Ministrul pentru Buget: Nu crestem taxele pentru PFA si drepturi de autor!

Vineri, 13 Septembrie 2013, ora 11:47
1822 citiri
Ministrul pentru Buget: Nu crestem taxele pentru PFA si drepturi de autor!

Nu exista niciun angajament al Guvernului Romaniei de a creste fiscalitatea pentru persoanele care obtin venituri din PFA si drepturi de autor, a asigurat ministrul delegat pentru Buget, Liviu Voinea, in contextul in care in presa continua sa apara informatii cu privire la cresterea taxelor pe acest segment.

"In scrisoarea de intentie a Guvernului nu exista nicio mentiune referitoare la cresterea fiscalitatii pentru drepturi de autor sau PFA.

De cate ori trebuie sa repetam aceasta informatie pentru a ramane in opinia publica ca atare? In scrisoarea de intentie nu exista aceste angajamente. Se vorbeste despre evaluari, evaluri se fac in permanenta.

Nu exista niciun angajament al Guvernului Romaniei de a creste fiscalitatea pentru PFA si drepturi de autor. Angajament in relatia cu FMI pot fi criterii, actiuni prioritare fara de care nu iei bani de la FMI si tinte mai largi", a spus Voinea la Realitatea TV, precizand ca cresterea fiscalitatii pentru PFA si DA nu intra nici macar in ultima categorie.

Ce taxe si impozite a impus Guvernul Ponta

Dezmintiri de la Finante

"In ciuda faptului ca, inca din data de 8 august 2013, Ministerul Finantelor Publice a emis un comunicat prin care dezmintea informatiile aparute in presa potrivit carora, in urma acordului cu FMI, ar urma sa creasca fiscalitatea pentru PFA-uri si drepturi de autor, o parte din mass-media continua sa dezinformeze opinia publica.

Angajamentele din Acordul cu Fondul Monetar International apar sub forma de actiuni prioritare, criterii structurale si tinte indicative, toate acestea avand termene precise de implementare.

In aceste conditii, Ministerul Finantelor Publice infirma inca o data zvonurile complet nefondate privind existenta unor masuri concrete prin care ar creste fiscalitatea pentru PFA-uri si drepturi de autor", se arata intr-un comunicat al Ministerului de Finante.

Ce taxe cresc sigur

Conform intelegerii cu FMI, din 2014 vor creste impozitele pe cladiri si proprietati imobiliare, vor fi introduse contributii sociale la veniturile din chirii, precum si accziele la cateva bunuri de lux pentru compesarea scaderii TVA.

Presa speculase ca in scrisoarea de intentie este prevazuta si majorarea platii contributiilor pentru pensii la activitati "tip PFA, drepturi de autor", prin eliminarea diferentelor existente in functie de tipul de contract.

Guvernul a aprobat in sedinta de miercuri, 11 septembrie, forma finala a scrisorii de intentie pentru acordul preventiv cu FMI. Aceasta urmeaza sa fie aprobata de presedinte.

Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput în colaborare cu unii dintre cei mai buni jucători de esports, inclusiv Zachary „zekken” Patrone, campion și MVP al turneului...
China abandonează Rusia: Se salvează de frica SUA, după ce a primit o lovitură majoră
China abandonează Rusia: Se salvează de frica SUA, după ce a primit o lovitură majoră
Cele două națiuni, China și Rusia și-au întărit alianța, iar Xi Jinping și Vladimir Putin au făcut schimb de vizite în capitalele lor în ultimul an pentru a-și reitera angajamentul...
#taxe PFA drepturi autor, #crestere taxe, #Liviu Voinea taxe , #ministru delegat pentru buget