Ziare.com

Firmele cauta angajati pe perioada determinata

Luni, 19 Aprilie 2010, ora 13:44

   

Firmele cauta angajati pe perioada determinata
In contextul crizei cele mai multe firme din Romania si-au stabilit ca strategie de viitor sa angajeze doar cu contracte de munca pe perioada determinata.

Angajatorii prefera sa lucreze cu personal in regim de munca temporara deoarece pot renunta mai usor la serviciile lor in perioadele instabile, spun specialistii in resurse umane, potrivit Realitatea Tv.

Contractele limitate in timp sunt folosite acum ca forma de "perioada de proba prelungita".

"Post recesiune, instinctul natural al angajatorilor va fi sa manifeste prudenta cu privire la aducerea de noi angajati permanent, apeland mai intai la angajati temporar - ceea ce, de altfel, si trebuie sa faca", a declarat Camelia Stanculescu, general manager al Manpower Romania.

Cardul de masa Up Dejun este versiunea moderna si simplificata a tichetului de masa. Ai 0 lei costuri la emiterea cardurilor si economisesti pana la 37% fata de o crestere salariala in bani. Afla mai multe AICI!

In Romania 84% dintre companiile care utilizeaza angajati pe perioada determinata, ca parte a strategiei lor in ceea ce priveste forta de munca, declara ca ii integreaza pe acestia la aceleasi procese de instruire si adaptare ca si pe angajatii permanenti.

In prezent firmele cauta angajati flexibili care sa ii ajute sa faca fata volumului de activitate pe care il desfasoara, de aceea unul din cinci angajatori apeleaza la aceasta solutie.

Motivul cel mai des intalnit pentru angajarea pe perioada determinata este acela al acoperirii activitatii sezoniere in perioadele de varf.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1348 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor