Ziare.com

Programul prin care au fost create in 4 ani aproape 9.000 de noi locuri de munca in Romania

Miercuri, 19 August 2015, ora 15:50

   

Programul prin care au fost create in 4 ani aproape 9.000 de noi locuri de munca in Romania
Programul SRLD, dedicat tinerilor antreprenori, a creat peste 8.800 de noi locuri de munca, de la infiintare, in 2011, pana in prezent, avand cel mai mare impact.

Prin acest program se acorda alocatii financiare nerambursabile de cel mult 10.000 de euro, dar nu mai mult de 50% din valoarea totala a cheltuielilor eligibile aferente planului de afaceri.

"Am crezut in necesitatea si utilitatea acestui program public, am facut-o cu mult suflet, dupa analiza bunelor practici mondiale, coordonand 4 institutii publice direct implicate in elaborarea si implementarea programului", a explicat deputatul PNL Andreea Paul, care a infiintat programul, intr-un comunicat remis Ziare.com.

Pana in prezent s-au creat peste 8.800 de noi locuri de munca prin cele peste 1.800 de noi firme SRLD aparute in urma finantarilor nerambursabile astfel obtinute, arata politicianul liberal.

Motiveaza-ti angajatii cu mixul perfect de beneficii extrasalariale! Alege cardul de masa Up Dejun cu cost 0 si ai abonamente medicale Regina Maria de la 3 EUR/angajat. Afla mai multe AICI!

"Programul SRLD are de departe cel mai puternic impact pozitiv, mai mult decat toate celelalte 7 programe luate la un loc (7.200 de locuri de munca noi sau pastrate) - din cele 8 programe publice active pentru stimularea antreprenoriatului derulate de catre Ministerul Energiei, IMM-urilor si Mediului de Afaceri in ultimii 6 ani.

Astfel, prin acest program s-au infiintat mai mult de jumatate din totalul locurilor de munca aparute prin toate cele 8 programe active in perioada 2009-2014 (putin peste 16.000, conform ultimelor date oficiale publice ale AIPPIMM) ", arata Andreea Paul.

Cele mai atragatoare locuri de munca, in viziunea tinerilor profesionisti

Cel mai eficient program

Ea sustine ca are cea mai ridicata utilitate a cheltuirii banului public din toate cele 8 programe suport active in ultimii 6 ani.

Mai mult, prin SLRD, costul public se ridica la 10.661 de lei pe locul de munca nou creat. Comparativ, aceasta cifra inseamna:

  • de peste 5 ori mai putin decat costul locului de munca creat prin programul dedicat femeilor manager;
  • de 4 ori si jumatate mai putin decat costul pe locul de munca rezultat in urma programului incubatoarelor tehnologice si de afaceri;
  • de 4 ori mai putin decat schema de minimis pentru IMM-uri sau programul START;
  • de peste 3 ori mai putin decat programul de dezvoltare si modernizare a activitatilor de comercializare a produselor si serviciilor de piata;
  • cu o treime mai putin decat costul programului dedicat mestesugului si artizanatului.

Calculele au fost facute pe baza datelor oficiale prezentate de catre AIPPIMM, raportand cheltuielile publice totale alocate fiecarui program pentru perioada 2009-2014 la numarul de locuri de munca nou create.

C.P.


Urmareste Ziare.com si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1546 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor