Pop arunca pisica din motiunea pe Educatie in carca lui Funeriu

Marti, 02 Octombrie 2012, ora 18:05
3749 citiri
Pop arunca pisica din motiunea pe Educatie in carca lui Funeriu
Foto: Nasul.tv

Ministrul delegat pentru Dialog Social, Liviu Pop, a declarat, marti, ca toate problemele puse de PDL in motiunea simpla pe Educatie ar fi trebuit rezolvate in anii de mandat ai lui Daniel Funeriu, inainte de aparitia Legii Educatiei.

"Tot ce au ridicat ei in aceasta motiune trebuia sa fie rezolvat inainte de aparitia Legii Educatiei. Daca tot au gandit ei legea doi ani de zile, absolut toate lucrurile pe care ei le-au scris in motiunea de cenzura puteau fi rezolvate in anii de mandat ai domnului Funeriu. Ba mai mult: au avut si o lege angajata prin raspundere care le permitea sa rezolve acest lucru", a explicat, pentru Ziare.com, fostul ministru interimar al Educatiei.

Liviu Pop a subliniat ca problemele invatamantului romanesc, ridicate in textul motiunii, ar fi trebuit demult rezolvate, amintind ca el a cerut in repetate randuri adoptarea Legii Educatiei.

"Se va scrie mult pe chestiunea Legii Educatiei si eu am spus-o de multe ori: trebuie neaparat in Senat sa se adopte Legea educatiei. Am vrut sa demontez punct cu punct motiunea, dar am zis ca nu cred ca e cazul, pentru ca sunt, de fapt, solutiile care trebuiau gasite de mult in invatamantul din Romania", a spus Pop.

Raspuns la acuzele Doinitei Chircu la adresa Ecaterinei Andronescu

Liviu Pop a vorbit despre criticile deputatului PDL Doinita Chircu la adresa Ecaterinei Andronescu, calificandu-le drept "o chestiune de bun-simt".

"Eu ma abtin sa fac declaratii la adresa persoanei, cum isi permite dansa. Vad ca doamna Chircu ataca persoana. Din punctul acesta de vedere, cred ca e o chestiune de bun-simt: daca ataci actiunile sau deciziile unei persoane, e cu totul si cu totul altceva, insa ma asteptam din partea doamnei Chircu sa ia atitudine atunci cand, in Comisia de invatamant de la Camera Deputatilor, domnul ministru Funeriu a venit cu o lege care efectiv ingenunchea invatamantul preuniversitar", ne-a mai declarat Pop.

Fostul ministru interimar al Educatiei a mai aratat ca pentru deciziile controversate privind invatamantul romanesc al ultimilor 20 de ani nu este responsabil un singur ministru. Ba mai mult, a adaugat el, "in spatele ministrului Educatiei sta ministrul de Finante", subliniind ca prefera un ministru al Educatiei "care sa fie ascultat si respectat de catre ministrul de Finante".

"Nu vreau sa comentez cum au fost celelalte mandate ale doamnei ministru, ca n-ar fi fair play pentru mine, pentru ca eram intr-o alta pozitie sindicala, dar, ori de cate ori a fost o decizie gresita, am actionat pe cale de consecinte, nu cu apelative la persoana fizica Ecaterina Andronescu, ci, poate, la deciziile doamnei ministru Ecaterina Andronescu", a amintit el.

Liviu Pop a incheiat, indemnand-o pe Doinita Chircu "sa se limiteze in exprimare" si sa isi concentreze atentia asupra lui Daniel Funeriu si a asumarii Legii Educatiei.

"Doamna deputat (inca deputat!) Chircu cred ca ar trebui sa se limiteze in exprimare si sa isi concentreze atentia in special asupra domnului Funeriu si - extraordinar de important - de la asumarea Legii educatiei nationale. Acolo sa ne dea explicatii cat de mult a fost bulversat sistemul de invatamant odata cu aparitia Legii Educatiei Nationale prin angajarea raspunderii si sa se uite, pentru ca cititul nu doare, sa se uite la forma in care a iesit din Camera Deputatilor si la forma pe care si-a angajat raspunderea Guvernul Boc, pentru ca ei au dezbatut Legea Educatiei in Camera", a conchis ministrul delegat pentru Dialog Social.

Deputatul PDL Doinita Chircu i-a transmis, marti, ministrului Educatiei, Ecaterina Andronescu, la dezbaterea motiunii simple pe Educatie, ca aceasta este posesoarea unui apelativ care o defineste exact, parlamentarul democrat-liberal spunand ca "abrambureala" din invatamant nu mai poate continua.

"Ati iesit din jobenul premierului Ponta tot dumneavoastra, pentru a treia oara, spre linistea acolitilor si nelinistea sistemului de invatamant pe care l-ati bulversat de fiecare data. Sunteti posesoarea unui apelativ care va defineste exact, dar care produce societatii grave prejudicii. Abrambureala nu mai poate continua. Pentru a treia oara sistemul de Educatie e supus unor experimente pe spinarea noastra", a acuzat Chircu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Premierul Marcel Ciolacu şi şase miniştri se află, începând de marţi, în vizită de lucru în Qatar, dezvoltarea în România a unor proiecte de investiţii în valoare de 15 miliarde de...
Alegeri 2024. Începe depunerea candidaturilor pentru alegerile locale din 9 iunie
Alegeri 2024. Începe depunerea candidaturilor pentru alegerile locale din 9 iunie
Partidele politice, alianţele, organizaţiile cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale şi candidaţii independenţi vor putea, începând de marţi până pe 30 aprilie, ora 23.59,...
#Liviu Pop interimar Educatie, #Liviu Pop Dialog Social, #Liviu Pop motiunea simpla educatie, #PDL motiune simpla Educatie, #motiune educatie Camera Deputatilor, #Doinita Chircu despre Ecaterina Andronescu, #Doinita Chircu deputat PDL , #ministrul Educatiei