Cum te poti angaja intr-o casa de avocatura de top?

Miercuri, 03 Noiembrie 2010, ora 10:24
5149 citiri
Cum te poti angaja intr-o casa de avocatura de top?

Daca vrei sa ajungi sa lucrezi in cadrul unei firme de avocatura din top 5 nu este necesar numai sa fi absolvit facultatea de Drept cu note foarte bune, ci trebuie sa fi avut activitate extra-curiculara relevanta.

Practic, printe cerinte se numara inclusiv sa fi participat la conferinte, seminarii si la concursuri de procese simulate. Mai mult, este necesar vorbesti fluent limba engleza si inca o limba straina si sa cunosti inclusiv termeni juridici in cele doua limbi.

"Apreciem candidatii pasionati, implicati in activitati extra-curiculare, care participa frecvent la stagii de practica, conferinte, concursuri de procese simulate, seminarii suplimentare - toate acestea fiind de mare ajutor la inceput de cariera in dezvoltarea abilitatilor necesare practicarii cu succes a profesiei juridice.

De asemenea, capacitatea de a sustine cu usurinta o conversatie pe teme profesionale intr-o limba straina este un criteriu important in procesul de recrutare, alaturi de capacitatea de a intelege mecanismele economice si tendintele vizibile in principalele industrii si segmente economice", a spus pentru Money.ro Catalin Baiculescu, co-managing partner la Musat & Asociatii.

Reprezentantii firmei NNDKP sustin ca identifica studentii eligibili pentru o pozitie in cadrul firmei, cu unul-doi ani inainte de absolvirea facultatii, asa ca trebuie sa te remarci inca de la inceput daca vrei sa lucrezi la compania in cauza.

"Targetul nostru sunt absolventii foarte bine pregatiti: cu note bune, preocupari scolare si extrascolare, care cunosc foarte bine limba engleza si eventual o alta limba straina.

Avand in vedere ca sunt din ce in ce mai multi astfel de studenti, importanta pentru noi este atitudinea lor, pasiunea pe care o au pentru drept in general si pentru avocatura in special", a declarat pentru sursa citata Ruxandra Teodorescu, director de resurse umane la NNDKP.

Daca vrei sa ajungi sa lucrezi casele de avocatura internationale, criteriile sunt din ce in ce mai grele, caci trebuie sa fi absolvit o a doua facultate din zona de business administration. Primul pas pentru o cariera intr-o firma de avocatura internationala este sa aplici pentru un internship.

Radu Scarlat (Bento) la Quarterly Report 3: ”Rezultatele din 2023 au fost un record pentru noi”
Radu Scarlat (Bento) la Quarterly Report 3: ”Rezultatele din 2023 au fost un record pentru noi”
Radu Scarlat, Director General & Președinte al Consiliului de Administrație Bento, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de...
Economia României mai face un pas spre media europeană și depășește Ungaria în termeni de PIB pe cap de locuitor
Economia României mai face un pas spre media europeană și depășește Ungaria în termeni de PIB pe cap de locuitor
România urcă o poziție în clasamentul european al produsului intern brut per cap de locuitor. Astfel, România depășește Ungaria și ajunge la 78% din media europeană, după o creștere cu...
#angajare casa avocatura, #partenere casa avocatura, #job avocat , #angajatori