Cum eviti discriminarea cand angajezi pe cineva?

Luni, 07 Septembrie 2009, ora 23:42
2701 citiri
Cum eviti discriminarea cand angajezi pe cineva?
Foto: biojobblog

In calitate de sef al unui potential angajat nou, este aproape sigur ca vei avea cele mai bune intentii cand vei incepe procesul de angajare. Cu toate acestea, toata lumea are notiuni preconcepute despre anumite lucruri, indiferent de sex, rasa sau varsta.

Este foarte important sa se evite discriminarea atunci cand se angajeaza un om nou. Daca ai o functie de conducere si trebuie sa angajezi pe cineva, citeste in continuare care sunt pasii pentru a evita discriminarea.

Inainte de chema un potential angajat la interviu, arunca o privire pe legile privind discriminarea, te sfatuieste How To Do Things. Acest lucru te va ajuta sa te asiguri ca respecti legea, cand incepi procesul de angajare.

Cand te gandesti ca vrei sa angajezi pe cineva, fa o lista detaliata a calificarilor necesare pentru pozitia respectiva. Cand te uiti pe CV-urile primite de la persoanele care au aplicat pentru job-ul respectiv, consulta lista de cerinte pentru a vedea daca solicitantul le indeplineste pe toate.

Alege-i doar pe cei care au calificarile de pe lista, fara exceptie. De asemenea, pentru a te asigura ca esti corect nu te lega personal de numele celui care vine la interviu.

De exemplu, daca ai avut o experienta proasta cu o persoana pe nume "George", vei avea tendinta de a fi suspicios si cu un candidat cu acelasi nume. Este posibil ca tu sa nu vrei sa "ataci" candidatul, insa sa o faci fara sa iti dai seama.

In momentul interviului, asigura-te ca sunt de fata inca doua persoane. Daca este posibil, celelate persoane sa fie de sexe si varste diferite. Cere-le celorlate persoane sa fie foarte sincere atunci cand isi spun parerea despre persoana intervievata.

Asigura-te ca si tu si ceilalti intervievatori va concentrati pe raspunsurile intrebarilor, nu pe aspectul general al fiecarei persoane intervievate.

O idee buna este ca fiecare intervievator sa puna intrebari solicitantului postului si sa noteze raspunsurile, pentru a nu face confuzii cand le analizati.

De asemenea, este bine sa pui aceleasi intrebari tuturor candidatilor. Raspunsurile lor pot declansa alte intrebari, insa intrebarile initiale trebuie sa fie aceleasi pentru fiecare candidat.

Acest lucru va ajuta pentru a asigura echitatea in timpul procesului de intervievare.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Google a lansat recent o caracteristică revoluționară numită Audio Magic Eraser, disponibilă exclusiv pe noile modele de smartphone-uri Pixel 8 și Pixel 8 Pro. Funcția este proiectată să...
”România nu este oaia neagră a Europei”. Un fost ministru de Finanțe descrie poziția țării noastre în relație cu marile deficite globale VIDEO
”România nu este oaia neagră a Europei”. Un fost ministru de Finanțe descrie poziția țării noastre în relație cu marile deficite globale VIDEO
Discuțiile despre deficitul bugetar ridicat și procedura de deficit excesiv în care se află țara noastră încă din 2019 a acaparat dialogul public, dar prea puțin ne aplecăm asupra...
#discriminare interviu angajare, #sfaturi interviu angajare, #sfaturi evitare discriminare interviu , #angajatori