De ce sa creezi un loc de munca distractiv pentru angajatii tai

Sambata, 02 Octombrie 2010, ora 18:02
2370 citiri
De ce sa creezi un loc de munca distractiv pentru angajatii tai

De ce ai ales sa faci o afacere pe cont propriu? Aceasta este intrebarea pe care le-o poti pune multor antreprenori. Raspunsul poate fi extrem de variat: pentru a face mai multi bani, pentru a avea mai multa libertate, pentru a fi contestat, pentru ca ai o idee mareata, iar lista ar putea continua.

Un alt motiv pentru care vrei sa iti creezi propria afacere este pentru a avea parte de mai multa distractie. Poate ca suna ciudat, dar asa este.

Aceia dintre noi care au scapat de lumea corporatiilor, isi amintesc prea bine cum se sufocau la locul de munca, caci nu se tinea cont de necesitatile personale si se dorea doar munca si oar munca.

Desi distractia nu este un cuvant care sa caracterizeze locul de munca, un bun antreprenor trebuie sa stie sa insereze cateva aspecte amuzante in munca zilnica a angajatilor sai.

"Daca faci o afacere pentru tine sau ai o afacere mica, distractie nu este o prioritate", sustin unii patroni. Expertii in HR contrazic, sustinca ca ar trebui sa fie o priroritate, pentru ca se creeaza un mediu de lucru foarte pozitiv, care va aduce doar rezultate bune. Cum poti face asta? Amenjand pentru angajati spatii cu mese de ping-pong, console wii si foosball (sau fotbal de masa).

Care sunt motivele pentru care un sef nu ar accepta asta? Pentru ca munca pe care o faci este una serioasa, deoarece clientii nu te-ar lua in serios, fiind ceea ce faci tu este mai important si din cauza ca s-ar pierde prea mult timp. Si totusi, aceste scuze nu sunt plauzibile, sunt de parere specialistii Open Forum.

Iata de ce ar trebui sa creezi un mediu de lucru distractiv pentru angajatii tai:

1. Distractia stimuleaza creativitatea. Creierul functioneaza cel mai bine atunci cand este eliberat de tensiune si in special in momentele de joaca, de distractie. De vei permite personalului sa aiba si putin timp pentru distractie in cadrul programului de lucru, toata lumea se va elibera de gandurile negre si va fi mai creativa.

2. Distractia te elibereaza de stres. Pentru persoanele cu profesii care presupun mult stres, a lucra sub presiune nu mai aduce rezultate bune. Avand un birou unde exista din cand in cand momente mai putin tensionate ar putea sa-i elibereze de energiile negative si sa lucreze cu mai mult spor.

3. Distractia creste productivitatea. Fiecare afacere, oricat de mica, are o cultura organizationala, iar prin crearea in mod deliberat a unei culturi care incuraeaza distractia si creativitatea vei obtine rezultate mai bune in afaceri.

4. Distractia creste retentia angajatilor. Intr-o perioada cand banii sunt putini, iar oferirea de stimulente financiare este dificila, creand un loc de munca mai distractiv este o modalitate simpla si ieftina de a recompensa si pastra personalul.

5. Clientilor le place entuziasmul. Cu totii am fost, din intamplare sau nu, intr-un birou plictisitor, unde oamenii erau in mod clar niste mici roboti. Rabdam o atmosfera intr-un birou de genul asta pentru ca suntem acolo pentru un motiv anume, insa a doua oara cu siguranta nu vom mai merge de buna voie acolo.

Angajatii fericiti stimuleaza entuziasmul clientilor. Entuziasmul se ia, iar oamenilor le place asta. Un personal mai fericit este unul care poate "vinde" afacerea lumii exterioare.

6. Distractia creste nivelul de comunicare. Oamenii vorbesc si actioneaza diferit atunci cand se simt in mediul lor. Prin participarea la unele activitati ceva mai relaxante, cu echipa, se pot afla lucruri importante si se pot acumula informatii pe care altfel nu aveai cum sa le afli.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

The Boring Phone: dispozitivul destinat să combată dependența de smartphone-uri
The Boring Phone: dispozitivul destinat să combată dependența de smartphone-uri
HMD a anunțat lansarea unui nou model de telefon: The Boring Phone. Produsul va fi prezentat în cadrul unui eveniment la Milan Design Week, pe data de 18 aprilie. Telefonul face parte dintr-o...
Actualizarea care poate strica display-ul dispozitivele Galaxy. Răspunsul oferit de Samsung
Actualizarea care poate strica display-ul dispozitivele Galaxy. Răspunsul oferit de Samsung
În ultima perioadă, un număr ridicat de utilizatori Samsung a raportat apariția unor linii verzi pe ecranul telefoanelor lor, fenomen care pare să fi reapărut după o actualizare recentă de...
#loc munca, #munca distractiva, #munca anagajati , #angajatori