Pop insista cu manualele la Educatie fizica: Vedem reclamele "Faceti 30 de minute sport in fiecare zi", dar nu prea stim cum sa facem

Vineri, 28 Iulie 2017, ora 14:48
4623 citiri
Pop insista cu manualele la Educatie fizica: Vedem reclamele "Faceti 30 de minute sport in fiecare zi", dar nu prea stim cum sa facem
Foto: Arhiva Hepta.ro

Ministrul Educatiei, Liviu Pop, sustine in continuare ca toti elevii de clasa V-a vor avea manuale scolare de Educatie Fizica, argumentand, printre altele ca "Vedem reclamele 'Faceti 30 de minute sport in fiecare zi', dar nu prea stim cum sa facem sport".

Intrebat, vineri, intr-o conferinta de presa sustinuta la Sibiu, cati copii de clasa V-a vor avea manual de sport si cati nu au sali de sport, ministrul Liviu Pop a raspuns ca nu e nicio legatura intr una si alta.

"Toti copiii de clasa V-a vor avea manuale scolare aprobate de catre minister si publicate de edituri. Vor avea toate manualele necesare. (...) Nu are nicio legatura manualul de sport cu sala de sport, si cu manual, si fara manual, salile de sport trebuie sa le facem. Nu va pot spune cum va arata la 11 septembrie scoala, pentru ca, asa cum am spus, sute de scoli sunt in reabilitare in momentul de fata, titularizarea s-a terminat abia ieri, urmeaza etape consecutive, la finalul lui august vom avea o radiografie clara cu profesorii, cu salile de sport", a afirmat Liviu Pop.

La insistentele jurnalistilor privind numarul de sali de sport existente, Pop a spus ca Ministerul Dezvoltarii raspunde de constructia de sali de sport.

"Nu va pot da cu exactitate cate sali de sport sunt in tara, pentru ca unele sunt facute pe bugetele locale, altele pe bugete nationale, altele pe fonduri europene. O radiografie exacta vom avea la inceputul anului scolar, in perioada 1-11 septembrie, oricum nu sunt suficiente sali de sport", a mai spus ministrul.

El a precizat ca elevii vor avea doua ore de Sport pe saptamana.

Intrebat daca manualele pentru Educatie fizica vor ajuta copiii, ministrul a raspuns afirmativ.

"Din ceea ce spun expertii Ministerului Educatiei, profesorii de Educatie fizica si unii elevi, da. Acest manual este un instrument care poate fi folosit cu succes si de elev, si de parinte, si de profesor. Vedem reclamele faceti 30 de minute sport in fiecare zi, dar nu prea stim cum sa facem sport", a mai spus Pop.

Ministrul Educatiei, Liviu Pop, a anuntat pe Facebook ca elevii de clasa a V-a vor avea manual si la Educatie fizica, fiind deja aprobate manuale pentru aceasta disciplina.

Parintii au criticat decizia, spunandu-i ministrului ca nu sunt sali de sport, ca programa scolara este oricum prea incarcata, iar ghiozdanele sunt prea grele.

Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
#Liviu Pop manuale sport , #ministrul Educatiei
Comentarii