Ziare.com

Ce companii IT&C mai angajeaza pe timp criza

Marti, 06 Iulie 2010, ora 09:14

   

Ce companii IT&C mai angajeaza pe timp criza
Subsidiarele locale ale marilor companii IT&C si furnizorii de servicii de externalizare isi maresc numarul de angajati din Romania, cateva sute de posturi fiind scoase la in acest moment in orase ca Bucuresti, Cluj, Brasov si Iasi.

De exemplu, Oracle Romania are 94 de pozitii deschise in Bucuresti. La randul lor, HP si IBM au cateva zeci de locuri de munca disponibile destinate programatorilor sau inginerilor.

"Joburile cele mai cautate raman cele de programatori, dar si cele de project manageri", a declarat Alexandra Urseanu, Business Development Manager al companiei de consultanta in managementul carierei Hart Human Resource Consulting, pentru Ziarul Finanaciar.

Cei care vor sa se angajeze ca programator pot avea salarii care sa ajunga la 1.000-1.500 de euro.

Cardul de masa Up Dejun este versiunea moderna si simplificata a tichetului de masa. Ai 0 lei costuri la emiterea cardurilor si economisesti pana la 37% fata de o crestere salariala in bani. Afla mai multe AICI!

In companiile din industria IT din Romania lucreaza aproximativ 90.000 de angajati, numai firmele americane HP, IBM si Oracle au impreuna aproximativ 5.000 de angajati pe piata locala.

In ceea ce priveste companiile de telecomunicatii, Vodafone, Alcatel-Lucent si UPC fac angajari in aceasta perioada. Acestea vor candidati cu minimum trei ani experienta in domeniu si sa aiba cunostinte avansate de limba engleza. Printre joburile disponibile se numara un dezvoltator de iPhone, project manageri sau ingineri HFC, anunta Money.

De exemplu, Vodafone recruteaza un project manager in Capitala, care sa fi absolvit Facultatea de Automatica sau Matematica si sa aiba cinci ani experienta in project management, sa stie sa opereze in Excel, PowerPoint, Word, Visio si sa fie un excelent vorbitor de limba engleza.

Alcatel-Lucent cauta un senior QA software engineer, absolvent al Facultatii de Automatica si Calculatoare, cu experienta relevanta in domeniu si cunostinte bune de QA, UNIX / Linux, XML, SOAP, HTTP.

Softvision recruteaza un dezvoltator de iPhone care sa lucreze la Cluj, cu minimum un an experienta in programare pentru iPhone, cel putin doi ani experienta in limbajul de programare C/C++, cunostinte de OOP si vorbitor de limba engleza.

Huawei Technologies cauta un Bid manager care sa lucreze la Bucuresti. Daca ai absolvit o specializare tehnica (din cadrul Politehnicii) si ai minimum trei ani experienta in Bid management sau in project management in industria telecom, atunci poti sa aplici pentru aceasta pozitie.

UPC recruteaza un inginer HFC, care sa stie sa opereze in Autocad, MapInfo si sa vorbesca fluent limba engleza.

Concatel Vanture Team cauta un IT project manager in Capitala. Candidatul ideal trebuie sa fi absolvit Facultatea de Matematica sau de Calculatoare, sa aiba minimum doi ani experienta in project management si in domeniul bancar, sa vorbeasca fluent engleza sau franceza si sa aiba cunostinte de SAS.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1988 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor