Discutarea memorandumului cu FMI, in luna decembrie, nu va mai avea loc

Luni, 02 Decembrie 2013, ora 20:14
1707 citiri
Discutarea memorandumului cu FMI, in luna decembrie, nu va mai avea loc

Discutarea in board-ul FMI a memorandumului de politici economice incheiat cu Romania nu va mai avea loc la data programata, pe 18 decemrie, dupa ce presedintele Traian Basescu a anuntat ca nu va semna documentul.

De asemenea, si discutarea scrisorii de intentie a fost amanata, deoarece si in acest caz este nevoie de semnatura presedintelui.

"Board-ul FMI programat pentru 18 decembrie nu va mai avea loc. Nu vom mai avea nici prima transa din imprumutul preventiv pus la dispozitia Romaniei.

Comisia si FMI vor mai veni o data in ianuarie si vor mai face o evaluare generala. Daca Romania va fi si atunci fara buget, pe forma convenita in luna octombrie, exista posibilitatea sa fie considerata in afara acordului", a declarat ministrul delegat pentru Buget, Liviu Voinea, luni seara, intr-o interventie telefonica la B1 Tv.

Acesta a precizat insa ca bugetul va merge inainte in actuala forma, "intrucat Guvernul a inaintat deja bugetul in Parlament".

"Bugetul este cel negociat cu FMI si Comisia Europeana. Nu spune nimeni ca este un buget perfect, dar este bugetul care s-a putut face, sa ne putem imprumuta din ce in ce mai ieftin", a mai spus Voinea.

Basescu: Nu semnez memorandumul cu FMI, din cauza accizei la carburanti

Presedintele Traian Basescu a sustinut o declaratie de presa, luni seara, de la Palatul Cotroceni, in care a subliniat ca nu semneaza memorandumul cu FMI, din cauza accizei de sapte eurocenti la combustibili.

"Am decis sa nu aprob acest memorandum, pentru ca pe pagina a treia este facuta mentiunea, la obligatiile pe care si le asuma Guvernul: Majorarea accizei la carburanti cu 7 eurocenti pe litru. (...) Am atentionat Guvernul, am atentionat Parlamentul: Nu semnez acest memorandum, pentru ca ce fac este fara precedent", a declarat Traian Basescu.

Ponta: Nu mai avem practic acord cu FMI si CE

La randul sau, prim-ministrul Victor Ponta a spus ca acordul cu FMI este suspendat, ca urmare a declaratiilor sefului statului, afirmand: "Nu mai avem practic acord cu FMI si CE".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare, AMD Ryzen PRO Seria 8000 pentru desktop-uri și Seria 8040 pentru laptopuri. Noile procesoare sunt proiectate pentru a îmbunătăți semnificativ...
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Compania Razer a anunțat lansarea noului mousepad de gaming Razer Firefly V2 Pro, promovat ca fiind primul din lume iluminat cu LED-uri, un accesoriu care transformă radical aspectul oricărui...
#discutare acord FMI amanata, #Liviu Voinea discutare acord FMI, #Basescu refuzat semnare memorandum, #Basescu memorandum FMI , #ministru delegat pentru buget