3 din 4 angajatori ar putea ajunge la inchisoare dupa modificarea Legii evaziunii fiscale

Miercuri, 20 Decembrie 2017, ora 14:07
7637 citiri
3 din 4 angajatori ar putea ajunge la inchisoare dupa modificarea Legii evaziunii fiscale
Foto: Arhiva Ziare.com

Peste 74% dintre intreprizatorii romani ar putea ajunge la inchisoare in 2018 daca Guvernul va reintroduce raspunderea penala pentru neretinerea si neincasarea sau retinerea si neplata impozitelor si contributiilor.

Ca sa afle ce parere au angajatorii despre modificarea Legii 241/2005 pe care vrea sa o faca Guvernul, Consiliul National al Intreprinderilor Private Mici si Mijlocii din Romania (CNIPMMR) a realizat un sondaj in randul membrilor sai.

Datele colectate arata ca peste 94% nu sunt de acord cu modificarea legii. In plus, trei sferturi dintre intreprinzatori (74,1%) sustin ca au intampinat deja dificultati in retinerea si plata impozitelor si contributiilor.

In consecinta, daca situatia se va repeta, vor fi expusi riscului de a avea probleme penale.

Cei mai multi dintre angajatori (92,2%) au precizat ca nu sunt mereu la zi cu plata impozitelor din cauza ca, la randul lor, primesc banii cu intarziere de la beneficiari. Totodata, 80,7% dintre intreprizatori au spus ca dificultatile lor la plata provin din cauza intarzierii cu care primesc banii aferenti contractele de achizitii publice.

In plus, 69,5% dintre intreprinzatori sunt de parere ca ar putea intarzia cu platile din cauza unor factori aleatorii, cum ar blocaje in economie, conditii meteo nefavorabile etc.

In cele din urma, 46,4% dintre angajatori sunt de parere ca dificultatea obtinerii unui credit sau a altor finantari ii poate determina sa intarzie cu platile pe care le au de facut catre stat.

Intreprinzatorii considera ca printre efectele negative ale modificarii legii se numara: inchiderea societatilor, concedierea personalului si cresterea somajului si reducerea veniturilor la buget.

32 de impozite si contributii datorate bugetului vor intra sub incidenta actului normativ, printre care impozitul pe venitul din salarii si asimilate salariilor, impozitul pe veniturile din pensii, impozitul pe veniturile din drepturile de proprietate intelectuala, impozitul pe veniturile din arenda, impozitul pe veniturile sub forma de dobanzi si dividende, impozitul pe veniturile din premii si din jocuri de noroc, contributia de asigurari sociale datorata de persoanele fizice care realizeaza venituri din salarii si asimilate salariilor si contributia de asigurari sociale de sanatate datorata de persoanele fizice care realizeaza venituri din salarii si asimilate salariilor.

Citeste si Ministerul Finantelor cere inchisoare pentru cine nu plateste contributiile sociale

YouTube a găsit o nouă modalitate prin care să afișeze reclame. Când vor apărea
YouTube a găsit o nouă modalitate prin care să afișeze reclame. Când vor apărea
YouTube a introdus recent un nou tip de reclame, numite „Pause Ads”, care se declanșează în momentul în care utilizatorii pun pauză videoclipului pe care îl urmăresc. Noua abordare...
Vești proaste pentru iubitorii de cafea. Prețurile vor continua să crească: ”Dacă seceta persistă, nu vom avea boabe de vândut”
Vești proaste pentru iubitorii de cafea. Prețurile vor continua să crească: ”Dacă seceta persistă, nu vom avea boabe de vândut”
Preţurile la cafea îşi vor continua ascensiunea meteorică, în condiţiile în care vremea nefavorabilă, şi mai ales decizia cultivatorilor din Vietnam de a mai aştepta înainte de a-şi...
#legea evaziunii fiscale modificare, #Guvern ordonanta reincriminare penala, #intreprinderi mici si mijlocii sondaj , #angajatori