Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Un judet din Romania are o problema neobisnuita cu locurile de munca

Marti, 04 Noiembrie 2014, ora 23:42
6996 citiri
Un judet din Romania are o problema neobisnuita cu locurile de munca

Un judet din Romania are o problema neobisnuita. Din cauza faptului ca este greu sa gaseasca mana de lucru necalificata, firmele din Arad ar putea sa fie nevoite sa angajeze straini sa ocupe aceste pozitii.

"Anul acesta am avut 46 de burse ale locurilor de munca, foarte multe comparativ cu alti ani. Oamenii care vin la burse sunt mai putini decat ne asteptam noi pentru ca, astazi, Aradul are efectiv o problema cu forta de munca. In curand, Aradul va fi nevoit sa importe forta de munca din tarile non-UE, din locurile unde oamenii ar veni sa munceasca pentru un salariu minim sau ceva peste salariul minim.

La bursele pe care le organizam, vin aproape la fel de multi angajatori cati vin si oameni in cautarea unui loc de munca. Multi dintre ei nu au nici macar un interes real sa-si gaseasca un loc de munca, ci vin pentru ca au anumite obligatii fata de noi", a declarat Marinel Hentes, directorul Agentiei Judetene pentru Ocuparea Fortei de Munca (AJOFM) Arad, citat de Arad Online.

Mai multi someri in Romania

Rata somajului inregistrat la nivel national la sfarsitul lunii august a fost de 5,12%, mai mare cu 0,03 puncte procentuale decat cea din iulie, dar cu 0,23 puncte procentuale decat cea din august 2013, informeaza Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca (ANOFM).

Rata somajului in crestere - mai multe femei fara loc de munca

Potrivit sursei citate, numarul total al somerilor inregistrati in evidentele agentiilor judetene pentru ocuparea fortei de munca la finele lunii august a fost de 463.865 de persoane, cu 2.875 mai multe fata de cele de la sfarsitul lui iulie.

Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
WhatsApp introduce un meniu de apelare îmbunătățit și o funcție pentru grupuri ascunse în versiunea beta a aplicației. Noua funcție, numită „Hidden Group”, permite crearea și...
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Premierul Marcel Ciolacu confirma faptul ca olandezii de la Damen au dat in judecata Romania, aratandu-se in acelasi timp optimist in ceea ce priveste rezolvarea pe cale amiabila a disputelor...
#angajari judetul Atad, #import forta munca Arad, #angajari Arad , #angajari