Ce companii IT&C mai angajeaza pe timp criza

Marti, 06 Iulie 2010, ora 09:14
2578 citiri
Ce companii IT&C mai angajeaza pe timp criza

Subsidiarele locale ale marilor companii IT&C si furnizorii de servicii de externalizare isi maresc numarul de angajati din Romania, cateva sute de posturi fiind scoase la in acest moment in orase ca Bucuresti, Cluj, Brasov si Iasi.

De exemplu, Oracle Romania are 94 de pozitii deschise in Bucuresti. La randul lor, HP si IBM au cateva zeci de locuri de munca disponibile destinate programatorilor sau inginerilor.

"Joburile cele mai cautate raman cele de programatori, dar si cele de project manageri", a declarat Alexandra Urseanu, Business Development Manager al companiei de consultanta in managementul carierei Hart Human Resource Consulting, pentru Ziarul Finanaciar.

Cei care vor sa se angajeze ca programator pot avea salarii care sa ajunga la 1.000-1.500 de euro.

In companiile din industria IT din Romania lucreaza aproximativ 90.000 de angajati, numai firmele americane HP, IBM si Oracle au impreuna aproximativ 5.000 de angajati pe piata locala.

In ceea ce priveste companiile de telecomunicatii, Vodafone, Alcatel-Lucent si UPC fac angajari in aceasta perioada. Acestea vor candidati cu minimum trei ani experienta in domeniu si sa aiba cunostinte avansate de limba engleza. Printre joburile disponibile se numara un dezvoltator de iPhone, project manageri sau ingineri HFC, anunta Money.

De exemplu, Vodafone recruteaza un project manager in Capitala, care sa fi absolvit Facultatea de Automatica sau Matematica si sa aiba cinci ani experienta in project management, sa stie sa opereze in Excel, PowerPoint, Word, Visio si sa fie un excelent vorbitor de limba engleza.

Alcatel-Lucent cauta un senior QA software engineer, absolvent al Facultatii de Automatica si Calculatoare, cu experienta relevanta in domeniu si cunostinte bune de QA, UNIX / Linux, XML, SOAP, HTTP.

Softvision recruteaza un dezvoltator de iPhone care sa lucreze la Cluj, cu minimum un an experienta in programare pentru iPhone, cel putin doi ani experienta in limbajul de programare C/C++, cunostinte de OOP si vorbitor de limba engleza.

Huawei Technologies cauta un Bid manager care sa lucreze la Bucuresti. Daca ai absolvit o specializare tehnica (din cadrul Politehnicii) si ai minimum trei ani experienta in Bid management sau in project management in industria telecom, atunci poti sa aplici pentru aceasta pozitie.

UPC recruteaza un inginer HFC, care sa stie sa opereze in Autocad, MapInfo si sa vorbesca fluent limba engleza.

Concatel Vanture Team cauta un IT project manager in Capitala. Candidatul ideal trebuie sa fi absolvit Facultatea de Matematica sau de Calculatoare, sa aiba minimum doi ani experienta in project management si in domeniul bancar, sa vorbeasca fluent engleza sau franceza si sa aiba cunostinte de SAS.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

România, pe ultimele locuri din Europa la achiziționarea cărților online. Cât de mult se cumpără ebook-uri și volume tipărite de pe internet
România, pe ultimele locuri din Europa la achiziționarea cărților online. Cât de mult se cumpără ebook-uri și volume tipărite de pe internet
În 2023, la nivelul Uniunii Europene, 13,4% din rezidenţi au cumpărat online cărţi, reviste sau ziare tipărite şi doar 7,2% din rezidenţii UE au făcut achiziţii online de cărţi...
Cursa europeană de reducere a dobânzilor de referință. Când se vor ieftini împrumuturile în Europa și în România
Cursa europeană de reducere a dobânzilor de referință. Când se vor ieftini împrumuturile în Europa și în România
Oficialii Băncii Centrale Europene au declarat că sunt şanse foarte mari ca prima scădere a dobânzilor de referință europene în ultimii ani să aibă loc în urma ședinței din iunie....
#angajari IT, #angajari criza, #top anagajari IT , #angajari