Companiile au introdus teste de limba romana la interviurile de angajare

Vineri, 14 Noiembrie 2014, ora 15:40
5572 citiri
Companiile au introdus teste de limba romana la interviurile de angajare

Patronii firmelor din Romania au introdus teste de limba romana, prin care vor sa vada cat de bine cunosc limba romana candidatii care sunt chemati la un interviu de angajare.

"In momentul in care ii pui sa scrie in limba engleza totul arata foarte bine, dar cand vine vorba de limba romana, daca mai trebuie sa desparta anumite cuvinte, verbe... e jale", a sustinut Ionut Simion, consultant partener la firma internationala de audit PwC, intr-un interviu acordat la TVR 1.

"E si mai ingrijorator daca esti beneficiarul unui serviciu oferit de cineva care abia se descurca in limba romana in scris, pentru ca iti pui intrebari legate de calitatea serviciilor", a adaugat acesta.

Testele de limba romana pregatite de unii angajatori contin in special intrebari de vocabular si sintaxa si sunt date mai ales celor care vor sa obtina un loc de munca in domeniul vanzarilor sau intr-un call center.

Insa de cele mai multe ori, candidatii sunt nepregatiti. Pe langa faptul ca exista erori grave in CV, cei care vin la interviuri nu stiu sa desparta in silabe sau sa dea un sinonim. Situatia devine ilara cand candidatul sustine ca stie trei limbi straine.

Peste jumatate dintre angajatorii romani vor sa creasca salariile anul viitor - studiu

"Generatia noua nu citeste foarte mult si atunci vocabularul lor nu este foarte bogat. Tinerii sunt obisnuiti cu alt tip de vocabular, pe care il au in mediul online. Folosesc tot felul de prescurtari, semne de punctuatie mai putin", a explicat Sorina Donisa, specialist in resurse umane, potrivit StirileProTv.ro.

Iata cateva cazuri concrete: unii sustin ca sinonimul cuvantului "uluit" este "incremenit", in timp ce pentru altii "pitoresc" inseamna "peisaj", iar "contrast" e egal cu "culoare". Antonimul cuvantului "banal" este "dificil", potrivit unui alt candidat.

In ultimii patru ani, doar jumatate dintre absolventii de liceu a reusit sa promoveze examenul de bacalaureat.

Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput în colaborare cu unii dintre cei mai buni jucători de esports, inclusiv Zachary „zekken” Patrone, campion și MVP al turneului...
China abandonează Rusia: Se salvează de frica SUA, după ce a primit o lovitură majoră
China abandonează Rusia: Se salvează de frica SUA, după ce a primit o lovitură majoră
Cele două națiuni, China și Rusia și-au întărit alianța, iar Xi Jinping și Vladimir Putin au făcut schimb de vizite în capitalele lor în ultimul an pentru a-și reitera angajamentul...
#interviu test limba romana, #angajari test limba romana, #teste limba romana angajare , #angajatori
Comentarii