Absolventii de finante, cei mai cautati la angajare in urmatoarele sase luni - sondaj

Luni, 13 August 2012, ora 07:49
2259 citiri
Absolventii de finante, cei mai cautati la angajare in urmatoarele sase luni - sondaj
Foto: Arhiva

Absolventii unei facultati cu profil financiar vor fi cei mai cautati de catre angajatori in urmatoarele sase luni, pe locul doi situandu-se cei cu studii in domeniu IT/Telecom, arata un sondaj de opinie realizat de un site de recrutare.

Potrivit sursei citate, 35% dintre participantii la sondaj au declarat ca vor realiza in urmatoarele sase luni angajari in domeniul finante, in timp ce 29% au spus ca sunt interesati de sectorul IT/Telecom.

Cele mai slabe perspective de angajare sunt in sectorul sanatate, unde numai 7% dintre companiile participante la sondaj au anuntat ca vor recruta in perioada urmatoare.

In ceea ce priveste volumul recrutarilor, 47% dintre respondenti nu cunosc inca numarul viitorilor angajati, iar aproape 30% au mentionat ca vor angaja doar pe pozitii cheie.

In acelasi timp, 23% dintre respondenti sustin insa ca vor avea un volum mare de angajari.

Pentru aceste companii, absolventii de facultate prezinta interesul cel mai ridicat, in proportie de 66%, urmati de cei care au terminat doar liceul (12%), in timp ce 55% dintre respondenti sustin ca nu conteaza pregatirea teoretica, atat timp cat viitorul angajat are experienta necesara.

Referitor la studiile superioare, 52% dintre participantii la sondaj sustin ca nu este important daca angajatul a absolvit sau nu o facultate in domeniul in care vrea sa lucreze, in timp ce 100% dintre acestia afirma ca nu vor respinge candidatii care au absolvit o universitate particulara.

Studentii au si ei mari sanse sa isi gaseasca un loc de munca in intervalul urmator. Astfel, 35% dintre respondenti sunt deschisi sa angajeze studenti sau persoane fara experienta, in timp ce 17% dintre acestia nu vor angaja decat studenti in ani terminali, iar alti 17% vor angaja persoane fara experienta doar ca stagiari sau interni.

Pentru rasplatirea angajatilor si a eforturilor depuse de acestia, 55% dintre angajatori intentioneaza ca in viitorul apropiat sa ofere programe de training sau teambuilding.

Sondajul a fost derulat in luna iulie a acestui an, pe un esantion de 84 de companii.

Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Premierul Marcel Ciolacu confirma faptul ca olandezii de la Damen au dat in judecata Romania, aratandu-se in acelasi timp optimist in ceea ce priveste rezolvarea pe cale amiabila a disputelor...
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput în colaborare cu unii dintre cei mai buni jucători de esports, inclusiv Zachary „zekken” Patrone, campion și MVP al turneului...
#angajari absolventi finante, #diplome cautate angajari , #angajari