Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Mechel Targoviste isi opreste productia pana in 2013

Luni, 26 Noiembrie 2012, ora 17:37
3034 citiri
Mechel Targoviste isi opreste productia pana in 2013
Foto: stiritargoviste.ro

Laminoarele de la Mechel Targoviste isi vor opri, de marti, productia, urmand ca aceasta sa fie reluata dupa data de 10 ianuarie 2013.

Liderul Sindicatului Metalurgistul de la Mechel Targoviste, Gabriel Banu, a declarat ca oamenii au mai fost trimisi in somaj tehnic, dar nu perioade atat de lungi de timp.

"In perioada decembrie-ianuarie, am avut doua-trei saptamani oprit. Nu ca acum. Mai devreme de 10 ianuarie ni s-a spus ca nu vom porni. Salariatii vor fi trimisi acasa cu 80%, in afara de cei implicati in activitatile de reparatii, revizii, curatenie, paza, strans de fier vechi, taiat de fier vechi. Momentan, nu avem fier vechi, daca ar fi sa reporneasca Otelaria, mai mult de o zi sau doua", a precizat Gabriel Banu.

Explozie la Combinatul Mechel Targoviste

Liderul de sindicat a mentionat ca, in trimestrul al treilea, firma a iesit pe profit, iar planul de productie pentru 2012 a fost realizat inainte de termen.

Compania a anuntat, saptamana trecuta, printr-un comunicat, ca intrerupe temporar productia la uzinele din Romania si Ucraina, din cauza situatiilor nefavorabile de pe piata materiilor prime si a produselor metalurgice.

"Luand in consideratie conjunctura nefavorabila a preturilor pe piata metalurgica europeana, pe fondul cresterii preturilor materiilor prime si cererii reduse de produse metalurgice finite, se opreste temporar procesul de productie la intreprinderile din Romania. Decizia de sistare s-a luat in scopul reducerii costurilor de productie si armonizarii volumului de productie cu cerintele pietei.

La aceasta decizie a contribuit si faptul ca planul de productie pentru 2012 a fost realizat inainte de termen.

Mechel intrerupe productia la uzinele siderurgice din Romania si Ucraina

Astfel, incepand cu 21 si 22 noiembrie 2012, se intrerupe temporar procesul de productie de otel la combinatul Mechel Targoviste, respectiv la Ductil Steel punct de lucru Otelu Rosu. De asemenea, dupa indeplinirea programului de productie pentru acest an, incepand cu data de 27 noiembrie 2012, va fi oprita temporar activitatea de productie a laminoarelor de la Mechel Targoviste, iar de la 15 decembrie este planificata oprirea temporara a productiei laminoarelor si a productiei de sarma la Ductil Steel Buzau, Laminorul Braila si Mechel Campia Turzii", a anuntat vineri compania.

Compania precizeaza ca suspendarea temporara a productiei nu va afecta volumul de vanzare a produselor metalurgice. Livrarile aferente tuturor contractelor incheiate se vor realiza in regim normal, din stocurile existente.

Ministrul pentru Dialog Social: O firma din Italia ar intentiona sa cumpere Mechel (Video)

Mechel este una dintre cele mai mari companii din Rusia. Afacerile companiei includ patru segmente: minerit, siderurgie, feroaliaje si energie electrica.

In Romania, grupul Mechel este prezent prin sase intreprinderi metalurgice: Mechel Targoviste, Mechel Reparatii, Mechel Campia Turzii, Ductil Steel Buzau, Ductil Steel Otelu Rosu, Laminorul Braila.

Numărul românilor ce vor să lucreze în străinătate este tot mai mic. Studiul care arată proporția tinerilor dornici să mai plece
Numărul românilor ce vor să lucreze în străinătate este tot mai mic. Studiul care arată proporția tinerilor dornici să mai plece
Un număr tot mai mic de români caută un loc de munca în altă țară și numărul este în scădere de șase ani. Un studiu realizat la nivel global a dezvăluit că românii ar prefera să...
Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
WhatsApp introduce un meniu de apelare îmbunătățit și o funcție pentru grupuri ascunse în versiunea beta a aplicației. Noua funcție, numită „Hidden Group”, permite crearea și...
#Mechel Targoviste inchide, #activitate oprita combinat Mechel, #angajati combinat Mechel Targoviste , #angajatori