrul interimar al Educatiei, Liviu Pop: Nu avem voie sa gresim nimic in 11 zile

Miercuri, 16 Mai 2012, ora 11:51
4739 citiri
Ministrul interimar al Educatiei, Liviu Pop: Nu avem voie sa gresim nimic in 11 zile
Foto:Digi 24

Ministrul interimar al Educatiei, Liviu Pop, a declarat, miercuri, la preluarea mandatului de la Ioan Mang, care a demisionat in urma scandalului de plagiat, ca prioritatea sa in perioada imediat urmatoare e organizarea examenului de Bacalaureat si a testelor nationale.

"Vreau sa va asigur ca in perioada foarte scurta in care am acceptat sa conduc acest minister prioritatea e organizarea examenelor nationale si examenului de Bacalaureat, termenele sunt foarte scurte. Nu vreau azi sa caut vinovati pentru aceasta intarziere, vreau ca examenele sa se desfasoare corect, legal, in termene.

In legatura cu acest capitol, voi avea intalniri cu toti factorii decidenti din Ministerul Educatiei, pana vineri se intra in linie dreapta. 24 din 24 de ore e nevoie de implicarea, la Ministerul Educatiei, pentru a recastiga termenele pierdute", a spus Pop.

"Nu avem voie sa gresim nimic in 11 zile, vorbesc si de sambata si de duminica. Stiu, vreau, si cred ca pot astfel incat sa nu avem probleme la Bacalaureat si la evaluarile din clasa a 8-a", a adaugat Pop.

Noul ministru a spus si ca va discuta cu cei din minister pe subiectul comisiilor de Bacalaureat, intrucat exista termene depasite pentru unele din ele. In plus, Pop a spus ca pregatirea pentru Bacalaureat incepe chiar din ziua preluarii mandatului si ca va avea o intalnire cu directorii ce se ocupa de Bacalaureat, miercuri.

De ce a acceptat mandatul

Liviu Pop a spus ca a acceptat sa preia mandatul "din respect" pentru premier, dar si pentru membrii familiei si ca va incerca, in timpul pe care il are la dispozitie, sa "salveze ce mai e de salvat".

"Trecem prin aceasta perioada, e vorba de viitorul a 500 de mii de copii, e un lucru pe care trebuie sa-l facem fara greseala", a mai spus fostul sindicalist.

Se pastreaza supravegherea video la BAC

Liviu Pop a precizat ca se vor pastra ordinele ministrilor anteriori, printre care si supravegherea cu ajutorul camerelor video la Bacalaureat, dar si la testele nationale.

"Ordinele de ministru cu priviere la examenul de Bacalaureat se executa cu totul. Supravegherea video e prevazuta in ordine, o vom face inclusiv la testele nationale", a precizat ministrul interimar.

Condoleante pentru elevul mort

Liviu Pop si-a inceput interventia de dupa preluarea mandatului prin a prezenta condoleante familiei elevului mort in dimineata aceleiasi zile, in urma unei batai la scoala.

"In primul rand vreau sa transmit sincerere condoleante familiei Popescu de la Dolj, incidentul de acolo e in derulare, e pacat ca se intampla azi, la primire de mandat", a afirmat Pop.

Multumiri din suflet pentru Mang

Ministrul interimar al Educatiei i-a multumit predecesorului sau, Ioan Mang de la PSD, care a demisionat marti seara, din cauza scandalului plagiatelor multiple de care este acuzat.

"Multumesc din suflet domnului ministru Mang pentru deschiderea pe care a aratat-o din prima zi in care am facut parte din acest cabinet.

Adio Mang si scaunul electric de la Educatie

Liviu Pop a spus si ca urmeaza sa aiba o intalnire cu toti cei 3 ministri ai Educatiei din acest an, adica Daniel Funeriu, Catalin Baba si Ioan Mang.

Mang: Sunt convins ca voi iesi bine

La predarea mandatului, Ioan Mang i-a urat succes celui care i-a urmat in functie si s-a referit si la acuzatiile de plagiat pe care le are de infruntat, aratandu-se convins ca va arata ca e nevinovat.

"Ii transmit cu aceasta ocazie domnului ministru Liviu Pop mult succes in actiunea grea pe care o are de indeplinit, ca voi fi alaturi de dumnealui. Eu va trebui sa-mi clarific problemele personale pe care le am si sunt convins ca voi iesi bine din aceasta situatie", a spus Mang.

Cand se stabileste cifra de scolarizare

In discursul sau Pop a vorbit si despre stabilirea cifrei de scolarizare pentru anul urmator, precizand ca aceasta trebuia stabilita de la 1 martie, dar ca va fi fixata de cabinetul Ponta, in sedinta de miercurea viitoare.

De asemenea, Pop a asigurat ca va ramane in vigoare si clasa pregatitoare, initiativa a ministrului PDL Daniel Funeriu, desi USL a criticat-o, intrucat termenele sunt foarte scurte pentru modificari.

Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Fostul preşedinte Traian Băsescu afirmă că liderii celor două mari partide din România, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, nu se pot compara ”ca şi calibru” cu unii dintre predecesorii...
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Fostul preşedinte Traian Băsescu, naşul medicului Cătălin Cîrstoiu, este de părere că alegerea acestuia pentru a candida la Primăria generală a Capitalei cu susţinerea PSD şi PNL...
#Liviu Pop interimar Educatie Bacalaureat, #Liviu Pop prioritate Educatie , #ministrul Educatiei