5 mituri desfiintate despre inovatie

Miercuri, 16 Februarie 2011, ora 07:12
2231 citiri
5 mituri desfiintate despre inovatie
Foto: classit.ro

Inovatia era pana acum ceva timp in mana catorva angajati, fie ei designeri, ingineri sau oameni de stiinta, a caror responsabilitate era sa genereze si sa puna in aplicare noi idei in aria lor de expertiza.

Din ce in ce mai mult insa, inovatia a ajuns sa fie responsabilitatea intregii organizatii, potrivit publicatiei Forbes.

Sa faci ca inovatia sa fie datoria fiecarui angajat pare o provocare interesanta, insa este un ideal greu de atins, spun specialistii. De multe ori angajatii nu au aptitudinile necesare, timpul si motive suficiente pentru a se implica in mod direct in acest proces. Uneori se intampla sa nu existe o continuitate in planurile puse la cale cu buna intentie.

Deseori se intampla sa nu existe o legatura clara intre prioritatile echipei de management si eforturile depuse de cei aflati in pozitiile inferioare. Mai mult decat atat, instrumentele online pentru a captura si dezvolta idei nu au dat pana acum rezultatele asteptate.

Un studiu realizat pe un esantion de 13 companii globale timp de 3 ani a analizat aceste provocari si a identificat practicile inovative care functioneaza in companii.

Iata cateva "mituri" care au fost descoperite in urma cercetarii si care continua sa existe si sa impiedice eforturile inovative din foarte multe organizatii.

Momentul "Evrika", esential. Foarte multi oameni considera acel moment de sclipire ca elementul care conteaza cel mai mult procesul inovativ.

Potrivit acestei perspective, companiile ar trebui sa angajeze cativa oameni cu capacitate de analiza si o gandire aparte, carora sa le ofere un mediu "fertil", foarte mult timp si spatiu pentru a putea da nastere unor idei stralucite.

Cu toate acestea, realitatea este mult mai simpla. Daca crezi ca inovarea este un lant de activitati, de la generarea noilor idei pana la comercializarea cu succes a acestora, specialistii au adus un argument care sa iti sustina parerea.

Rezultatele cercetarii au aratat ca etapele mai tarzii ale procesului sunt cele care consuma cel mai mult timp, potrivit Forbes. Mai mult decat atat, in ultimele etape ale procesului apar cele mai multe probleme. Un studiu realizat recent pe un esantion de 123 de companii a analizat eficienta managerilor la fiecare etapa in lantul de etape ale inovatiei.

Marea majoritate a apreciat ca exista un randament mai bun la generarea ideilor decat in etapele ulterioare. Specialistii in HR sustin insa ca o mare parte din eforturile inovative esueaza nu din cauza lipsei de idei, ci din cauza ca ideile nu au o continuare bine gandita.

Companiile inteligente stiu care este "veriga slaba" in intregul proces de inovatie si investesc timp in corectarea acelor slabiciuni, in loc sa se concentreze asupra punctelor forte. Citeste mai multe despre 5 mituri desfiintate despre inovatie pe Business24.ro.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

The Boring Phone: dispozitivul destinat să combată dependența de smartphone-uri
The Boring Phone: dispozitivul destinat să combată dependența de smartphone-uri
HMD a anunțat lansarea unui nou model de telefon: The Boring Phone. Produsul va fi prezentat în cadrul unui eveniment la Milan Design Week, pe data de 18 aprilie. Telefonul face parte dintr-o...
Actualizarea care poate strica display-ul dispozitivele Galaxy. Răspunsul oferit de Samsung
Actualizarea care poate strica display-ul dispozitivele Galaxy. Răspunsul oferit de Samsung
În ultima perioadă, un număr ridicat de utilizatori Samsung a raportat apariția unor linii verzi pe ecranul telefoanelor lor, fenomen care pare să fi reapărut după o actualizare recentă de...
#mituri inovatie, #inovatie afacere , #angajatori