Cele mai atragatoare locuri de munca, in viziunea tinerilor profesionisti

Joi, 23 Octombrie 2014, ora 20:32
2614 citiri
Cele mai atragatoare locuri de munca, in viziunea tinerilor profesionisti
Foto: Arhiva

Tinerii sunt tot mai atrasi de locuri de munca in domeniul vanzarilor, potrivit unui studiu realizat pe parcursul a sapte luni.

Platforma SmartDreamers a contorizat interesul candidatilor in aceasta perioada si a observat ca atentia candidatilor tineri se indreapta mai degraba catre zona vanzarilor, a marketing-ului, a recrutarilor si a job-urilor din domeniul administrativ, potrivit unui comunicat remis Ziare.com.

Cele mai cautate 10 locuri de munca

Asadar, pe parcursul celor sapte luni, cei mai multi candidati au aplicat pentru un post de trainer, aceasta pozitie fiind urmata de un internship in resurse umane. Pe podium a urcat si o oferta de receptionist, la foarte mica distanta fata de cea de recrutor.

Agent servicii clienti ocupa un onorabil loc 5, iar pe 6 se afla un post de reprezentant HR.

Assistant manager si office assistant se regasesc pe locurile 7 si 8, in timp ce collection officer si reprezentant customer inchid acest top.

Aproape unu din doi tineri, atrasi de oferta din Vanzari

Chiar daca in primele 10 job-uri care au strans cele mai multe aplicari, vanzarile nu se diferentiaza de alte domenii, lucrurile se schimba radical atunci cand aruncam o privire si catre celelalte 40 de pozitii.

Conform studiului realizat de SmartDreamers, 42% dintre tineri isi doresc sa activeze in domeniul vanzarilor, fie ca discutam despre pozitii de tip B2B (Business to Business), de consilieri clienti sau de agenti call center.

Urmatoarele doua domenii, marketing si administrativ merg umar la umar, cu 16%. Cu patru procente mai putin decat acestea, resursele umane au si ele un rol important in comportamentul candidatilor, in timp ce 8% din totalul aplicarilor se indreapta catre lumea financiarului si a contabilitatii.

IT-ul, domeniul cu cea mai bogata oferta din partea companiilor, este unul dintre codasii clasamentului si se prezinta cu doar 4% in top 50 cele mai atragatoare job-uri, acolo unde ultimele doua procente ramase sunt impartite, in mod egal, de publicitate si PR.

Brand-ul, un criteriu important in comportamentul aplicantilor

Cu toate ca atunci cand vine vorba de locurile de munca existente in online primul pas pe care tinerii il fac este sa selecteze domeniul si localitatea in care vor sa activeze, brand-ul e urmatorul criteriu pentru alegerile lor.

Astfel, Nestle a dovedit ca are o imagine pozitiva in randul aplicantilor, in conditiile in care 8 dintre cele 50 de job-uri populare se afla sub sigla lor.

Urmatorii pe lista preferintelor sunt cei de la Domo, dar de o atentie aparte se bucura si brand-uri precum Banca Transilvania, CGS, PwC sau PepsiCO.

C.P.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Prețul piperat al unei chirii într-un apartament ”de lux” cu terasa năpădită de buruieni. Ofertă ”à la Cluj”
Prețul piperat al unei chirii într-un apartament ”de lux” cu terasa năpădită de buruieni. Ofertă ”à la Cluj”
Un apartament din Cluj, scos la închiriat în categoria ”lux”, este promovat de proprietari în ciuda unor aspecte ce denotă neglijență crasă. O agenție a postat un anunț cu un...
Romania, printre campioanele Europei la deficit guvernamental
Romania, printre campioanele Europei la deficit guvernamental
Deficitul guvernamental în Uniunea Europeană a crescut uşor anul trecut, de la 3,4% din PIB în 2022, până la 3,5% din PIB în 2023. România, in schimb, se numără printre ţările membre in...
#joburi tineri Romania, #locuri munca tineri Romania, #locuri munca tineri , #angajari