Negoita, catre Basescu: Va asigur ca noul Guvern nu va dezamagi

Vineri, 06 Noiembrie 2009, ora 12:20
4095 citiri
Negoita, catre Basescu: Va asigur ca noul Guvern nu va dezamagi

Noul premier desemnat de Traian Basescu, Liviu Negoita, a declarat ca vrea un Guvern de uniune nationala si luni va prezenta lista ministrilor pe care ii vrea in viitorul Cabinet, dar pana atunci va avea consultari cu partidele politice.

"Misiunea mea e clara: imi propun un Guvern de coalitie nationala, consultarile incep de azi. Trebuie sa fie duse la bun sfarsit intelegerile pe care le-am avut cu FMI si Banca Mondiala si incepand de azi (vineri - n.red.) pana luni vor avea loc trei zile de negocieri. Sunt deschis tuturor fortelor politice din Parlament care s-au aratat interesate in adoptarea bugetului de stat pe 2010", a declarat noul premier desemnat.

Liviu Negoita a declarat ca Romania are nevoie de un Guvern care sa dea dovada de responsabilitate si cu puteri depline.

"Trebuie sa dam dovada de responsabilitate si sa aprobam un Guvern cu puteri depline care sa se ocupe de cererile catre institutiile straine financiare, dar care sa si raspunda nevoilor romanilor", a mai precizat acesta.

Liviu Negoita a anuntat ca dupa trei zile de negocieri, luni va propune Parlamentului ministrii, pentru ca nu are timp de pierdut.

"Nu mai avem timp de pierdut pentru ca suntem intr-un ritm alegro. Cred ca oamenii politici vor da dovada de responsabilitate si domnule presedinte va asigur ca nu va vom dezamagi. Programul meu o sa vi-l anunt de la Palatul Victoria", a mai declarat acesta.

El i-a multumit lui Basescu pentru incredere si l-a corectat pe seful statului care a spus ca este primarul sectorului 4, precizand ca este al sectorului 3.

Liviu Negoita este premierul desemnat de presedintele Traian Basescu, vineri, dupa consultarile cu partidele politice.

Seful statului a explicat ca prin desemnarea lui Negoita a incercat sa raspunda exigentelor coalitiei majoritare, care s-au aplicat in cazul primarului Sibiului, Klaus Iohannis, si anume "un bun gospodar care a primit 80% din voturile cetatenilor", situatie care se aplica si in cazul primarului sectorului 3.

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#Liviu Negoita premier desemnat, #Liviu Negoita forma Guvern , #Traian Basescu
Comentarii
Poza OSIRIS
OSIRIS
rank 5
Poza vlad al lui tepes
vlad al lui tepes
rank 5
Liviu Negoita a demonstrat ca primar, dar unde-i este expertiza economica?