Negoita: Sunt sceptic ca vreunul din ministri de pe lista mea va fi audiat

Luni, 09 Noiembrie 2009, ora 23:28
2277 citiri
Negoita: Sunt sceptic ca vreunul din ministri de pe lista mea va fi audiat

Premierul desemnat, Liviu Negoita, a declarat luni, ca nu crede ca Parlamentul va audia ministrii propusi pe lista sa, in conditiile in care alesii si-au luat concediu in perioada electorala.

"Sunt sceptic ca vreun ministru de pe lista mea va fi audiat", a declarat Liviu Negoita, in emisiunea "Nasul", de la B1 TV, adaugand ca exista si posibilitatea sa nu se intruneasca cvorumul, sau sa se decida ca Birourile permanente sa nu reuneasca.

Intrebat daca se va duce cu ministrii propusi in Parlament, la vot, premierul desemnat a raspuns: "Ma voi duce decat daca voi fi invitat, din declaratiile lor se pare ca sunt dispusi sa joace pana la capat, indiferent de consecintele pentru Romania, pentru ca Senatul si-a votat vacanta in ultima saptamana de campanie, si se pare ca nu vor intruni Birourile Permanente".

Faptul ca delegatia FMI a plecat din Romania refuzand sa acorde cea de-a treia transa din imprumut, din cauza lipsei unui guvern legitim si a unui buget pe anul viitor, a deschis ochii majoritatii din Parlament, sustine Negoita. Premierul desemnat sustine ca problema fondurilor de la FMI ar urma sa fie rezolvata prin modificarea Legii organizarii Guvernului.

"Au realizat ca suntem intr-o mare problema si au promis FMI ca o sa modifice legea de functionare a Guvernului, sa poata trimite proiectul de buget, pentru ca pe 15 decembrie FMI sa poata lua in considerare aprobarea fondurilor", a declarat Liviu Negoita.

Premierul desemnat Liviu Negoita a anuntat luni lista de ministri din Guvernul pe care il propune Parlamentului pentru investitura. Este vorba despre aceeasi lista propusa si de Lucian Croitoru, cu exceptia a trei persoane.

Lista de ministri a lui Negoita se compune din Daniel Funeriu la Educatie, Vasile Blaga la Dezvoltare Regionala si Turism, Gabriel Oprea, la Administratie si Interne,

Gheorghe Pogea la Finante, Anton Cristian Irimie la Sanatate, Radu Berceanu la Transporturi si Comunicatii, Mihai Seitan la Ministerul Muncii, Valeriu Tabara la Agricultura.

Mai sunt propusi Adriean Videanu la Ministerul Economiei si Comertului, Mihai Stanisoara la Aparare, Catalin Predoiu la Justitie, Bogdan Aurescu la MAE, Sulfina Barbu la Ministerul Mediului si Theodor Paleologu la Ministerul Culturii.

România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat joi, 28 martie, că sunt implementate - proiectare şi execuţie contracte pentru construirea a încă 729 km de drum de mare viteză....
Nicușor Dan: ”Într-o țară civilizată, Ştefan Dumitraşcu și domnii Greblă şi Hopincă ar trebui să fie azi în pușcărie”
Nicușor Dan: ”Într-o țară civilizată, Ştefan Dumitraşcu și domnii Greblă şi Hopincă ar trebui să fie azi în pușcărie”
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a enumerat joi, 28 martie, câteva persoane despre care consideră că „într-o ţară civilizată ar trebui să fie azi în puşcărie. „Eu am precizat azi...
#Liviu Negoita, #Negoita ministri audiati, #audieri ministri Negoita , #stiri Liviu Negoita