Ce amenda a incasat de la ITM fabrica unde directorul strain isi injura angajatii UPDATE: Si Politia i-a dat amenda si i-a facut dosar penal

Vineri, 11 August 2017, ora 20:30
13217 citiri
Ce amenda a incasat de la ITM fabrica unde directorul strain isi injura angajatii UPDATE: Si Politia i-a dat amenda si i-a facut dosar penal
Foto: Arhiva Ziare.com

Fabrica de textile din Prahova al carei director a fost filmat injurand angajatii a fost amendata cu 10.500 de lei in urma controlului desfasurat de Inspectia Muncii.

Mai exact, firma S.C. Unique Clothing SRL a fost amendata cu 8.000 de lei pentru neregulile constatate in domeniul securitatii si sanatatii in munca, inspectorii aplicand si avertismente scrise si impunand mai multe masuri de remediere a acestora.

De asemenea, societatea a fost amendata cu 2.500 de lei in domeniul relatiilor de munca pentru nerespectarea timpului liber al angajatilor.

Inspectorii de munca au constatat ca angajatorul nu tinea evidenta orelor suplimentare de lucru si nu a facut dovada platii salariilor pentru o parte dintre angajati, fapta pentru care s-a dispus masura de remediere.

"Munca nedeclarata e un fenomen care afecteaza intreaga societate, pe angajatori si angajati deopotriva. Trebuie sa avem in vedere o reglementare mai riguroasa a ceea ce inseamna riscurile psihosociale la locul de munca (stres, hartuire psihica etc), fenomen sesizat la Inspectia Muncii din ce in ce mai des, aspect pe care il vom trata cu prioritate in urmatoarea perioada", a declarat Dantes Nicolae Bratu, inspector general de stat.

UPDATE: Directorul tehnic al firmei, Eleftherios Vanellis, a fost amendat si de Politia Judeteana, cu 1.000 de lei.

Potrivit anchetatorilor, in timpul audierii, cipriotul a declarat ca regreta felul in care a vorbit cu angajatii.

Totodata, politistii au deschis si un dosar penal pe numele sau pentru promovarea ideologiei fasciste, naziste ori xenofobe in public, dupa ce au gasit pe pagina sa de Facebook o fotografie modificata in care apare imaginea personala avand suprapuse simboluri naziste. In aceasta privinta, directorul a refuzat sa dea declaratii, spunand ca va veni insotit de un avocat.

Politia Prahova a declansat, miercuri, o ancheta in urma publicarii unei inregistrari video in care directorul strain al unei firme de confectii din localitatea Paulesti, judetul Prahova, isi injura si isi umileste angajatii, dupa ce acestia i-au reprosat intarzirea platii salariilor, ancheta politistilor vizand si continutul profilului de Facebook al patronului, care ar fi distribuit simboluri naziste.

Potrivit inregistrarii facute la mijlocul lunii iunie, seful le vorbeste angajatilor in limba enegleza, ii injura, ii ameninta si foloseste cuvinte obscene spunandu-le sa taca si sa plece daca nu le convine situatia, iar un translator le traduce angajatilor, evitand sa traduca si injuraturile spuse in engleza.

Cipriotul ii face pe angajati "animale", "idioti" si "niste nimicuri", le spune ca sunt "dezgustatori", urla la ei si ii ameninta ca ii stie pe cei "cu gura mare" si ca foarte curand va scapa de acestia.

El le mai spune ca vine de la alte fabrici si ca sunt alti oameni care nu si-au primit salariile si nu au facut atata caz, adaugand ca unii angajati mai asteapta inca de la Craciun salariul.

Fabrica de confectii are peste 300 de angajati, majoritatea oameni din zona.

Guvernul român dă cu o mână, dar ia cu două, mai ales că vrea să crească taxele din nou în 2025
Guvernul român dă cu o mână, dar ia cu două, mai ales că vrea să crească taxele din nou în 2025
Guvernul a aprobat o schema de ajutor de stat pentru activitati productive si pentru industria prelucratoare, o schema mult asteptata pentru mediul de afaceri, in valoare de 500 de milioane de...
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Mumbai a devenit capitala asiatică cu cel mai mare număr de miliardari, depăşind Beijingul, potrivit unei liste a bogaţilor la nivel mondial, realizată de Hurun Research Institute, transmite...
#patron amenda injurat angajati Prahova , #angajatori