Miliardarul Branson crede ca angajatii ar trebui sa-si ia concediu cand si oricat doresc

Miercuri, 24 Septembrie 2014, ora 11:18
4100 citiri
Miliardarul Branson crede ca angajatii ar trebui sa-si ia concediu cand si oricat doresc
Foto: Google Plus/Richard Branson

Miliardarul american Richard Branson, care se afla in spatele gigantului telecom Virgin Media, sustine ca le-a dat voie angajatilor sai din Statele Unite si Marea Britanie sa isi ia concediu cand vor si cat vor.

Afirmatia este inclusa in cartea sa, numita "The Virgin Way: Everything I know About Leadership", informeaza Daily Mail.

"Ramane doar la latitudinea angajatilor daca decid sa lipseasca doar cateva ore de la munca sau sa isi ia cateva zile libere ori chiar o luna intreaga", a scris miliardarul american.

Ideea a fost deja implemenetata in sediile Virgin din SUA si Marea Britanie, iar daca se va dovedi a fi una de succes, atunci el va incuraja subsidiarele din toata lumea sa faca acest lucru.

Branson se bazeaza pe faptul ca angajatii nu vor abuza de facilitate si isi vor lua liber doar cand vor avea nevoie.

Virgin nu este singura companie americana care face acest lucru. Cei de la Netflix au adoptat aceeasi masura de ceva vreme, iar sefii sustin ca nu a daunat afacerii. Ba din contra.

Branson isi aminteste ca fiica sa i-a spus ca are un prieten care conduce o companie, iar angajatii sai pot sa isi ia concediu oricand au nevoie. Mai mult, se pare ca productivitatea si creativitatea parca au explodat dupa cateva luni de la implementarea masurii.

Seful Virgin nu este primul miliardar care sustine ca programul clasic al muncitorilor trebuie schimbat.

Recent, cofondatorul Google Larry Page a sustinut ca oamenii lucreaza prea mult. El sustine ca cei mai multi dintre noi muncesc ca sa se simta folositori.

Sfatul sefului Google, care are o avere de 32 miliarde de dolari: Opriti-va! Munciti prea mult

"Cred ca este o problema pe care nu o recunoastem. Multi oameni nu sunt fericiti cand stau degeaba, asa ca trebuie sa le dam ceva de facut. Ei simt ca trebuie sa fie doriti si utili", a precizat seful gigantului IT, intr-un interviu.

Meta oferă acces la sistemul de operare Horizon OS
Meta oferă acces la sistemul de operare Horizon OS
Meta a anunțat recent că va oferi acces la sistemul de operare Horizon OS, utilizat pe căștile de realitate virtuală Meta Quest, pentru producătorii terți de hardware, precum ASUS și...
Xiaomi a lansat pe piața din România noua tabletă Xiaomi Pad 6S Pro 12.4. Cu ce specificații vine
Xiaomi a lansat pe piața din România noua tabletă Xiaomi Pad 6S Pro 12.4. Cu ce specificații vine
Xiaomi a lansat pe piața din România noua tabletă Xiaomi Pad 6S Pro 12.4, un dispozitiv care promite un display excepțional și care este disponibil la precomandă până pe 28 aprilie prin...
#miliardar american concediu angajati, #miliardar concediu angajati, #Virgin concediu angajati , #angajatori