Guvern: Cresterea economica va fi mult peste asteptari

Luni, 12 Mai 2014, ora 14:03
3931 citiri
Guvern: Cresterea economica va fi mult peste asteptari

Romania va avea in acest an o crestere economica mult mai mare decat ceea ce s-a estimat la construirea bugetului pentru 2014, a declarat, luni, ministrul delegat pentru Buget, Liviu Voinea, in cadrul unei conferinte pe tema contributiei IMM-urilor la cresterea economica.

"In 2014, cresterea economica va fi mult peste asteptarile pe care s-a construit bugetul. Tocmai pentru ca economia isi revine si consolideaza aceasta revenire, oamenii trebuie sa aiba incredere sa consume, firmele sa investeasca, iar bancile sa dea credite.

Criza s-a terminat, dar este nevoie de un efort comun populatie-firme-banci. Statul nu va mai face greselile de politica economica de pana in 2008 si nici ajustarile brutale din 2009 si 2010. Statul este primul care are incredere, investitiile publice vor creste cu un miliard de euro, in conditiile in care deficitul bugetar va scadea", a mai spus oficialul ministerial.

Romania, inca vulnerabila la undele de soc: Riscurile care ne-ar tranti economia la pamant - analisti internationali

El a mentionat cateva masuri de ajutor pe care Guvernul le-a initiat pentru firmele mici si mijlocii.

"IMM-urile au doua surse de finantare: sursele proprii - aici am luat decizia ca profitul reinvestit sa nu mai fie impozitat - si sursele atrase. Statul se imprumuta mai ieftin, lasand mai multi bani in piata pentru firme, iar dobanzile au scazut", a adaugat Voinea.

La finele anului trecut, la momentul realizarii proiectului de buget pentru acest an, Guvernul a estimat o crestere economica de 2,2% pentru acest an.

In urma cu o saptamana, Comisia Europeana (CE) a imbunatatit previziunile privind cresterea economica a Romaniei in 2014 si 2015, estimate acum la 2,5% in 2014 si 2,6% in 2015, fata de de 2,3% si respectiv 2,5%, cat estimase la momentul prezentarii previziunilor de iarna, in februarie.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ministerul Energiei a amanat decizia de continuare a proiectului nuclear american NuScale de la Doicesti
Ministerul Energiei a amanat decizia de continuare a proiectului nuclear american NuScale de la Doicesti
AGA companiei de stat Nuclearelectrica (SNN) nu a luat decizia de continuare a proiectului de construire, pe amplasamentul fostei termocentrale pe cărbune de la Doicești, a unei centrale nucleare...
O americancă demontează clișeele despre România. Clipul este viral pe rețelele de socializare VIDEO
O americancă demontează clișeele despre România. Clipul este viral pe rețelele de socializare VIDEO
Americanca Janna, stabilită de mai bine de cinci ani în România, a captat atenția pe TikTok prin demontarea stereotipurilor comune despre țara noastră. Clipul ei este viral acum cu peste...
#Liviu Voinea criza, #Liviu Voinea crestere economica, #criza Romania , #ministru delegat pentru buget