Afacere agricola la Jimbolia: 10.000 de locuri de munca vor fi create in Romania

Miercuri, 04 Aprilie 2012, ora 22:52
5838 citiri
Afacere agricola la Jimbolia: 10.000 de locuri de munca vor fi create in Romania
Foto: Arhiva

Compania Turk Doner va deschide, pana la inceputul verii, Centrala Europa in orasul Jimbolia, judetul Timis, de unde va coordona activitatea firmelor din toate tarile in care-si desfasoara activitatea.

Tot in Jimbolia, Turk Doner isi va deschide si o scoala de pregatire a celor care vor lucra in retea, in colaborare cu Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara a Banatului din Timisoara - cu care a incheiat, deja, un contract de colaborare -, unde personalul va fi instruit pentru toate etapele procesului tehnologic, prelucrare a produselor si distributia lor, relateaza Agerpres, citata de Evenimentul zilei.

CNH da drumul la angajari

Investitia va ajunge la cateva milioane de euro si va crea pana la 10.000 de locuri de munca pentru intreaga tara in contextul in care patronii vor deschide puncte de lucru in toate zonele Romaniei.

Primarul orasului Jimbolia, Kaba Gabor, a declarat, miercuri, intr-o conferinta de presa, ca de avantajul prezentei in zona a acestei firme vor beneficia multi agricultori, care-si vor putea vinde aici produsele prime.

"Producatorii agricoli isi vor putea preda la D-DAS Doner salatele, zarzavaturile, legumele, fructele pentru nectar, iar crescatorii de animale - animalele: pui, curci, miei, oi, vitei. Cel mai important lucru este ca taranii vor avea piata de desfacere. Totodata, va avea de castigat si segmentul turistic din zona", a subliniat Kaba.

Produsele vor ajunge si in SUA

Produsele Doner se comercializeaza dupa retete variate, dar, odata creata firma din Jimbolia, se va stabili o reteta unica obligatorie pentru toate punctele de lucru, din toata lumea, a explicat administratorul si vicepresedintele D-DAS (cetatean german din Jimbolia, care vrea sa aduca in orasul sau natal investitia - n. red.), Josef Johann Nemeth.

Mai multe locuri de munca libere in 2011 - vezi in ce domenii

"Vom angaja mai multi medici veterinari, biologi, chimisti, care vor verifica permanent parametri impusi de statul turc, dar care sunt in concordanta cu normele internationale pentru partea de igiena sanitara a produselor pe tot parcursul procesului tehnologic. Vom construi la Jimbolia si statii frigorifice, dar si de transport, pentru distribuirea produselor. Am stabilit, deja, contacte cu firmele Albalact, Dorna, dar si cu altele, de la care vrem sa achizitionam materia necesara prepararii hranei - lapte, apa minerala, iar nectarul de fructe o sa-l preparam noi", a declarat Nemeth.

Jumatate din alimente va fi distribuita pe piata romaneasca, la inceput, restul in Franta, Germania, Italia, Marea Britanie, dupa care vor traversa Oceanul, in SUA.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Huawei a lansat oficial noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70. La ce prețuri sunt oferite dispozitivele
Huawei a lansat oficial noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70. La ce prețuri sunt oferite dispozitivele
Huawei a lansat oficial în China noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70, care include modelele Pura 70, Pura 70 Pro, Pura 70 Pro+ și Pura 70 Ultra. Lansarea coincide cu aniversarea a 12...
Veste bună pentru șoferii de mașini electrice! Google Maps anunță noi funcții
Veste bună pentru șoferii de mașini electrice! Google Maps anunță noi funcții
Google Maps a anunțat introducerea unor noi funcții, dedicate în special utilizatorilor de mașini electrice. Îmbunătățirile vizează facilitarea accesului la informații despre stațiile...
#afacere agricola Jimbpolia Timis, #afacere locuri munca romani, #10 000 locuri munca Jimbolia, #locuri munca Romania , #angajari