Ziare.com

Atentie ce postezi pe Facebook, angajatorii iti verifica profilul

Miercuri, 30 Aprilie 2014, ora 20:17

   

Atentie ce postezi pe Facebook, angajatorii iti verifica profilul
Foarte multi angajatori tin cont, in cadrul procesului de recrutare, de postarile de pe Facebook ale candidatilor, se arata intr-un studiu pe tema recrutarii digitale, realizat de agentia Rogalski Damaschin Public Relations si revista HR Manager.

Conform studiului realizat in luna aprilie a acestui an, mai mult de jumatate (51,5%) dintre specialistii in recrutare din Romania verifica profilele de Facebook ale candidatilor pe care ii au in vedere in primele faze ale procesului de recrutare.

Astfel, 84% dintre specialistii in recrutare iau in considerare ce tip de informatii impartasesc candidatii, ce comenteaza si ce fotografii aleg sa publice.

De asemenea, un sfert dintre recrutori sunt atenti la criticile la adresa fostilor angajatori, acest aspect putand astfel descalifica candidatii inca din prima faza de recrutare pe acest criteriu, conform celor declarate de 26,7% dintre specialistii in HR.

Mai mult decat atat, peste 40% dintre reprezentatii de Resurse Umane acceseaza profilele de pe retelele sociale non-profesionale (ex. Facebook, Twitter etc.) indiferent de pozitia pentru care recruteaza, in timp ce doar 20% dintre acestia verifica retelele sociale doar pentru pozitiile de middle si top management.

Retelele sociale, carti de vizita ale candidatilor

Dintre specialistii in recrutare, 79% urmaresc aspectul general al profilului de Facebook si LinkedIN in procesul de verificare a candidatilor, potrivit studiului citat.

Angajatorii ii verifica pe candidati si pe Google

Motorul de cautare Google este utilizat de 70% dintre angajatori abia in faza finala a procesului de selectie, dupa ce a avut loc intervievarea potentialilor candidati.

Doar 30% dintre specialistii in HR verifica ce apare pe Google referitor la un candidat inainte de a-l chema la interviu.

In ceea ce priveste reteaua LinkedIn, aceasta este folosita de 44% dintre angajatori pentru a verifica atat experienta profesionala a candidatilor si recomandarile din partea partenerilor de afaceri, cat si tipul de informatii pe care candidatii il impartasesc acolo.

Sunt urmarite, astfel, trasaturile de personalitate ale potentialilor angajati.

In plus, LinkedIn este considerat de 59% dintre specialisti in recrutare un canal principal, iar 1 din 2 dintre acestia il considera unul dintre cele mai relevante medii de selectie.

C.S.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 990 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
2 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Problema e alta

si dupa ce esti angajat, esti monitorizat.
Mai ales daca iti updatezi profilul pe Linkedin.
Aviz amatorilor.

 

LinkedIn este o retea complet diferita de Facebook. Nici un

angajator serios nu consulta Facebook!

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor