Noul ministru al Educatiei, greseli gramaticale in prima conferinta de presa

Miercuri, 16 Mai 2012, ora 22:25
8640 citiri
Noul ministru al Educatiei, greseli gramaticale in prima conferinta de presa

Ministrul interimar al Educatiei, Liviu Pop, a facut, miercuri, la prima sa conferinta de presa in aceasta calitate, mai multe greseli clare de gramatica, intre care doua dezacorduri, si a folosit, in alte cateva randuri, exprimari inexacte.

Ministrul si-a inceput discursul de miercuri dimineata prin a spune ca incidentul de la Dolj in urma caruia un elev a murit dupa o altercatie avuta cu un coleg in scoala in care invatau, incident petrecut marti dupa-amiaza, "este, in momentul de fata, in derulare". Evident, ministrul a vrut sa se refere la faptul ca cercetarile in acest caz sunt in derulare, el facand declaratia la aproape 24 de ore dupa ce a avut loc incidentul propriu-zis.

Ministrul interimar Liviu Pop a tinut apoi sa-i multumeasca din suflet fostului ministru Mang, "pentru deschiderea pe care a dat-o".

"Sper ca si in continuare, si impreuna cu dumneavoastra, sa trecem printr-o perioada foarte grea", a continuat ministrul Pop.

Sindicalistul devenit sef la Educatie a gresit din nou atunci cand a faultat acuzativul vorbind despre termenele depasite pentru anumite comisii de organizare din minister, spunand ca acestea reprezinta un lucru "care incercam sa-l rezolvam".

"Deci sunt lucruri care se desfasoara cu o viteza extraordinara, in 11 zile nu avem voie sa gresim nimic, si vorbesc aicea si cu sambata si cu duminica", si-a incheiat Liviu Pop o alta idee.

Primul dezacord facut de Pop a avut ca tema clasa pregatitoare.

"Clasa pregatitoare, repet, ca si celelalte ordine, raman in vigoare", a spus Liviu Pop.

Cel de-al doilea dezacord a fost facut atunci cand ministrul interimar a conchis in legatura cu prioritatile mandatului sau la Educatie: "Prioritatile sint in trei zile sa ne organizam efectiv de sus pana jos, fara nicio greseala".

Dupa ce a vorbit si despre "o prioritate secundara", ministrul Pop a tinut sa spuna audientei ca este "la baza" profesor de matematica.

Fraza cu care ministrul Educatiei si-a incheiat sesiunea de raspunsuri la intrebarile jurnalistilor a fost: "Vreau sa rezolv problemele care le am, nu sa-mi pun probleme si-apoi sa caut solutii la ele".

Liviu Pop este a treia propunere a premierului Victor Ponta pentru portofoliul Educatiei, dupa ce Corina Dumitrescu si Ioan Mang au fost contestati de presa si societatea civila. Prima nu a mai fost nominalizata oficial, iar cel de-al doilea a fost ministru pentru doar cateva zile, cedand in fata mai multor acuzatii de plagiat.

Dupa demisia lui Mang, Pop, care este si ministru pentru dialog social in Cabinetul Ponta, a preluat ca interimar portofoliul Educatiei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Pop Educatie greseli gramaticale, #Pop ministru interimar, #Mang demisie inlocuit Pop , #ministrul Educatiei