In loc sa disponibilizeze, CFR SA face angajari

Marti, 20 Aprilie 2010, ora 08:40
3356 citiri
In loc sa disponibilizeze, CFR SA face angajari
Foto: Arhiva

Numarul de salariati al CFR SA ar urma sa creasca, in 2010, de la 25.880 (cat este numarul mediu de salariati total), la 26.000 la finele anului curent, conform bugetului de venituri si cheltuieli al companiei pe 2010, publicat, luni, in Monitorul Oficial.

Si asta in conditiile in care estimarile arata ca veniturile companiei vor fi mai mici decat cheltuielile cu circa 935.000.000 lei. Mai precis, CFR SA estimeaza venituri totale de 1,51 miliarde lei si cheltuieli de 2,44 miliarde lei, conform bugetului, scrie Bursa.

Costurile cu cei 120 de salariati in plus vor fi de circa 280.000 lei, in coditiile in care castigul mediu lunar pe salariat la companie este de 2.337 lei.

De la inceputului anului si pana in prezent, mii de ceferisti au fost disponibilizati, numarul de persoane concediate din sectorul feroviar urmand sa ajunga, anul acesta, la circa 10.300 de persoane, fata de anul 2008, adica de la inceputul crizei economice.

Decizia de a face noi angajari in sectorul feroviar este greu de inteles deoarece sectorul se afla in atentia Fondului Monetar International (FMI) din cauza arieratelor companiilor de stat, comenteaza jurnalistii de la Bursa.

Mai mult decat atat, ministrii Cabinetului Boc au sarcina sa prezinte, in urmatoarele saptamani, in Guvern, noi planuri de restructurare ale sectoarelor pe care le coordoneaza, unul dintre principalele motive fiind tocmai acela al costurilor prea mari.

Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar, producătorul suedez de mașini electrice, a intrat pe piața dispozitivelor mobile lansând Polestar Phone, un smartphone conceput special pentru posesorii de mașini electrice....
Meta oferă acces la sistemul de operare Horizon OS
Meta oferă acces la sistemul de operare Horizon OS
Meta a anunțat recent că va oferi acces la sistemul de operare Horizon OS, utilizat pe căștile de realitate virtuală Meta Quest, pentru producătorii terți de hardware, precum ASUS și...
#CFR angajari, #disponibilizari CFR, #angajari stat, #bugetari angajari , #angajari