Care este cel mai mare angajator al lumii?

Marti, 20 Martie 2012, ora 20:11
3214 citiri
Care este cel mai mare angajator al lumii?
Foto: osd.dtic.mil

Cel mai mare angajator al lumii este departamentul de Aparare al Statelor Unite ale Americii, cu o forta de munca de 3,2 milioane de oameni.

Pe locul doi se afla armata chineza - Armata de Eliberare a Poporului (AEP) -, al carei efectiv numara circa 2,3 milioane de angajati, transmite BBC.

Topul este incheiat de lantul american de supermarketuri Walmart, cu 2,1 milioane de angajati, inclusiv 200.000 de oameni care lucreaza pentru lantul Asda, din Marea Britanie.

In continuare, locul patru este ocupat de gigantul din industria de fast-food, McDonald's, unde lucreaza aproximativ 1,9 milioane de persoane. Cu toate acestea, 80% dintre restaurantele McDonald's sunt francize, prin urmare circa 1,5 milioane de angajati sunt, teoretic, ai altor firme, chiar daca poarta aceeasi uniforma.

Compania nationala de sanatate a Regatului Unit, National Health Service (NHS), se afla pe locul cinci in acest clasament, 1,7 milioane de oameni lucrand pentru aceasta institutie, pe tot cuprinsul Angliei, Tarii Galilor, Scotiei si Irlandei de Nord.

In lista primelor zece companii, din punctul de vedere al numarului de angajati, urmeaza doua firme din China, doua din India si una din Taiwan.

Departamentul american al Apararii isi are sediul la Pentagon, cea mai mare cladire a lumii, in statul Virginia. Spre deosebire de fortele armate chineze, insa, armata americana include in numarul angajatilor si pe cei civili, nu numai militarii.

Daca ar fi numarate numai trupele militare din cadrul departamentului de Aparare al SUA, numarul ar scadea pana la 1,6 milioane, ceea ce inseamna ca armata Chinei este, de departe, cea mai numeroasa din lume.

Este lesne de inteles ca, in cazul in care s-ar cunoaste si numarul angajatilor civili ai AEP, totalul personalului ar arata o cifra apropiata sau chiar peste cea a angajatilor din departamentul american al Apararii.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Un alt obiectiv al Green Deal pare să fie lăsat uitării: Ponderea transportului rutier de mărfuri a crescut în zece ani
Un alt obiectiv al Green Deal pare să fie lăsat uitării: Ponderea transportului rutier de mărfuri a crescut în zece ani
Comisia Europeană își propunea, prin Green Deal, ecologizarea transportului de marfă, prin urmare, atragerea a cât mai multe companii de transport de marfă pe calea ferată. Însă în...
De ce a renunțat Alfa Romeo la numele "Milano" pentru un nou SUV. Care este noul nume ales de companie
De ce a renunțat Alfa Romeo la numele "Milano" pentru un nou SUV. Care este noul nume ales de companie
Producătorul auto Stellantis a cedat după o confruntare cu autoritățile italiene și a redenumit SUV-ul al cărui nume a fost contestant. Alfa Romeo Milano a stârnit controverse imediat după...
#cel mai mare angajator, #mari angajatori, #mari angajatori mondiali, #angajari departament american Aparare , #angajatori