Probele orale la Bac se dau in martie? Ministrul Pop zice ca va pilota masura in zece judete

Miercuri, 30 August 2017, ora 17:40
6332 citiri
Probele orale la Bac se dau in martie? Ministrul Pop zice ca va pilota masura in zece judete
Foto: captura video Facebook / MEN

Ministrul Educatiei, Liviu Pop, a anuntat, miercuri, modificari in ceea ce priveste calendarul desfasurarii examenului de Bacalaureat, precizand ca probele orale vor avea loc "in prima parte a semestrului al doilea, in timpul anului scolar" pentru o "descongestionare a materiei".

De asemenea, lucrarile vor fi scanate, securizate cu ajutorul Sistemului de Telecomunicatii Speciale (STS) si corectate de catre profesori "unde doresc".

Anuntul a fost facut intr-un mesaj video postat pe pagina oficiala de Facebook a Ministerului Educatiei.

"Competentele lingvistice si cele digitale, acele probe orale, se vor sustine in prima parte a semestrului al doilea, in timpul anului scolar, urmand ca probele practice sa se desfasoare, conform canendarului, la finalul clasei a XII-a.

Nu facem altceva decat sa aducem o descongesionare a materiei pentru elevii care vor sustine examenul de bacalaureat. Nu este o noutate, in 2010 am mai avut un asemenea gen de Bacalaureat organizat la fel. In lunile ianuarie-februarie au avut loc aceste competente, iar in iunie - iulie probele scrise", afirma ministrul Pop.

Acesta precizeaza ca si modalitatea de corectare a lucrarilor se va modifica.

"Nu vom mai plimba lucrarile dintr-un judet in altul si profesorii. In centrele de evaluare se vor scana toate aceste documente, toate aceste lucrari, se vor securiza cu ajutorul STS, se vor corecta de catre profesori, sau in centrul de corectare, sau in laptop, calculator, acasa sau unde doresc. Evident, totul cu securizare clara", a mai spus Liviu Pop.

Potrivit acestuia, "nu va sti niciun profesor lucrarea carui elev o corecteaza".

Liviu Pop precizeaza ca modificarea este adoptata pentru a reduce "presiunea la care au fost supusi foarte multi profesori in timpul acestor examene" si pentru a creste increderea in sistem.

"Nu se mai poate ca prin plimbarea lucrarilor sa se intample anumite lucruri legate de securizare si, evident, o reducere clara a costurilor de securizare, reduceri pe care putem sa le folosim in alta parte", mai spune ministrul.

Potrivit acestuia, sistemul va fi probat in luna ianuarie la Evaluarea Nationala si in luna martie la Bacalaureat in zece judete.

"Vom pilota (sic!) aceste doua noutati in luna ianuarie, la Evaluarea Nationala, si in februarie-martie, la pilotarea examenului de Bacalaureat. In 10 judete va fi pilotata aceasta noua forma de corectare", spune Pop intr-o inregistrare postata pe pagina de Facebook a Ministerului Educatiei.

Ministrul nu a precizat care sunt judetele si nici daca e vorba de un program pilot in cateva scoli sau daca in aceste 10 judete se va aplica doar noul sistem, iar in restul totul ramane ca pana acum.

Citeste reactia parintilor la propunerile Ministerului Educatiei.

Ciolacu susține că ”are un plan” ca România să intre în Schengen și terestru: ”Trebuie însă ca interesul naţional să primeze în faţa orgoliilor politice”
Ciolacu susține că ”are un plan” ca România să intre în Schengen și terestru: ”Trebuie însă ca interesul naţional să primeze în faţa orgoliilor politice”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat, vineri, la inaugurarea noului terminal al Aeroportului Timişoara, că dă asigurări că că avem un plan pentru ca, până la sfârşitul anului, să avem o...
Grindeanu, la inaugurarea noului terminal al Aeroportului Timișoara: ”Două zile ne mai despart de aderarea la Schengen”
Grindeanu, la inaugurarea noului terminal al Aeroportului Timișoara: ”Două zile ne mai despart de aderarea la Schengen”
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a afirmat că deschiderea noului terminal al Aeroportului Internaţional Timişoara este dovada că România ştie să materializeze proiecte concrete...
#oral bacalaureat februarie, #lucrari evaluare scanate STS , #ministrul Educatiei